En gennemgang af PUMA's Tricks fodboldstøvler

Året er 1998. Det er en varm sommerdag - 23. juni. Vi befinder os i Frankrig, Nantes for at være helt præcis. Cameroun og Chile kæmper om avancement i Gruppe B ved den 16. udgave af FIFA’s VM-slutrunde. Nede i forsvaret løber Rigobert Song rundt. Han vidste det ikke den gang, men hans valg af fodboldstøvler skulle gå hen og blive senere inspiration for PUMA. En inspiration som kom til livs i år med PUMA Tricks.

Da PUMA skulle komme op med et nyt designkoncept til årets VM-slutrunde i Brasilien, var det med en ambition om at skille sig grundlæggende ud fra resten. PUMA har altid været den frække dreng i klassen, som ikke har været bange for at prøve grænser af. Det var derfor helt oplagt at design-teamet gravede ned i historien fra en af deres egne spillere, da de skulle finde en inspirationskilde.

I 1998 tog Rigobert Song nemlig sagen i egen hånd og blandede en af PUMA’s gule King med en rød så den matchede Camerouns spillersæt. Ideen var bestemt hverken første eller sidste gang at en spiller skulle møde op i forskelligt farvede fodboldstøvler, men i 2014 tog PUMA konceptet til hjertet og skabte deres VM kollektion, PUMA Tricks, ud af det. Det blev til en pink og turkis evoPOWER og evoSPEED og blev båret ved VM af stjerner som Cesc Fabregas, Yaya Toure, Sergio Agüero og Diego Godin.

Selve konceptet Tricks, fungerede originalt som en ledestjerne for PUMA’s lanceringer ved store begivenheder som VM. Men det var slet ikke ment som en engangsforestilling fra PUMA. For i forbindelse med indledningen af det nye samarbejde med Arsenal leverede PUMA et par helt særlige Rød/Hvid Tricks, som blev holdt eksklusivt til Arsenals PUMA spillere, som Rosicky, Cazorla, Giroud m.fl. Og nå ja, Henry fik selvfølgelig også lige et par med på vejen.

Og så holdt de lidt igen, indtil, selvfølgelig, Super Marios helt egen signaturstøvle, I farverne Rød, Hvid og Grøn, i et format der formede det italienske flag, leverede PUMA et par helt særlige evoPOWER støvler til den sprælske italiener. Ideen bag denne signaturstøvle var at vise lidt af den patriotisme som Balotelli har været lidt kritiseret for at mangle i sit hjemland. Denne model skulle så også vise sig at være den første i rækken af flere signaturstøvler til nogle af PUMA’s største stjerner.

Ideen med disse signaturstøvler er at vise nogle af de elementer som driver personen bag fodboldsspilleren mest og det må man sige at PUMA formåede at gøre med den næste i rækken. For med Marco Reus’ evoSPEED viser PUMA tyskerens passion og engagement for kræftramte børn og familier. Det gør de dels med grafikken af to hænder formet af ord som Håb, Tro og Kærlighed, men også gennem en lille detalje af små drenge og piger printet ind på den sorte del. Man føler næsten helt med Reus, som ikke får chancen for at optræde i støvlerne.

Med Tricks har PUMA skabt et helt unikt koncept, der virkelig formår at skille sig ud og give muligheder for spændende og alternative design ideer. Det er allerede blevet til en række sjove designs, og vi kan slet ikke vente med at se hvad PUMA har i gemmer til os med Fabregas og Agüeros signaturstøvler. Men hvad mener du om det? Er det hot eller not?