Unisport WebTV: Joltter møder Sami Khedira i Nike Academy

Selvom at Sami Khedira gennem de seneste par sæsoner har været stærkt plaget af skader, så kan han stadig bryste sig med en titel som både Champions League- og verdensmester. For nylig mødte Joltter Khedira til en snak om fodbold ved Nike Academy i St. George’s Park i England. Se hele interviewet her.

Sami Khedira slog for alvor sit navn fast på fodboldens landkort ved VM i 2010, hvor han hjalp Tyskland frem til en 3. plads. Siden kom Khedira til Real Madrid, hvor han har haft stor succes, dog holdt i skak af skader, som han i den seneste tid er blevet holdt tilbage af. Derfor ved den tysk-fødte tuneser også alt om hårdt arbejde og hvad det betyder.

Khedira spiller for Real Madrid og Tyskland. Få en trøje med hans navn lige her.

Det var derfor også en ren fornøjelse for Joltter at tale med Khedira, da han besøgte Nike Academy i St. George’ Park. Det blev nemlig hurtigt klart at Khedira ikke bare har et stort talent med fødderne, men også er en velovervejet og ydmyg personlighed, som absolut ikke springer over hvor gærdet er lavest - for som Khedira selv siger:

“Hårdt arbejde er en del af mit liv. Jeg gør det ikke for mine trænere eller for min familie - jeg gør det for mig selv," og fortsætter "Jeg vil altid gerne være i stand til at sige: 'Nej jeg brokker mig ikke. Selv om det gør ondt indimellem, så skal jeg være professionel.' For gør man det, vil man nå nye grænser og nye faser i ens egen professionalisme. Jeg synes det er vigtigt at man bliver ved med at træne hårdt, selvom man ikke føler sig på toppen."

Du kan også finde de nyeste Magista Obra, som Khedira også spiller med.

Khedira har stort set vundet alt, hvad der er at vinde inden for fodbolden og man kan nogle gange spørge sig selv om man kan blive mæt på succes. Det er en tendens som man har oplevet på fodboldhold før. Men for Khedira er det slet ikke et emne at stoppe op og hvile på laurbærene, for det er netop når man er på toppen at det hårde arbejde starter:

“Det er fantastisk at vinde en titel, særligt når du har vundet de største som Champions League og VM. Det fylder dig med stolthed, men hvis du siger til dig selv ‘Nu er jeg tilfreds’, så kan du lige så godt slutte din karriere i dag. For hvis du ikke har en konstant lyst til at bevise over for andre. dig selv, dine holdkammerater, trænere og fans, at du er god nok til at spille på et højt niveau - så har du allerede tabt. Jeg mener at det er relativt nemt at nå toppen, men den svære del er at blive deroppe og det er det som driver mig hver dag.”

Sami Khedira er ikke nødvendigvis den af de spillere man hører mest om i medierne og som laver de mest spektakulære ting på banen, men der er ingen tvivl om at tyskeren er inspirerende fodboldspiller, som kan lære os en ting eller to. Hvor finder du din inspiration til at nå toppen og blive der?