Christmas in Unisport, 11. dec: Historien om adidas og PUMA

I forbindelse med vores besøg til PUMA’s hovedkvarter i Herzogenaurach var der også tid til en lille historietime. Den tog JayMike sig kærligt af og det er nu er blevet sat sammen til 11. afsnit af Christmas in Unisport. Få dagens lektion om adidas og PUMA her.

JayMike er altid god for en lille lektion eller to. Og når det omhandler historien om adidas og PUMA’s oprindelse, så er han helt sikkert manden at gå til. I dagens afsnit af Christmas in Unisport tager JayMike os en tur gennem historien om to brødre, der sammen lagde grundstenene for hvad der i dag er gået hen og blevet to af verdens største sportsbrands.

I 1924 startede Rudolf og Adolf Dassler nemlig Gebrüder Dassler Schuhfabrik i kælderen af deres mors vasketøjsfabrik. Tingene gik dog ikke helt som planlagt, for under 2. verdenskrig blev de to brødre så rasende uvenner at de gik hver til sit. Men alt sker for en grund. Og deres uvenskab blev resten af verdens lykke. For det betød nemlig at sportsbrands blev startet op; RUDA (Rudolf Dassler) som senere fik navnet PUMA og adidas (Adi Dassler), som blev de første til at levere fodboldstøvler til det tyske landshold.

Jep, skæbnens veje er uransagelige. Og at tænke at et så stærkt uvenskab kan levere så meget glæde til så mange mennesker i verden, ja det er vel ironiens ånd i reneste form. Adolf og Rudolf fik aldrig renset luften mellem dem og da Adolf engang takkede nej til et sponsorat af en vis tennisspiller kaldet Boris Becker, så signerede Rudolf ham ikke af den ene grund at han mente at han var en fænomenal tennisspiller, men for at provokere sin bror.

Historien om adidas og PUMA er interessant og JayMike tager dig gennem den mens han strejfer rundt i gaderne af den by, hvor begge selskaber har haft deres hovedkontor lige siden de to brødre indledte stridsøksen. Hvilket af de to mærker kan du bedst lide?