adidas tester grænser af igen med f50 adizero Yamamoto

Samarbejdet mellem adidas og Yohji Yamamoto har tidligere båret succesfulde frugter og nu er de to parter på spil igen med den hidtil mest dynamiske og farverige f50 adizero Yamamoto fodboldstøvle. Den nye drageinspirerede f50 Yamamoto blev præsenteret sammen med Real Madrids nye 3. trøje. Nu tager vi et ekstra kig på dem.

Det tysk/japanske ægteskab mellem adidas og Yohji Yamamoto går helt tilbage til starten af årtusindeskiftet. Her indledte de to parter et samarbejde, som i 2003 resulterede i den højst modebevidste Y-3 kollektion. Det indledte starten på et specielt samarbejde der i 2006 infiltrerede sig til adidas' fodboldstøvler og mere præcist deres f50 adizero med Y-3 Yamamoto +f50 Tunit YY kollektionen.

Du kan stadig nå at fingrene i f50 adizero Yamamoto lige her - 2.299

Her blev 4 modeller designet med hver deres motiv: en drage, en ørn, en tiger og en ulv. Inspirationen blev hentet fra den japanske artist Taishi Hayashi. Støvlerne kom helt eksklusivt i 1000 par og lagde virkelig nye standarder for, hvordan en fodboldstøvle kunne designes.

Er du vild med adidas og Yamamotos nye f50 adizero? Find dem lige her - 2.299

Der skulle dog gå hele 7 år før adidas og Yamamoto genoptog deres f50 design eksperiment. Denne gang blev det dog kun til et enkelt par. Til gengæld var designet omend endnu mere dristigt end første gang. I denne omgang havde Yamamoto hentet inspiration fra den mytiske løvehund og blandet det med et sci-fi udtryk, alt sammen hentet fra den japanske kultur. Denne variant udkom i 2000 par på verdensplan.

Du skal skynde dig inden disse f50 adizero Yamamoto forsvinder - 2.299

Og tilsynladende kan adidas og Yamamoto godt lide at provokere og prøve grænser af, for ikke engang et år er gået siden den sidste f50 adizero Yamamoto, før adidas og Yamamoto endnu engang har testet vores designmæssige smagsgrænser af. De nye adizero Yamamoto er designet med en grøn venstre- og blå højrestøvle. Og mens designet bygger videre på kombinationen af mytiske fabeldyr og sci-fi grafik, så er det blevet til et sæt drager – samme dyr som også sidder på Real Madrids 3. trøje.

Ligesom det har været tilfældet ved de tidligere modeller er denne Yamamoto model ikke helt som den normale f50 adizero. Overdelen kommer godt nok i samme Hybridtouch materiale, men overdelen er en smuler mere rug i det og giver en sensation af at selve grafikken er malet på overdelen. Samtidig har adidas fjernet letvægtsmaterialet Speedfoil omkring hælen.

ALT_TAG

Denne model er ligesom de forrige Yamamoto støvler lavet i et begrænset antal på verdensplan. Man skal derfor ikke bruge al for længe om at overveje, hvorvidt disse drage-designede fodboldstøvler skal være en del af ens fodboldstøvlesamling. Hvad synes du om det dristige design? Falder det i din smag?