Adidas Predator Accelerator hyldet med Limited Edition redesign

Året er 1998. Profilerne hedder Zidane, Del Piero og Beckham. Nu får fortiden nyt liv; Adidas fortsætter hyldesten til deres legendariske Predator fodboldstøvler med endnu et redesign fra deres Revenge Pack. Byd velkommen til adidas Predator Instinct Accelerator!

Adidas er godt i gang med at fejre lanceringen af deres ikoniske Predator fodboldstøvler, som har eksisteret siden 1994 og derfor har intet mindre end 20 år på bagen. Og hvilke år! I forbindelse med den nye Predator Instincts lancering har adidas taget et kig i arkiverne og bragt nogle af de mest populære Predators tilbage. I sidste uge så vi originalen fra 1994, og nu er turen kommet til Predator Accelerator.

Forudbestil adidas Predator Instinct Accelerator lige her - kun 2.099,- kr.

Og det er ikke bare hvilken som helst Predator. Næ nej, Predator Accelerator er den fodboldstøvle, som Zidane havde på, da han i VM-finalen mod Brasilien i 1998 scorede to gange. Det er støvlen, som udover Zizou blev gjort legendarisk at David Beckham, Alessandro Del Piero, Raul og mange andre - og dengang var det adidas' hidtil mest vovede og "larmende" desing til dato.

Og netop designet har adidas da også lagt sig tæt op af med dette redesign, der både får de tre brede striber på hver side, den ikoniske, røde pløs, sparkeelementerne samt den røde bølge under striberne med.

Og nok ligner 2014-fortolkningen af Predator Accelerator den originale udgaven, men på den tekniske side er der en række forskelle - der er nemlig sket noget på de 16 år, som originalen har levet i. Selve overdelen er lavet af adidas' Hybridtouch materiale, der emulerer de gode egenskaber fra læder med en god smidighed og lækker komfort - og samtidig er holdbare, lette og mindre vandabsorberende.

Forudbestil adidas Predator Instinct Accelerator lige her - kun 2.099,- kr.

Naturligvis har adidas også ramt de ikoniske gummielementer på Accelerator ganske spot on - og både placeringen og størrelsen er præcis som på originalen. De ser dog mere aggressive ud på den nye udgave, da Hybridtouch-overdelen er mere glat og ikke har syninger, der sidder tæt omkring elementerne.

Netop skrueelementerne blev i sin tid lavet mindre aggressive end de havde været på Predator 1994, Touch og Rapier, der gik forud for Accelerator. Tanken var, at man derved fik et større område i kontakt med bolden og dermed bedre mulighed for at give mere kontrol og kraft. Adidas fik ret, og Accelerator er ikke blandt mange samleres favoritter for ingenting.

Generelt har adidas gjort meget ud af at ramme de små detaljer - alt lige fra den assymmetriske snøring til de mange syninger på forfoden, der er blevet markeret med små riller, og videre til hælen, der bærer "adidas Equipment" teksten præcis som originalen. Den nye udgave er dog fortolket efter 1999-udgaven af Predator Accelerator. Den første generation, lavet i '98, havde to røde pletter på hælen - det havde anden generation fra 1999 ikke.

Selve sålen på den Revenge Pack-udgaven adskiller sig dog noget fra originalen af adidas Predator Accelerator; den er adidas' ControlFrame, der er lavet til at optimere grebet i bolden, når man benytter sålen til at kontrollere den - hvilket faktisk sker på 10 % af alle berøringer.

Og netop ControlFrame sætter en tyk streg under hvor langt adidas Predator er kommet; nok er den et redesign af klassikeren fra 1998, men den er lavet, så den rent faktisk kan performe på højt niveau i dag med de nyeste teknologier som Hybridtouch, lav vægt og SL gummifinner. Med andre ord kan det godt være den ligner modellen fra 1998, men den yder som en topstøvle fra 2014.

Er man fan af adidas Predator Instinct Accelerator fra Revenge Pack dog formentlig kilde alle de rigtige steder, da den virkelig rammer designet fra originalen og kæler for detaljen. Revenge Pack kommer dog i 1825 par på verdensplan, så vil du sikre dig en hyldest til en af de mest ikoniske støvler, er det med at slå til mens tid er.

Forudbestil adidas Predator Instinct Accelerator lige her - kun 2.099,- kr.

ALT_TAG

Hvad synes du om redesignet af adidas Predator Accelerator fra 1998? Har adidas ramt designet godt, og er det en støvle du kunne finde på at tage med på banen og mærke nostalgien ramme dig? Del meget gerne dine tanker med os herunder.