Nike opruster til efterår og vinter med ny Nike Ordem fodbold

Det er efterhånden ingen hemmelighed at Nike styrer flagskibet fra flere forskellige fronter. Og skulle nogen være i tvivl, så minder Nikes os lige om det endnu engang. De har nemlig netop præsenteret en ny række Ordem fodbolde, som skal benyttes som et alternatitv i de mørke, regn- og snefulde efterårs- og vintermåneder. Se dem her.

Ordem er Nikes officielle kampbold, som blev introduceret i december sidste år, som blev udviklet for at imødekomme den nye fodboldgeneration, som har fart og teknik helt fremme i førersædet. Nike har derfor efter flere års forskning pumpet bolden med en række teknologier, som har skabt en af Nikes bedste fodbolde til dato.

Find de nye Hi-Vis Ordem II bolde lige her.

I sommer blev den officielle kampbold præsenteret i 3 forskellige farver for at repræsentere hver deres liga. Nike er nemlig officiel boldleverandør til både Premier League, Serie A og La Liga. Og når man er boldleverandør til tre af verdens bedste ligaer så giver det naturligvis også et vist kvalitetsstempel til bolden.

Men træder vi et øjeblik bag alt det fine glitter og glamour, så er der rent faktisk også noget pondus bag Nike Ordem. Således er bolden sammensat af 12 sammensvejset paneler i en tre-lags konstruktion. Hertil består den af en særlig poly-blanding som omfavner en frit flydende latex blære, hvor luften pumpes ind. Ja det bliver meget teknisk, men alt dette sikrer altså at bolden bevarer en sensitiv og eksplosiv respons, når den møder foden.

Find de nye Hi-Vis Ordem II bolde lige her.

På overfladen har Nike benytter sig af deres AEROW TRAC teknologi som er en række riller. Teksturen sikrer en mere forudsigelig flyvebane når bolden er i luften og dermed er de kommet udenom den kritik der tidligere har været af de uforudsigelige bolde, som nærmeste har bevæget sig som de gode gamle plastikbolde vi brugte i skolegården.

En tredje teknologi, som Nike Ordem har inkorperet og som i denne Hi-Vis version i særdeleshed kommer til udtryk er RaDaR teknologien som står for Rapid Decision and Response (Hurtige beslutninger og reaktioner). Det kommer til udtryk i det grafiske mønster som skaber en visuel iøjnefaldende effekt når bolden er i bevægelse. Det visuelle design er noget som vi også har lært at kende i Nikes design af både fodboldstøvler og senest fodboldtrøjer og det er ved at blive lidt af et kendetegn i Nikes design.

Find de nye Hi-Vis Ordem II bolde lige her.

Med de nye Hi-Vis Ordem kampbolde er de store europæiske ligaer klar til at gå de mørge efters- og vintermåneder i møde. Så nu kan regn, slud og sne bare komme an. Hvad synes du om designet på de nye Nike Ordem fodbolde og hvad synes du i det hele taget om Nikes officielle kampbold?