En gennemgang af alle Messis 14 signaturstøvler

Når man i en alder af 27 har brudt et væld af scoringsrekorder, vundet Ballon d’Or 4 gange, vundet Golden Ball ved VM så er der masser af grunde til at blive fejret. Adidas kan i hvert fald komme på 14 grunde. Vi har taget et kig på den imponerende kollektion af Messi signaturstøvler, som er blevet lanceret gennem tiden.

Messi f50i Tunit (august 2009) Fortællingen om Messi og adidas starter i 2006, hvor adidas får overtalt Messi til at skifte Nikes swoosh ud med de tre striber. Tre år senere, i 2009 indledte adidas så deres hyldest til den argentinske troldmand med hans første signaturstøvle. Dengang hed støvlen f50i Tunit. Designet var en flot hyldest til Messis hjemland, en gestus som Messi følte sig meget beæret over.

Messi f50 adizero Metallic/Sort/Hvid (august 2010) I 2010 fik tingene så en noget anden klang. Med deres første f50 adizero startede adidas et helt særligt kapitel for dem selv. Og en af deres måder at fejre det på, var ved at give Messi endnu en signaturstøvle. Selvfølgelig, fristes man til at sige, kom denne model i et unikt guld-inspireret design og intet mindre var da heller ikke passende til Messi, som ved årets begyndelse havde vundet sin første Ballon d’Or.

Messi f50 Ballon d’Or (januar 2012) Så var det som om at adidas lige tog sig en puster med signaturstøvlerne. For der skulle gå halvandet år før Messi modtog sin tredje signaturstøvle. Symbolsk nok var det i forbindelse med at han havde sin 3. Ballon d’Or titel. Og igen kom designet i et guldinspireret format med årstallene på hans hidtil tre triumfer.

Messi f50 miadidas (december 2012) I november 2012 kørte adidas et projekt som gik ud på at deres egne spillere skulle designe deres egen støvle med hjælp fra miadidas. Messi valgte så at lave en lille konkurrence, hvor han opfordrede sine fans til at lave et design til ham. Han valgte selv vinderen og det blev denne meget enkle variant i rød og hvid. Messi bar dem i en kamp mod Atletico Madrid og det blev hans første og eneste optræden. Han scorede i øvrigt 2 mål i dem.

Messi f50 Ballon d’Or (januar 2013) I januar 2013 kunne Messi fejre sin fjerde titel som verdens bedste fodboldspiller. Og det ville adidas naturligvis ikke lade gå ubemærket hen. Det skarpe design som kom med Messis helt personlige logo samt maj-solen, som sidder på det argentinske flag, blev også kun brugt i en enkelt kamp. Vi er dog ikke i tvivl om at betydningen af støvlerne helt sikkert har sikret dem en plads på Messis hylde et eller andet sted derhjemme.

Messi f50 Rød/Hvid (februar 2013) Og nu så det lige pludselig ud som om at adidas satte farten op med Messis signaturstøvler. For 3. måned i træk leverede adidas nemlig endnu en signaturstøvle til Messi. Designet kom i en todeling af rød og hvid og var inspireret af Messis fodboldfilosofi. Udover at være Messis yndlingsfarve, repræsenterede rød den passion og ikke mindst den fare Messi udgør på en fodboldbane. Den hvide farve stod omvendt for den lethed og fart, som selv den dag i dag definerer Messis fodboldspil.

Messi f50 Pink/Lilla/Hvid (juni 2013) Og så holdt adidas en lille pause. Frem til juni måned. Her løftede adidas sløret for for en ny fodboldstøvle til ære for Leo Messi med ordene “The new speed of light”. Farverne afspejlede Messis klub FC Barcelona og der var virkelig også fart over feltet med et eksplosivt design. I tide til at kickstarte den nye sæson...

Messi f50 Samba (Februar 2014) Inden året bevægede sig ind i 2014 havde adidas leveret 7 signatursøvler til Messi. De opmærksomme vil hurtigt regne sig frem til at det er halvdelen af totalen pr. dags dato. Med andre ord, adidas har haft umenneskelig travlt med at hylde Messi i 2014. Det hele startede med en personlig version af hele Samba kollektionen, som samlede alle samba farverne sammen i én version, som Messi bar frem til VM i sommer....

Messi f50 #370 (marts 2014) … med en hurtig undtagelse. For i marts måned sendte adidas en helt eksklusiv hyldest afsted til Messi. Her brød han nemlig endnu en af sine mange rekorder efter at han scorede sit 370. mål for FC Barcelona og slog Paulino Alcantaras mangeårige rekord. Støvlerne kom i 370 par på verdensplan med deres helt eget nummer på for at fremhæve hvert enkelt mål Messi havde lavet.

Messi f50 Battle Pack (maj 2014) Med VM kom Battle Pack. Men i stedet for at lade Messi løbe rundt i det samme design som alle de andre, sørgede adidas for at give ham et helt personligt design, som selvfølgelig understregede hans status som den altoverskyggende stjerne hos adidas og ved VM. Mønsteret havde fået et leopard inspireret touch, som selvfølgelig repræsenterede Messis fart og drabelighed på banen.

Messi f50 Battle Pack Birthday (juni 2014) Og bare lige for at gøre det hele lidt mere eksklusivt og personligt så havde adidas også lige en lille fødselsdagsgave til Messi. Under VM turneringen kunne han nemlig fejre sin 27. fødselsdag. Det blev så til en blanding af et Samba og Battle Pack design. Messi fik dog aldrig optrådt i kamp med dem. Blot til træningen op til kampen mod Nigeria.

Messi f50 Gul/Sort (august 2014) Med VM afsluttet kunne adidas tage den lidt med ro igen. Eller, nej det kunne de ikke. For Messi vandt jo som bekendt golden Ball ved VM og det skulle selvfølgelig også fejres. Her leverede adidas endnu en guld inspireret støvle til Leo med en række ord på overdelen som både udtrykke mange af de titler og rekorder Messi har opnået gennem sin karriere, samt ord der beskriver hans person på og udenfor banen. Endnu en flot hyldest som Messi har spillet i denne frem til i dag.

Messi f50 Blaugrana (september 2014) Blaugrana modellen kom som en Champions League specifik version. Messi har udelukkende optrådt i denne model i Champions League kampene og den er naturligvis først og fremmest en hyldest til farverne på den klub der tog en lille knægt til sig og udviklede ham til verdens bedste fodboldspiller - ikke bare én, men fire gange.

Messi f50 mirosar10 (november 2014) Og så kom Mirosar10. En hyldest til Messi hjemby. Der hvor det hele startede. Farverne er inspireret af Messis barndomsklub i Rosario, samt deres rivaler og i indlægssålen har adidas printet et landkort af byen på. Messi forventes at hoppe i denne model når han søndag aften skal forsøge at udbygge hans nyligt brudte scoringsrekord, som den absolut mest scorende spiller i La Liga. Vi glæder os til at se den i aktion.

ALT_TAG

Messis tid i adidas har været intet mindre end imponerende og det afspejler sig gennem intet mindre end 14 signaturstøvler. Det er sikkert rigtig svært at vælge mellem dem, men hvilken model er din absolutte favorit?