Adidas og Yamamoto slipper dragerne løs med ny f50

De har gjort det før og nu gør de det igen. Det ikoniske Yamamoto design er tilbage på overdelen af adidas' letvægter f50 adizero. Og traditionen tro trækker designet inspiration fra den østlige kulturs mytiske fabeldyr. Denne gang har Yamamoto sluppet dragerne løs og ladet dem indtage adidas' hovedkvarter.

Samarbejdet mellem adidas og Yohji Yamamoto må virkelig siges at bære frugter i dag. For ikke nok med at adidas bad om Yamamotos hjælp til Real Madrids 3. trøje, som netop også er blevet præsentert, så har Yamamoto også fået sin kreative frihed til (igen) at designe et par f50 adizero. Og ligesom hans tidligere designs bygger konceptet på en blanding af oldhistorisk mytologi og sci-fi inspirerede elementer.

De Yamamoto designede f50 kommer i et begrænset parti og du kan finde dem her

Ved forrige model hentede Yamamoto inspiration fra de japanske løvehunde. Denne model har dog sluppet et af de mest frygtede mytologiske dyr løs, nemlig dragen. Den største forskel fra de gamle modeller til denne er at dette par kommer med den højre støvle i blå og den venstre i grøn. Og det har også ført til at hver støvle har fået hvert sit udtyrk. For eksempel ser den grønne drage ud til at være en smule mere tilfreds med hele situation end den blå.

Adidas og Yohji Yamamotos parterskab går helt tilbage til starten af det nye årtusinde, hvor de kreerede Y-3 kollektionen - sportstøj, som indrog stilen og elegancen fra den modeverden Yamamoto kom fra. Samarbejdet fungerede så godt at adidas bragte Yamamoto ind i 2006 for at sætte sin signatur på f50 fodboldstøvlerne. Siden er det blevet til en række unikke og ikke mindst højst iøjenfaldende designs. I dag skrives altså så et nyt kapitel i adidas/Yamamoto fortællingen.

De Yamamoto designede f50 kommer i et begrænset parti og du kan finde dem her

Selve fodboldstøvlen er blevet strippet for en række af de elementer, der ellers normalt udgør f50 adizero. For eksempel har adidas fjernet letvægtsmaterialet SpeedFoil i hælen, ligesom Dribbletex teksturen også er fjernet. I stedet har overdelen får en lidt rug overflade efter at printet nærmest er blevet malet på. Inderbeklædningen har også lige fået et ekstra eksklusivt touch med et blødt og lækkert ruskindsmateriale, som gør støvlen yderst behagelig at have på.

Udover disse ting er denne f50 adizero præcis som vi kender den, med Sprintframe ydersålen og Speedtraxion 2.0 knopsystemet, der er designet for at give spillerne det bedste greb i banen for optimeret bevægelsesfrihed og acceleration.

At Yamamoto har valgt at sit hidtil mest farverige design er egentlig en smule paradoksalt. Den japanske designers yndlingsfarve er nemlig sort og han foretrækker selv altid at gå i sort tøj. Men som vi efterhånden har lært disse Yamamoto designs at kende, så skal det jo helst være så eksplosivt og kontroversielt som muligt og det må man sige at Yamamoto endnu engang har formået at klare til fulde.

De Yamamoto designede f50 kommer i et begrænset parti og du kan finde dem her

ALT_TAG

Når adidas og Yohji Yamamoto går sammen må man virkelig sige at der opstår gnister, som de færreste kan skabe. Disse f50 adizero, som altså henter inspiration fra den japanske oldtidskultur, overgår virkelig fantasien hos de fleste. Derfor kan de også være svære at forholde sig til, når man ser dem. Men hvad synes du om dem? Falder de i din smag?