Nike præsenterer en opdateret Elastico Finale III

Nikes udvalg af fodboldstøvler og -sko til alle slags underlag er overvældende. Deres seneste innovation kom i skikkelsen af Elastico Superfly som havde hentet inspiration i ambassadøren for eksplosiv fart - Mercurial Superfly. Men Elastico Superfly kom ikke alene. Den har nemlig en trofast følgesvend med sig: Elastico Finale III.

Det er ikke alle der er faldet lige så meget pladask for den karakteristiske Dynamic Fit Collar, som nu både er set på Magista Obra, Mercurial Superfly og Elastico Superfly. Men noget tyder på at Nike godt er klar over at et alternativ til dette format er nødvendig. For de har nemlig i hver kollektion sørget for at have en model uden Dynamic Fit Collar med. Og Elastico er ikke en undtagelse.

Find de nye Elastico Finale III lige her.

Der er dog en grund til at denne Elastico hedder Elastico Finale III. Den komme nemlig med en række opdaterede forbedringer og ligesom Superfly kommer den også både i en IC og TF model, så du er rustet til flere forskellige slags underlag. Helt grundlæggende bygger udviklingen af Elastico Finale III på samme overvejelser som Elastico Superfly. Den primære forskel er dog at Finale hverken kommer med Flyknit eller Dynamic Fit Collar.

Elastico Finale III kommer i to forskellige farvevarianter: Orange/Hvid/Sort/Neon til både IC og TF og Grå/Neon/Hvid/Sort ligeledes både til IC og TF. Forskellen på de to modeller begrænser sig til sålen, som er lavet i to forskellige sålstrukturer for at tilpasse de forskellige underlag, lige fra indendørs, til asfalt, beton og kunstbaner. TF modellen kommer således med den velkendte sål med god tekstur, for at give et stabilt greb i banen.

Find de nye Elastico Finale III lige her.

Ligesom vi så på Superfly er overdelen på Finale III også dækket med et ekstra lag NikeSkin på udvalgte områder. Det er særligt omkring forfoden, indersiden og hælen at Nike har tilføjet det ekstra lag, som hovedsageligt skal sørge for at sikre større holdbarhed til skoen på det hårde underlag, som ud fra erfaring godt kan slide skoen op.

Også området omkring pløsen er ændret. Her har Nike nemlig overført den pløse løse konstruktion fra Superfly til den nye Elastico Finale, så pasformen bliver endnu mere personlig og giver også en bedre lockdown effekt. Den er ligeledes hjulpet på vej af en ny neopren konstruktion omkring åbningen af skoen, der også er med til at skabe ekstra komfort og mere personligt fit. Og som et ekstra tiltag til at øge komforten i skoen har Nike øget brugen af det stødabsorberende EVA materiale i sålen, så leddene ikke overbelastes for meget når der spilles på det hårde underlag.

Find de nye Elastico Finale III lige her.

Den nye Elastico Finale er altså et perfekt alternativ, hvis man har svært ved at vænne sig til Superflys Dynamic Fit Collar eller bløde Flyknit overdel. Grundlæggende set er indendørs/streetskoen nemlig lige så præstationsdygtig med samme vision for øje som Superfly. Det kommer altså i sidste ende ned til personlige præferencer når valget kommer mellem Elastico Superfly og Elastico Finale III.

Vi har taget et kig på Nike Elastico Finale III, som altså har fået en succesfuld opdatering. Men vi er nysgerrige. Hvad er du mest til? Superfly eller Finale?