Adidas genskaber succesen med ny f50 Crazylight

Tidligere på året fik Gareth Bale fornøjelsen af at bære adidas’ første f50 Crazylight. Deres hidtil letteste fodboldstøvle på svimlende 130 gram. Nu har adidas multipliceret Crazylight teknologien med 4 i den nye Crazylight Pack. Vi tager tage et nærmere kig på de fire fodboldstøvler og det er naturligvis nærliggende at starte med den nye f50 adizero Crazylight. Se med her.

Da f50 adizero Crazylight blev præsenteret i april i år, leverede adidas samtidig også verdens hidtil letteste kampdygtige fodboldstøvle med sine bare 130 gram. Gareth Bale var manden der tog Crazylight med ud på banen, og nu har adidas valgt at følge op på deres Crazylight succes med en ny f50 adizero Crazylight.

Bliv kongen af letvægt med den nye adidas f50 Crazylight.

Crazylight teknologien udgør et af adidas’ skridt mod en endnu lettere fodboldstøvle. Tilbage på adidas’ Innovation Lab står nemlig deres 99 gram konceptstøvle stadig og venter på at komme ud på grønsværen. Men inden vi når under 100 gram mærket så er adidas altså ikke helt færdige med at lege med f50 Crazylight.

Grundlæggende set har adidas formået at skralde 20 gram af deres adizero ved at tyndslibe materialerne maksimalt, hvor det har været muligt. Det har blandt andet resulteret i en ekstra tynd sål, som så til gengæld er blevet belagt med en anodisering for at gøre materialet maksimalt slidstærkt og bevare sin lette vægt. Samtidig har adidas ofret den midterste knop i deres velkendte Speedtraxion 2.0 knopsystem. For hvem skal i det hele taget også bruge den knop til noget?

Visuelt har adidas holdt fast i det samme design, som den første Crazylight kom i. De karakteristiske fartstriber har dog fået nye farver og sammensætningen er konstrueret af en kombination af grøn/blå på ydersiden og gul/rød på indersiden. Hvad enten man kan lide det eller ej, så man da give adidas at tager nogle chancer når det kommer til design.

Bliv kongen af letvægt med den nye adidas f50 Crazylight.

Overdelen er ligesom den sidste Crazylight lavet med adidas’ hidtil mest innovative letvægtsmateriale. Materialet består stadig af adidas Hybridtouch, men konstruktionen gør overdelen betydeligt lettere, mens den stadig bevarer sin slidstærke og præstationsdygtige kvalitet. Udover at den tynde overdel minimerer vægten, giver den også et ultra tæt fit og kontakten med bolden føles helt tæt til foden.

130 gram lyder det altså for den nye f50 adizero Crazylight og mens 20 gram måske ikke lyder af meget, så vil du nok blive overrasket over, hvor stor en forskel man rent faktisk kan mærke. Det er dog ikke kun det man helt konkret kan mærke der giver udslaget. Adidas’ Innovation Team har tidligere argumenteret for at der også opstår en psykologisk fordel i at man føler sig 20 gram lettere. Det er altså ikke bare en fordel at du bliver hurtigere, det er rent faktisk også en fordel at du føler dig hurtigere.

Bliv kongen af letvægt med den nye adidas f50 Crazylight.

ALT_TAG

Den nye Crazylight Pack er ulig noget vi har set fra adidas og mon ikke at dette tiltag skal fungere som springbræt til noget endnu vildere? Hvor langt ned i vægt tror du vi kan komme?