Adidas afsluttede deres revanchetogt med Predator Mania

Hvis man mente at Predator Accelerator var en efterspurgt fodboldstøvle, så vil det være svært at sætte ord på hvad Predator Mania er. Efter blot 20 minutter måtte vi sætte Udsolgt skiltet ud på billedet af Predator Mania fra Revenge Pack. Men vi må også indrømme at vi ikke blev så overraskede. Mania var nemlig allerede ekstrem populær da den udkom i 2002.

I 2002 var hele fodboldverdens fokus rettet mod øst. Det var nemlig første gang at et VM skulle afholdes i et asiatisk land. Japan og Korea havde æren for værtskabet og som en hyldest til den østlige stil, besluttede adidas sig for at skabe et nyt rovdyr - mindre aggressiv?Ja. Mindre populær? HELL NO!

Stilen på den Predator som fik navnet Mania, var inspireret af den simple asiatiske stil, med skarpe vinkler. Som konsekvens havde adidas valgt at skære ned på de aggressive gummizoner, som hidtil havde karakteriseret Predator. For første gang befandt elementerne sig udelukkende på på indersiden af overdelen, mens resten af støvlen blev erstattet med kængurulæder og Predator Mania udgjorde dermed det mest simple og elegante rovdyr hidil.

Det betød dog ikke at rovdyrets ikoniske elementer var på vej væk. Der blot skapt endnu større fokus omkring sparkefladen og det rene spark. Det blev blandt andet styrket gennem en nyudviklet pløs, som denne gang blev holdt fast af en elastik og kunne dermed trækkes hele vejen over snørebåndene. Men også panelerne på indersiden af støvlen var blevet lavet som riller for at give både mere greb og skru i mødet med bolden.

Modellen kom i en række forskellige farver, men den første og mest klassiske model kom i den ikoniske kombination af Sort/Rød/Hvid og det er naturligvis denne model, som adidas har bragt tilbage for at tage revanche. Og mon ikke at Beckham er blandt de 1.825, som står på listen over de nye ejere af den nye Predator Insinct Mania?

Med denne tredje model fra Revenge Pack har adidas altså fuldendt en kollektion, der er blevet mødt med stor nostalgi og åbne arme. Hver af de tre modeller blev lanceret i 1.825 par og hver gang har man skullet være klar, hvis man gerne ville være blandt ejerne. Særligt denne Predator Instinct Mania, som altså forsvandt på 20 minutter.

Og ligesom de to foregående modeller fra Revenge Pack så er denne nyfortolkning en kombination af den nyeste Predator Instinct og dens respektive hyldesstøvle. Derfor har adidas gjort meget ud af genskabe hvert visuelt element, mens de tekniske elementer overvejende er hentet fra nutidens fodboldstøvle. Så hvad enten man er engageret støvlesamler eller håbløs romantiker, som vil tage Predator Mania med ud på en ny date på græsbanen, så er fodboldstøvlen fra Revenge Pack uundgåelig for kendere.

ALT_TAG

Revenge Pack har medført en overvældende tur ned gennem mindernes gade. Og det var vel reelt set det adidas ville opnå med deres nyfortolkninger af deres mest ikoniske fodboldstøvler fra Predator familien. Hvilken af de tre tilbagekomster har du været mest oppe at køre over?