Nike Elastico Superfly IC og TF: Innovation til de små baner

For lidt over 3 måneder siden sendte Nike den første Elastico Superfly. Modellen kom dog i et forholdsvist begrænset antal og der var ingen forlydender om indendørsskoen var kommet for at blive. Torsdag eftermiddag kunne Nike så afsløre en ny Elastico Superfly og denne gang ser det ud til at konceptet er blevet udviklet og forbedret til en model der, ja, er kommet for at blive. Vi ser på de to modeller her.

Hvis der er et ord, som har været på de fleste fodboldstøvle entusiasters munde hen over sommer, så er det nok Superfly. Og om man går op i det eller ej, har det været svært at komme udenom den innovative fodboldstøvle fra Nike. Og det kommer derfor næppe som det store chok for nogen, at Nike har ladet sig inspirere af ambassadøren for eksplosiv fart, til udviklingen af deres nye indendørssko Elastico.

Du kan mestre alle underlag med Elastico Superfly IC eller TF. Bestil her.

I sommers gik Denis Dekovic, Design Director for Nike Football sammen med Small-Sided Product Manager Marian Dougherty for at udvikle et nyt koncept til den mere teknisk prægede form for fodbold. Ikke fordi at Elastico Finale II ikke er et godt nok bud, men simpelthen fordi nytænkning ikke blot begrænser sig til 11-mands fodbold, men til alle former for fodbold.

Resultatet blev så Elastico Superfly og som navnet og ikke mindst designet, antyder har Nike hentet inspiration fra Cristiano Ronaldos Mercurial Superfly: “Overdelen er stort set identisk med Mercurial Superfly - bygget til fart, med et optimeret fit, touch og greb - men med en række nøgleelementer som spillere på små baner har fremhævet og som vi ser både når vi spiller og ser på kampene,” siger Marian Dougherty.

Som vi allerede har set blev resultatet to modeller; en til indendørs og asfalt og en til alternative udendørs underlag, som for eksempel kunstgræs og grus. Og Nike har forsøgt at skabe en så gnidningsfri overgang fra indendørs til udendørs ved grundlæggende set at lave den samme sko, blot med et par justeringer, som er nødvendige for at tilpasse de forskellige omgivelser.

Du kan mestre alle underlag med Elastico Superfly IC eller TF. Bestil her.

Disse forskelle udtrykker sig i sålen, som naturligvis er anderledes da behovet for greb i underlaget er forskelligt. Elastico Superfly IC henvender sig først og fremmest til indendørs og her har Nike fokuseret på at udvikle en ny lav-profils sål, som placerer foden meget tættere til underlaget end tidligere. Det har Nike erfaret giver spilleren et meget bedre udgangspunkt når der både skal laves hurtige vendinger, retningsskift og generelt stå fast på det flade underlag. Det er først og fremmest en ny gummi-sammensætning som er udviklet specifikt til at stå fast på trægulvet.

Ligesom Mercurial Superfly er disse modeller lavet med Flyknit, men brugen af NikeSkin er ændret en smule. Omkring forfoden og langs indersiden har Nike nemlig valgt at placere et ekstra lag NikeSkin. Det har de gjort efter erfaringer har bekræftet dem i at det er nødvendigt for at øge holdbarheden på skoen. Det hårde underlag kan nemlig godt slide materialerne hurtigt op, men det ekstra lag NikeSkine burde altså sikre en længere levetid.

Herudover er området uden NikeSkin dog en smule større oppe omkring anklen. Konstruktionen af NikeSkin på Elastico Superfly er udviklet på baggrund af at finde den bedste kombination af den barfodslignende sensation og slidstyrke. Og særligt ved fodbold på små baner er præcisionen af denne kombination måske endnu vigtigere end ved almindelig fodbold.

Du kan mestre alle underlag med Elastico Superfly IC eller TF. Bestil her.

Elastico Superfly TF er så hovedsageligt lavet til det lidt blødere men stadig hårdere underlag, som for eksempel kunstgræs og grus. Mens sålen er lavet med samme materialer som IC, så er sålen lavet med mere tekstur og greb, så man ikke skrider i underlaget. Der er ingen tvivl om at der er en glidende overgang mellem brugen af de to sko. Men er man i tvivl om, hvor man kan bruge de to sko så er en god tommelfingerregel at jo hårdere underlaget er, jo mere relevant bliver Elastico Superfly IC.

Udviklingen af Elastico Superfly kom som en naturlig del af det stigende behov for innovation på tværs af fodboldens mange underlag og det er også noget som har glædet Dougherty “Fodbold på små baner er fantastisk at designe for. Det er et smukt spil, da stilen er mere løssluppen og frihedsbetonet med fokus på de individuelle kompetencer og at være en kunstner med bolden. Det handler mindre om træneren og reglerne og er bare mere tilgængeligt for alle, overalt.”

ALT_TAG

Elastico Superfly blev præsenteret i Rom torsdag eftermiddag og kom i to farvevarianter. Denne model kommer i samme farve som den seneste farveopdatering fra Mercurial Superfly og er dermed den totale repræsentation af sin kilde til inspiration. Hvad synes du om de to Superflys? Hvilken af modellerne gør dig mest entusiastisk?