Elastico Superfly vs. Elastico Finale III: Hvilken vælger du?

Nike har gjort det igen. Leveret to topsko; en med Dynamic Fit Collar og Flyknit overdel og en som bærer videre på arven fra forrige generation. Elastico Superfly og Elastico Finale III hedder de og vi har sat dem op mod hinanden for at blive klogere på, hvad der egentlig skiller de to sko fra hinanden. Så læs med her og bliv klogere.

Det startede med Magista Obra og Magista Opus, så kom Mercurial Superfly og Mercurial Vapor X og nu spiller Nike så deres tredje kort med Elastico Superfly og Elastico Finale III. Siden foråret har Nike kogt stort på deres revolutionerende innovation, som har bestået i en fodboldstøvle med nye former og nye materialer, for at øge fodboldspilleres præstationsevne.

Du kan finde både Elastico Superfly og Finale III lige her.

Nu har revolutionen nået Nikes FC247 kollektion, nærmere betegnet den populære indendørskollektion Elastico. Her har Nike nemlig hentet inspiration fra deres Mercurial Superfly og overført nogle af dens teknologier til Elastico. Passende nok har de givet den nye sko navnet Elastico Superfly og dermed følger den i de innovative fodspor fra Nikes lynhurtige fodboldstøvle.

Men ligesom Mercurial Superfly fik følgeskab af en ny Mercurial Vapor, så har Elastico Superfly også sig en trofast partner i Elastico Finale III. Og det skal da her understreges at Finale på ingen måder skal opfattes som en take down model, men som et alternativ til dem, der har svært ved at vænne sig de nye teknologier der pryder Elastico Superfly.

Du kan finde både Elastico Superfly og Finale III lige her.

For det er vel næppe nogen hemmelighed at personlige præferencer tæller utrolig højt når det kommer til fodboldstøvler. Det er bestemt ikke forudbestemt hvilken sko man skal spille i og det er forskellen mellem Elastico Superly og Elastico Finale III et eksempel på.

I denne nyhed har vi sat fokus på IC modellerne, som kommer i to forskellige farvevarianter. Modellerne kommer dog også med en TF sål i samme to forskellige farverianter. Forskellen på IC og TF begrænser sig således til sålen som kommer med en mere grov tekstur på TF, for at give skoen et bedre greb i det lidt blødere underlag end IC.

Du kan finde både Elastico Superfly og Finale III lige her.

Men okay, hvad er det så lige der er med forskellen på de to sko? Jo, Dynamic Fit Coller og Flyknit er som bekendt udviklet med henblik på to ting: At skabe en større komfort og stabilitet i skoen og at yde større kontrol over bolden. Det er disse to ting som Nike har villet tilføre til fodboldspillet på de mindre baner, hvor manøvredygtighed og boldkontrol kommer omend endnu længere frem i førersædet end det gør ved 11-mands fodbold.

Det betyder dog ikke at Elastico Finale III tilbyder en dårligere boldkontrol eller et mere ukomfortabelt fit. Det betyder blot at den tilbyder et alternativ. For det er ikke alle der kan vænne sig til de nye materialer. Men for at komme så tæt på den samme følelse som muligt har Nike udviklet skoen med en række lignende tendenser.

Du kan finde både Elastico Superfly og Finale III lige her.

Særligt omkring pløsen er følelsen den samme. Den er nemlig fjernet ligesom på Superfly og giver derfor også dette personlige fit, hvor foden meget bedre kan tilpasse sig skoen. Omkring åbningen har Nike givet Elastico Finale et nyt blødere materiale lavet i neopren, for at yde en mere fleksibel overdel, der også er med til at skabe en bedre lockdown. På den måde opnår Elastico Finale III langt hen af vejen at yde den samme barfodslignende sensation, som dog, indrømmet, nok er langt større på Elastico Superfly.

Begge sko er dække med NikeSkin og rent faktisk har den lige fået en ekstra omgang med NikeSkin på særlige områder af overdelen, for at gøre skoen endnu mere slidstærk. Det hele er toppet af med en større mellemsål i EVA for at give den bedste stødabsorbering på det hårde underlag.

Du kan finde både Elastico Superfly og Finale III lige her.

ALT_TAG

Selvom der er en del ligheder at spore mellem de to Elastico sko, så er der ingen tvivl om at de leverer to forskellige oplevelser. Spørgsmålet er, hvilken af dem du foretrækker og hvorfor? Del det med os i kommentarfeltet herunder.