Adidas Predator Crazylight smider næsten 100 gram

2014 er i sandheden rovdyrets år. I hvert fald adidas’ rovdyr. Hele 14 fortolkninger af Predator Instinct har adidas lovet at sende ud i løbet af 2014. Og man fristedes næsten til at sige “selvfølgelig” da adidas løftede sløret for den nye Predator Crazylight. For selvfølgelig skal rovdyret også have en letvægter i familien.

Hvis nogen var i tvivl om hvad adidas Predator var for en størrelse inden vi bevægede os ind i 2014, så skal vi da lige love for at adidas har sørget for at rykke deres Predator helt forrest i vores bevidsthed i år. Og med denne nye Crazylight Pack giver adidas nu deres Predator Instinct endnu mere taletid under rampelyset. En model der for første gang siden Predator LZ II SL bevæger sig under 200 gram mærket og rammer 193 gram.

Nu kommer letvægt og kontrol i én støvle: Predator Crazylight. Find den her.

Og man kan med rette begynde at stille spørgsmålstegn ved, hvor meget Predator der egentlig så er tilbage? Og svaret er, at selvom noget af rovdyret er faldet fra, så er det i højeste grad stadig en Predator i sin fineste form. For overdelen er stadig prydet af de karakteristiske SL gummizoner, grundlæggende set giver Predator den kant, som vi elsker den for.

Men hvis vi først og fremmest starter med, hvad adidas har gjort for at smide tæt på 100 gram af deres Predator Instinct, så skal vi først og fremmest kigge på fundamentet, som fodboldstøvlen er bygget på. Adidas har nemlig skiftet den nye Control Frame ud med den ultra lette Sprint Frame i en konstruktion som vi kender den fra adizero.

Nu kommer letvægt og kontrol i én støvle: Predator Crazylight. Find den her.

Designet på denne Predator Crazylight skiller sig også grundlæggende ud fra den normale Predator Instinct. Her har adidas nemlig tyet til lidt mere vovede inspirationskilder og skabt et futuristisk design. Mest af alt ligner det vel en eller anden form for rovdyr med de skarpe tænder langs siderne. Og så i pink. De er ikke bange af sig de tyskere...

Den normale Predator Instinct vejer rent faktisk mere end den forrige generation og det er selvfølgelig tvivlsomt at tro på at adidas har skåret 90 gram af blot på sålen. Og det er da heller ikke tilfældet. For denne Predator Crazylight kommer med en markant tyndere overdel. Her er en del af inderforingen fjernet, ligesom selve Hybridtouch materialet er slebet helt tyndt. Ja også selv indlægsålen har fået en tur gennem slibningsmaskinen, for at skære de mest overflødige gram af.

På overdelen sidder de aggressive SL gummizoner stadig med samme aggressivitet som de gør på Predator Instinct. Og hele følelsen af en Predator er derfor stadig helt aktuel. Forskellen er nu bare at den vil føles med den letteste følelse, helt ugeneret af alle andre former for distraheringer. Denne Predator Crazylight er altså simpelt sagt den mest ultimative kombination af kontrol og letvægt, vi hidtil har set fra adidas.

Nu kommer letvægt og kontrol i én støvle: Predator Crazylight. Find den her.

ALT_TAG

Denne Predator Crazylight er den letteste Predator i historien. Men spørgsmålet er om crazylight teknologi er det værd at gå på kompromis over? Hvad tænker du om konceptet?