Nike skaber ny innovation med Elastico Superfly

Nikes Mercurial Superfly ændrede ikke blot spillets regler på 11-mands fodbold på græs. Det åbnede også dørene op for innovative tiltag på andre underlag. De døre er Nike nu trådt ud af med en ny lancering af fodboldsko til indendørs, asfalt og kunstgræs. Vi præsenterer her: Elastico Superfly.

De har allerede lavet forsøget én gang før, men nu er Nike tilbage med en gennemtestet og veludført sko til indendørs og alternativ udendørs underlag. Baseret på Nike FC247 modellen Elastico og Mercurial Superfly har Nike nemlig udviklet to nye versioner: Elastico Supefly IC og TF.

Du kan mestre alle underlag med Elastico Superfly nu. Forudbestil her.

Elastico Superfly er med længder det mest innovative tiltag indenfor fodbold på mindre baner og er først og fremmest inspireret af Mercurial Superfly. Således teamede Design Director Denis Dekovic op med Nikes Small Sided Product Manager Marian Dougherty for at udvikle en next-level indendørssko.

“Gennem sommeren har alle haft fokus på 11-mands fodbold. Men spillere vil have innovation til alle typer fodbold. Vi tog vores design indsigt fra Cristiano Ronaldo til Mercurial Superfly og bragte dem i spil til de små baner med Elastico Superfly”, siger Denis Dekovic.

Du kan mestre alle underlag med Elastico Superfly nu. Forudbestil her.

Grundlæggende set er Elastico Superfly identisk med Mercurial Superfly. Hertil har Nike dog taget forskellene fra spillets facetter og underlag og modificeret en række elementer. Den helt centrale forskel finder vi i sålene, hvor der henholdsvis er fokuseret på indendørs og udendørs (asfalt og kunsgræs).

Elastico Superfly IC er modellen til indendørs og kommer med den samme Flyknit overdel og Dynamic Fit Collar som vi kender det fra Mercurial Superlfy. NikeSkin er samtidig blevet tilføjet på de områder er overdelen som er mest kritiske for spillere på små baner for at give ekstra holdbarhed, mens Nikes Flyknit mikro-tekstur øger det sokkelignende fit.

Du kan mestre alle underlag med Elastico Superfly nu. Forudbestil her.

Denne barfodslignende fornemmelse i overdelen er konstrueret på en lavprofils sål, som sikrer et godt greb i underlaget og gør bevægelser i alle retninger langt mere naturlige. Denis Dekovic forklarer: “Vi arbejdede på at tilføje fleksibilitet og mindske afstanden mellem foden og underlaget. Dette hjælper spillerne med at få en mere reel følelse af at spille barfodet og øger samtidig boldkontrollen under fodsålen.”

ALT_TAG

Med Elastico Superfly og Elastico Finale har Nike virkelig gravet helt ind til deres innovative rødder og bragt deres indsigt fra 11-mands fodbold over til fodbold på mindre baner. Hvad synes du om konceptet?