Nike med en silo farveopdatering: Farverne er tilbage

Lige godt to måneder er der gået siden vi sidst fik leveret farveopdateringer på Nikes 4 siloer. Og det kan godt være at Nike gik “back to scratch” med deres Black Pack, men vi skal da lige love for at farverne igen har fået frit løb i Nikes designafdeling. For her til morgen har Nike præsenteret en ny farveopdatering. Se hele kollektionen lige her.

Nikes sidste farveopdatering fandt sted umiddelbart dagen efter VM’s afslutning og fungerede lidt ligesom en frisk start på en ny periode. Derfor var hele kollektionen designet i sort med navnet Black Pack. Kollektionen fungerede da også fint til pre-season som opvarmning til en ny sæson. Og mens Black Pack på en måde udtrykte afslutningen på VM, så kan man næsten sige at denne nye kollektion indleder starten på Champions League som skydes i gang i aften.

Se udvalget af de nye farver lige her

Og farverne er i den grad tilbage på Nikes førende fodboldstøvler, hvor hovedtemaet bygger videre på det stærkt visualiserende og iøjnefaldende koncept, som Nike har været stærkt inspireret af gennem de seneste år. Og resultatet er således 6 farveglade top fodboldstøvler, som inkluderer: Mercurial Superfly og Vapor, Magista Obra og Opus, Hypervenom og ikke mindst Tiempo Legend.

Mercurial kollektionen har faktisk snydt en smule. For det er jo faktisk ikke mere end en lille måned siden Nike lancerede den elektrisk grønne Superfly og Vapor, som dog blev præsenteret som en Cristiano Ronaldo specifik model. Det skal dog ikke holde Nike fra at lancere endnu en model, som i denne omgang har fået et orange lag maling på overdelen.

Find de nye farver til Mercurial Superfly og Vapor lige her

Farveopdateringen er således den 4. i rækken og bliver naturligvis brugt både på Mercurial Superfly og Vapor. Dermed bliver der ikke gjort forskel på om man hedder Hazard og Ribery eller Cristiano Ronaldo og Alexis Sanchez. Udover farven har disse fire stjerner dog også det tilfælles Mercurial er ambassadør for eksplosiv fart. Så hvad enten man er til den innovative konstruktion af Superfly eller den velkendte Vapor følelse, så er man i denne model sikret høj fart sammensat med et visuelt bombardement.

Magista kollektionen har jo som bekendt også snydt en smule. Ved sidste farvelancering kom der nemlig to varianter af Magista støvlerne og denne model er derfor også den 4. i rækken. Og mens VM modellen stadig soler sig under matchvinder titlen i finalen, så har den nye model bevæget sig over i en turkis nuance, støttet op af Gul og Orange. Dermed fortsætter Nike med at levere et noget alternativt design til deres Magista, som øjnene nok lige skal vænne sig til de første gange man ser den.

Find de nye farver til Magista Obra og Opus lige her

Ligesom Supefly og Vapor er Obra og Opus også blevet præsenteret i samme farvekombination. Denne kollektion repræsenterer først og fremmest kontrol og overblik, som først og fremmest er hjulpet på vej gennem 3D strukturen på overdelen af støvlerne. Selve fittet adskiller sig til gengæld fra hinanden, hvor Obra kommer med Flyknit og Dynamic Fit Collar, mens Opus er uden Dynamic Fit Collar og med en overdel af det syntetiske KangaLite, som vi kender det fra CTR360-kollektion.

Hypervenom har allerede været igennem en lang række farvekombinationer, og det må vel efterhånden næsten være svært for Nike at finde på nye kombinationer der fungerer. De har dog stadig lidt line at gå på endnu. Det er denne nye opdatering da i hvert fald et bevis på. Ved første øjekast, vil nogle måske mene at den ikke skiller sig fundamentalt ud fra Hyper Punch modellen, som blev brugt under VM, men går man tættere på vil man også indse at de nye farver faktisk ikke minder særlig meget om Hyper Punch.

Find de nye farver til Hypervenom lige her

Mens Mercurial er ambassadør for eksplosiv fart og Magista for kontrol, så er Hypervenom repræsentationen af drabelig smidighed. Det er derfor heller ikke nogen tilfældighed at Neymar har kastet sin kærlighed på Hypervenom. For med sin anatomisk korrekte GF13 læst, de små fordybninger i i overdelen og ikke mindst en unik knopkonfiguration, har Hypervenom fokus på alle de elementer der gør alle dine aktioner på banen knivskarpe.

Sidst, men absolut ikke mindst, har Tiempo Legend også fået en tur i farveland. Tiempo Legend er med sine 20 år på bagen. den ældste af de 4 siloer. Og i den 5. generation af Legend modellen har Nike eksperimenteret med et 50/50 design, som er blevet mødt med kyshånd. Og efter at de to seneste modeller ikke benyttede sig af halvt/halvt konceptet, så er designet tilbage i en kombination af Blå/Rød.

Find de nye farver til Tiempo Legend lige her

Tiempo har siden 1994 været synonymet på elegance og det perfekte touch. Det har særligt Ronaldinho og Pirlo været med til at understrege efter at de i mange år har haft Tiempo som deres foretrukne fodboldstøvle. I dag er Tiempo i særdeleshed foretrukket af nogle af verdens bedste forsvarsspillere lige fra Piqué, Sergio Ramos og Nemanja Vidic.

Denis Dekovic, som er Design Director i Nike Football forklarer at tanken bag den nye kollektion er at skabe nogle fremtrædender fodboldstøvler på fodboldbanen: "Vores intention her var at forstærke farverne så meget som muligt. Vi ville gerne producere de skarpest mulige farver og virkelig fremhæve deres livlighed."

Så er der endnu engang kommet nyheder på Nikes buffetbord og denne gang er der ikke blevet sparet på farverne. Denne nye kollektion har helt sikkert lidt til enhver smag. Hvilken af de 6 fodboldstøvler falder dit valg på?