adidas Crazylight vs adidas' almindelige modeller - hvad er forskellen?

Adidas lancerede i starten af denne uge deres lette Crazylight Pack, som sender deres populære fodboldstøvler på slankekur og gør dem så lette, at det næsten er helt crazy. Men hvad adskiller egentlig Crazylight fra deres lidt tungere brødre? Det ser vi på her.

Adidas lancerede tidligere på året deres vanvittigt lettet adidas F50 adizero Crazylight, der tog rekorden som den letteste fodboldstøvle nogensinde lavet. Nu har de tyske innovatører så fulgt op med lette udgaver af alle deres fire fodboldstøvler. Vi havde måske også siddet lidt og kigget efter en Copa Mundial Crazylight, men er ikke heeeeelt sikre på at det havde virket...

Ud over at se markant(!) vildere ud i designet så adskiller de nye Crazylight fodboldstøvler sig fra deres almindelige brødre ved at være markant lettere grundet et par fedtsugninger hist og her fra adidas. Eksempelvis benytter alle fire siloer nu Sprintframe-sålen fra adizero, som flere steder er blot 1mm tynd og derfor optimeret til at veje så lidt som muligt.

Kigger man på adidas' store fokusområde i år, Predator Instinct, har den 14. generation af den ikoniske fodboldstøvle fået barberet hele 84 kilo af, så den nu kun vejer 193 gram. Den vægtbesparelse skyldes naturligvis den lettere sål, men tung er Controlframe heller ikke.

Derfor måtte adidas ud og hente flere gram, og det gjorde de ved at fjerne inderbeklædningen på deres Hybridtouch-materiale på overdelen, som er markant tyndere på Crazylight-udgaven af Predator Instinct. Det betyder naturligvis, at man får en mere smidig overdel og en helt tæt føling med bolden. Vi har dog stadig med en Predator at gøre, og derfor sidder de kontrol-givende gummizoner stadig på overdelen, så du får en interessant kombination af lav vægt og greb i bolden.

Køb din egen adidas Predator Instinct Crazylight lige her - kun 2.199,- kr.

På adidas Nitrocharge 1.0 Crazylight har adidas udskiftet en del, da de har lavet en overdel udelukkende af et tyndt lag Hybridtouch. Det betyder, at mesh'en på midtfoden samt de beskyttende puder på hælen og snuden er væk. For at spare endnu flere gram valgte adidas også at fjerne EnergyPulse-baren i såleb, og derfor er den eneste åbenlyse sammenhæng med den almindelige Nitrocharge fodboldstøvle Energysling-båndet, der løber tværs over snuden for at holde din fod på plads når du løber og derved spilde mindre energi.

Med andre ord er der kommet mere fokus på at komme helt tæt på bolden i Nitrocharge 1.0 Crazylight, som går efter at give dig et godt greb i banen samtidig med at du får en perfect lockdown og dermed udnytter din energi bedre når du sætter af. Crazylight-udgaven af The Engine er måske mere en motor i en F1-bil end en Monster-truck.

Bestil adidas Nitrocharge 1.0 Crazylight lige her - kun 1.899,- kr.

Adidas har også givet en opdatering til adiPURE 11pro, som naturligvis har fået fjernet ComfortFrame-sålen og dermed blevet en del lettere. Samtidig har adidas forhøjet hælen, så den lukket bedre sammen om din fod og holder den mere sikkert på plads. Adidas har igen valgt at lave overdelen af Hybridtouch med samme konstruktion som f50 adizero. Dermed har adidas barberet overdelen helt tynd for at spare så mange gram som muligt - og 11pro vejer da også kun sølle 191 gram mod 276 i den almindelige udgave.

adidas adiPURE 11pro Crazylight kan blive din lige her - kun 1.899,- kr.

Rosinen i pølseenden er adidas F50 adizero Crazylight, der faktisk er præcis samme fodboldstøvle, som den vi så tidligere - altså bortset fra at designet lige er blevet en tand vildere. I forhold til den almindelige adizero betyder den en vægtbesparelse på 10 gram, som adidas har opnået ved at lave en tyndere overdel, en endnu tyndere sål og sågar ved at fjerne knoppen under det midterste af forfoden.

Adizero Crazylight er med andre ord skåret helt ind til benet. Væk er Hybridtouch-overdelen, og ind er kommet et helt nyt og i øvrigt vanvittigt tyndt mikrofiber, som tager din fod helt tæt på bolden og holder vægten på et minimum. Beskyttelse bliver det ikke til meget af, men på den anden side handler Crazylight vel også bare om at være så hurtigt væk fra sin modstander at man ikke får brug for det...?

Sæt fart på med adidas F50 adizero Crazylight lige her - kun 2.499,- kr.

Med deres Crazylight-kollektion har adidas lavet et glimrende alternativ til deres i forvejen populære fodboldstøvler, som giver folk med hang til lette modeller lidt færre gram på fødderne. Man får stadig samme kvalitet, kontrol og elegance, men med en markant lettere fornemmelse og en tættere boldkontrol. Hvad foretrækker du?

Hvilken af de to udgaver foretrækker du af adidas' fodboldstøvler - de almindelige eller Crazylight-udgaverne? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder.