Nike Elastico Superfly IC vs Mercurial Superfly IV

Da Nike skulle i gang med at designe den næste generation af deres Elastico, skulle de ikke særlig langt væk for at finde en inspirationskilde. Mercurial Superfly syntes nemlig som det oplagte fundament at bygge videre på. Og det var ikke en helt dårlig ide. Vi sammenligner her Elastico Superfly med Mercurial Superfly IV.

Det kunne vel nærmest ikke gå anderledes. Mercurial Superfly IV blev designet for eksplosiv fart og et centralt element af den ambition eksisterer i at foden sidder fastlåst i fodboldstøvlen. Ser man på, hvordan fodbold på små baner spilles, så vil man også hurtigt konkludere at lockdown effekten i skoen er helt afgørende, for disse overvejende teknisk begavede fodboldspillere.

Du kan mestre alle underlag med Elastico eller Mercurial Superfly. Forudbestil her.

Har man forelsket sig i Mercurial Superfly er der altså al grund til også at begive sig ud i en kærlighedsaffære med den nye Elastico Superfly. For udover et par justeringer og tilpasninger, så er indendørs/street skoen stort set identisk med fodboldstøvlen.

Du kan mestre alle underlag med Elastico eller Mercurial Superfly. Forudbestil her.

Disse justeringer består først og fremmest i sålen, som naturligvis er grundlæggende anderledes. Sålen er udviklet til give den nødvendige stødabsorbering til det hårde underlag, blandt andet ved et tilføje et større element af EVA materiale. Samtidig gør selve teksturen på sålen lavet, så den giver et godt greb på både træ og, beton og asfalt.

Udover sålen, som på Mercurial Superfly selvfølgelig er udviklet med den karakteristiske carbon fiber, så er overdelen på Elastico Superfly sig også en smule ud fra Mercurial Superfly. Her har Nike stadig benyttet sig af Flyknit, men brugen af NikeSkin er ændret en smule. Her har Nike nemlig valgt at dække et større område af forfoden med et ekstra lag NikeSkin for at udstyre skoen med større holdbarhed. Samtidig er overdelen også stadig dækket med Nikes ACC teknologi, for at give et godt greb i overdelen, særligt når skoen bruges på udendørs streetbaner.

Du kan mestre alle underlag med Elastico eller Mercurial Superfly. Forudbestil her.

Den karakteristiske Dynamic Fit Collar er selvfølgelig først og fremmest taget med for at imødekomme det hel centrale behov for at foden står godt fast i skoen. De mange retningsskift og skarpe vendinger, som er en central del af det hurtige spil kræver et stabilt greb på underlaget og det sikrer denne innovative ankelsok.

Udviklingen af Elastico Superfly kom som en naturlig del af det stigende behov for innovation på tværs af fodboldens mange underlag og det er også noget som har glædet Dougherty: “Fodbold på små baner er fantastisk at designe for. Det er et smukt spil, da stilen er mere løssluppen og frihedsbetonet med fokus på de individuelle kompetencer og at være en kunstner med bolden. Det handler mindre om træneren og reglerne og er bare mere tilgængeligt for alle, overalt.”

Du kan mestre alle underlag med Elastico eller Mercurial Superfly. Forudbestil her.

ALT_TAG

Der er åbenlyst mange ligheder mellem de to nye Superflys og det har nok hele tiden stået på Nikes dagsorden at føre innovationen videre. Hvilken af de to modeller er du mest begejstret for?