Predator Accelerator Revenge Pack genopliver ånden fra 1998

1 dag. Så lang tid kunne nyfortolkningen af Predator Accelerator få lov til at ligge på vores hylder, inden de blev revet væk. Og det fortæller vel alt om fodboldstøvlen, som blev udødeliggjort af legender som Zidane, Beckham og Del Piero. Nåede du ikke at få fingrene i den, kan du få et ekstra kig på den lige her - endda i selskab med originalen fra 1998.

4 år efter at adidas havde revolutioneret fodboldverden med deres første rovdyr, var der efterhånden bygget en god portion popularitet om adidas Predator. Men det var nok de færreste i adidas der havde turde håbe på den eksplosion Predator Accelerator bragte med sig. Designet til de store stjerner ved VM i Frankrig i 1998, fik Predator Accelerator den bedst tænkelige eksponering da, en af verdens mest elegante fodboldspillere, Zinedine Zidane, førte sin nation til sin første VM titel i adidas' nye Predator.

Adidas havde på flere områder bygget videre på den erfaring de havde gjort sig gennem de foregående 4 år, og skabt en Predator i et mere modigt og dristigt format. Mest iøjnefaldende var adidas' eksperimentering med snøringen, som ved denne Accelerator var rykket en smule ud i den ene side. Den beslutning byggede på en ide om at skabe en større og mere ren sparkeflade. Noget som særligt faldt i god jord hos frisparksspecialisterne, som for eksempel Beckham og Del Piero.

Efter at adidas i år har valgt at fejre Predators 20. års jubilæum har de udvalgt nogle af de mest ikoniske Predator fodboldstøvler og givet dem en moderne make over. I mandags var turen så kommet til præsentationen af Predator Instinct Accelerator – nyfortolkningen af Zidanes VM vindende fodboldstøvle. Og noget tyder på at gammel kærlighed aldrig ruster. I hvert fald fik denne nye Predator Instinct Accelerator ikke lov til at stå på hylderne i særlig lang tid, før det begrænsede parti allerede var afsat.

Og mens lighederne mellem de to er overvældende, så er der faktisk en række elementer, som er blevet modificeret en smule i reinkarnationen af Accelerator. For eksempel er mængden af skrueelementerne på forfoden blevet reduceret i forhold til '98 udgaven. Også selve konstruktionen af snøringen er ændret. I 1998 gjorde adidas meget ud af at skabe så ren en sparkeflade som muligt og det betød at de gemte snørebåndene væk under støvlens overflade. I Predator Instinct modellen har adidas til gengæld valgt at holde den enkle konstruktion, som vi kender den i dag.

En af de ting som er fuldstændig ændret i forhold til den orignale Predator Accelerator, er den nye Predator Instincts Controlframe, som adidas har udviklet for at øge spillerens kontrol over bolden, efter at de fandt ud af at hele 10% af al slags boldberøring foregår med sålen. Det har samtidig også holdt adidas fra at tilføje de røde transparente gummielementer, som sad langs siderne omkring hælen.

Men alt i alt så tilbyder den nye Predator Instinct Accelerator stadig en fantiastisk tur ned af mindernes gade og for dem der oplevede at spille i Accelerator er denne nyfortolkning helt sikkert noget, som ligger deres hjerte utrolig nært.

Og for en specifik person vækker disse støvler i særdeleshed utvivlsomt nogle uvurderlige minder. Det var nemlig i præcis disse fodboldstøvler at Zidane blev verdensmester med Frankrig på Stade de France med en 3-0 sejr over Brasilien. Og Zizou scorede endda også to af målene. Bevares, begge mål var med hovedet, men han løb da stadig rundt med Predator accelerator.

En af de ting som Zidane fremhæver ved Predator er dens store revolutionære betydning i en tid, hvor fodboldstøvler endnu ikke skilte sig grundlæggende ud fra hinanden. Men med Predator, formåede altså at ændre spillets regler. Som Zizou selv siger: "Dengang var det de støvler, som var på mode. Det var nyt på alle niveauer, selv designet. Det var et nyt og anderledes koncept."

Og denne nye model? Ja den har Zidane allerede besluttet sig for bliver den fodboldstøvle han vil spille i fremover. Og vi må da indrømme at vi håber at kunne få et glimt af det i den nærmeste fremtid. For det vil da være et direkte syn for guderne at se Zidane spille i Predator Instinct Accelerator.

Adidas har virkelig ramt nogle stærke følelse med reinkarnationen af en af deres mest elskede fodboldstøvler til dato, Predator Accelerator. Det blev blandt andet bekræftet efter at den nye model blev udsolgt efter blot en enkel dag. Hvad synes du om denne nyfortolkning af Predator Accelerator? Sidder den lige i skabet elle mangler der noget?