Unisport WebTV: Superfly vs. Vapor - hvilken model er du til?

Fornavnet på begge er Mercurial, men selv om de er i familie er forskellene ret synlige. Men selv om forskellene rent visuelt er ret tydelige, hvori består de så? Og hvilken af støvlerne er egentlig så bedst? Jakob har taget begge fodboldstøvler med ud på banen, for at sætte dem op mod hinanden.

Lad det være sagt med det samme. Der er ikke forudbestemt dom, der sætter den ene model over den anden. Det er i høj grad et smagsspørgsmål, som skal afgøres af det enkelte individ. Og ja, når det så er sagt, så ved Jakob i hvert fald godt, hvilken af fodboldstøvlerne han foretrækker. Men lad os hvile ved det et øjeblik og se på, hvad der rent faktisk skiller de to modeller fra hinanden.

Gå Mercurial amok lige her med enten Vapor eller Superfly

Og der er en række elementer, hvor forskellene kan spores: Fit, sålen og boldføling. I denne anmeldelse fra vores kære Jakob, går han i dybden med disse forskelle for at give dig et vurderingsgrundlag til at finde ud af, hvilken af støvlerne du vil gå med. Så spørgsmålet er; er du Vapor eller er du Superfly?

Når man kigger på henholdsvis Mercurial Vapor og Superfly skal der ikke meget til for at se, at de to fodboldstøvler adskiller sig fra hinanden. Og det man kan se med det blotte øje, spiller også en stor rolle for støvlernes præstation. For mens Vapor er lavet med det velkendte japanske Teijin OLM mikrofiber, så er Superfly lavet med Flyknit og ikke mindst Dynamic Fit Collar.

Gå Mercurial amok lige her med enten Vapor eller Superfly

Og da Jakob iførte sig en af hver model på samme tid, blev det ret hurtigt tydeligt for ham at Vapor føles som en traditionel Vapor, hvor foden sidder fastlåst og klemt ind på sålpladen. Til modsætning har Nike med Superfly, skabt en fodboldstøvle, som giver en fornemmelse af en sokkelignende følelse, hvor overdelen langt mere former sig efter fodens form. Og ikke mindst skaber Dynamic Fit Collar en langt mere naturlig transition mellem foden og resten af benet. Dermed ikke sagt at komforten er mindre behagelig på Vapor, den er simpelthen bare anderledes.

Sålen er et andet element, hvor de to fodboldstøvler skiller sig ud fra hinanden og det gør de grundlæggende set, fordi de er lavet med to forskellige materialer ligesom overdelen. Og hvis du allerede har set anmeldelsen af de to støvler, så ved du nok også at Jakob har kastet en lille forkærlighed til Vapors nylon sål. Grundlæggende set fordi den giver en lidt større fleksibilitet og ikke mindst respons i afsættet. Det betyder absolut ikke at Superflys carbon fiber sål, ikke gør arbejdet godt nok, men hvis Jakob kunne vælge, så ville han foretrække nylon.

Det sidste område, hvor Vapor og Superfly adskiller sig fra hinanden er selve boldfølingen, som først og fremmest differentierer sig fra hinanden ved overdelens materiale. For Vapors Teijin overdel giver nemlig muligheden for at have Nikes MicroControl teksturen med. Denne teknologi giver et lidt mere klæbrigt touch på bolden, hvilket i sidste ende giver lidt mere boldføling. Til gengæld skaber Superfly en unik tæthed til bolden, som et-lags Flyknit overdelen hjælper på vej.

Gå Mercurial amok lige her med enten Vapor eller Superfly

Og hvilken model foretrækker Jakob så? Jo, på trods af at der rent faktisk er flere elementer fra Vapor som Jakob er imponeret over, så kan han ikke komme udenom Superfly og dens unikke overdel med Dynamic Fit Collar. Når det er sagt, så er det et tæt løb mellem de to støvler og, ligegyldigt, hvad du vælger, så vil du ende ud med et par fodboldstøvler fra den absolutte øverste hylde.

Jakob har truffet sin beslutning, men hvad med dig? Har Jakobs sammenligning af Mercurial Vapor og Superfly ledet dig tættere på en dom? Lad os høre hvad du har at sige.