Når man har det godt, så går tiden hurtigt. Og ofte er man så meget inde i glædesrusen, at man ofte glemmer at nyde øjeblikkene. Derfor er Paul Ripkes indfangst af Tysklands VM triumf også ekstra særlig. Hans dækning af det tyske landshold umiddelbart efter deres VM sejr har resulteret sig i 400 siders ren glæde i “One night in Rio”.

Glæde og stolthed er nok to af de første ord, man bliver associeret med, når de første sider af fotograf Paul Ripkes bog “One night in Rio” bladres igennem. Den tyske fotograf havde nemlig fået lov til at sidde på allerførste række med de tyske nykårede verdensmestre. Her indfangede han deres følelsesmæssige rejse fra det øjeblik Mario Götze scorede sit matchvindende mål, til sejrsrunden på Maracanã og ikke mindst den imponerende modtagelse tilbage på tysk grund i Berlin.

Det er utvivlsomt noget helt særligt at vinde et verdensmesterskab - særligt ét man har hungret efter i så mange år, som tyskerne havde gjort. Og der er heller ingen tvivl om at Paul Ripke har været nøje udvalgt til at indfange de glade øjeblikke, for man føler virkelig at man gennemlever de følelser, som Boateng, Podolski, Götze, Neuer og alle de andre tyske helte oplevede efter at de havde løftet det ikoniske VM trofæ.

Tysklands VM triumf kom efter 20 års sejrstørke for “Die Mannschaft”. Og symbolsk nok, kom deres seneste VM mesterskab også efter en smal sejr på 1-0 over Argentina. Det stod derfor næsten skrevet i stjernerne at Joachim Löw’s tropper igen skulle løfte pokalen, som alle fodboldspillere i hele verden mest ønsker at løfte.

Paul Ripkes bog “One night in Rio” er resultatet af hans dækning af det tyske landshold under VM i Brasilien. 400 endte sideantallet op på, før fotografen følte at alle momenter var indfanget. “One night in Rio” viser, uden filter, hvor stor en glæde det er at vinde et VM mesterskab. Og mens tyskerne fejrede deres triumf på livet løs, sørgede Paul for at fryse øjeblikket, så billederne kunne fortælle alle de tusinde ord der blev sagt og tænkt den ene nat i Rio…

Der følger en hel masse gåsehud med når man bladrer gennem Paul Ripkes “One night in Rio”. Bogen? Ja den kan du selv få fingrene i lige her i Paul Ripkes egen shop. Det er helt sikkert det værd...