Weekendens støvlespots: EM kval og Neymars Hypervenom Guld

Kan man andet end elske fodbold? Knap har oplevelserne fra VM lagt sig, før landsholdsbolden ruller igen. I den forgangne uge har der været fokus på EM kvalifikationen, som indledtes i weekenden. Vi har naturligvis haft følehornene ude for at se, hvad der har rørt sig. Det var dog ikke kun i Europa at bolden rullede. Vi er klar med en ny omgang støvlespot.

Mats Møller Dæhli (Norge) - Nike Tiempo Legend Neon (Blackout) I midtugen tog Norge på besøg til det overrumplende Wembley for at teste deres ben af inden rejsen mod EM i Frankrig indledes. Og nordmændende gjorde da også en fin figur og kunne tage hjem med løftet pande, selvom de måtte se Rooney score det enlige mål på straffe. Under kampen faldt vores opmærksomhed dog også på Mats Møller Dæhlis fodboldstøvler. Han havde nemlig givet sine Neon Tiempo en sort overhaling. Et absolut anstændigt tiltag fra Cardiff nordmanden.

Manuel Neuer (Tyskland) - Adidas Nitrocharge 1.0 Tribal Pack Efter at have trænet en smule i den nyeste udgave af Nitrocharge, var Manue Neuer tilbage i sine gamle Nitrocharge fra Tribal Pack. Noget tyder på at den løbeglade tyske førstemålmand ikke er helt klar på at opgive sine gamle Nitrocharge. Der er dog intet at sige til at Neuer lige præcis har valgt Nitrocharge som sin fodboldstøvle. Han har jo åbenlyst brug for en energifremmende fodboldstøvle, så meget han løber rundt på en fodboldbane.

Kevin Grosskreutz (Tyskland) - Nike Magista Obra Neon/Sort Vi er vant til at se Grosskreutz i Mercurial Vapor og i den seneste tid også Superfly. Men i de netop overståede landskampe er Grosskreutz imidlertid gået over til Magista Obra - sammen farvevariant som blandt andre Mario Götze og Christian Eriksen er set i. Spørgsmålet er så om det er farverne eller selve fodboldstøvlerne der tiltrækker ham mest. Hvad mener du?

Neymar (Brasilien) - Nike Hypervenom Guld SE/Rød/Sort/Neon Han kan bare ikke spille i sine Guld Hypervenom i mere end 1 halvleg af gangen? Vi ved det ikke, men i hvert fald blev det ikke til mere da Neymar tog imod Columbia i en træningskamp, hvor Zuñiga blandt andet fik muligheden for at give Neymar en ordentlig undskyldning for det slag der medførte Neymars exit ved VM. Neymar sluttede kampen i Hyper Punch modellen og Brasilien slog Colombia 1-0 på et mål af Neymar i sine Hyper Punch...

Josh Harrop (England, U20) - Nike Mercurial Superfly Black Pack Nej, det er ikke Will Smiths søn, Jaden Smith, der fejrer sin scoring i U20 landskampen for England. Det er til gengæld Josh Harrop der er hoppet i et par Mercurial Superfly fra Black Pack. Det er ikke overvældende eksponering Nikes sorte Superfly har fået siden præsentationen for et par måneder siden. Hovedsageligt fordi modellen var en sekundær farvevariant. Men den er så småt begyndt at dukke op og i Englands U20 landsholds storsejr mod Rumæninen var Josh Harrop altså ude og lufte sine sorte Superfly.

Ollie Palmer (Mansfield Town) - Nike Hypervenom Black Pack Og fra en Nike Black Pack fodboldstøvle til en anden. For i League 2 opgøret mellem Exeter City og Mansfield Town havde Ollie Palmer nemlig fundet plads til sine sorte Hypervenom. Vi benytter derfor også muligheden for at zoome ind på dem, for det er ikke ikke særlig tit at denne variant dukker frem fra sit skjul.

Chandler Hoffman (Los Angeles Galaxy) - Adidas Nitrocharge 1.0 Rød/Hvid/Sølv Det er ikke meget vi har set til den røde Nitrocharge efter at den nye model blev præsenteret. Det er der dog også en forklaring på. Der er nemlig ikke spillersupport på den røde model og derfor er det nok mere nærliggende for spillerne at holde sig til den sorte model. Men i USA har Chandler Hoffman ikke villet gå på kompromis og har anskaffet sig den røde Nitrocharge. Hvilken af de to nyeste varianter er du mest til?

Frank Nouble (Coventry City) - Nike Mercurial Vapor IX Tropical Pack En anden model vi heller ikke har set i hobetal er Nikes Mercurial Vapor IX fra Tropical Pack. Det er dog heller ikke så mærkeligt da det var en Limited Edition. Støvlerne kom i tre varianter i hver 2500 par på verdensplan. Frank Nouble var tilsynladende en af dem der nåede at få fingrene i den blå model og dem luftede han i weekenden da han scorede for Coventry i League 1 kampen.

Reinaldo (Sao Paulo) - Nike Mercurial Vapor IX FF 10M (Blackout) Nikes Mercuriall Vapor IX eksisterer stadig i bedste velgående på fodboldbanerne og iblandt spillerne, der stadig ikke har konverteret til den 10. generation er Reinaldo fra Sao Paulo. I weekenden optrådte han i Nikes Fast Forward Mercurials som hyldede Cristiano Ronaldos Superfly's fra 2010. Reinaldo har dog været i gang med designet, for han havde givet støvlerne en omgang blackout.

Henrique (Fluminense) - Predator Instinct Whiteout Og vi slutter også denne uges støvlespot af i Brasilien. Nærmere betegnet hos Fluminense og Henrique. Her fandt vi nemlig de whiteoutet Predator Instinct, som udkom for et par uger siden. De hvide støvler give et altid begærligt klinisk look og særligt Fluminenses hvide sokker. Det kræver dog også lidt disciplin når støvlerne skal rengøres. Altid et lille minus til hvide fodboldstøvler.

Bacary Sagna (Frankrig) - Nike Magista Obra Gul/Sort

Normalt spiller Bacary Sagna i PUMA, men den hurtige City-back spillede i Frankrigs venskabskamp mod Serbien i Nikes innovative Magista Obra i et interessant skifte, der måske signalerer, at franskmandens tid som PUMA-ambassadør er overstået? Det kunne have noget at gøre med skiftet til Nike-sponsorerede Manchester City, men det er blot gætværk - faktum er i alle fald, at hvis Sagna havde håbet på at hans flirt med Nike gik ubemærket hen, så gik det ikke helt som ønsket...

Der har været rigelig med mulighed for at spotte fodboldstøvler i den forgangne uge på trods af at de sore europæiske ligaer har holdt pause. For heldigvis bliver der ikke kun spillet fodbold i Europa, men i hele verden. Hvilke fodboldstøvler har du selv benyttet dig af i weekenden?