Hvilken Mercurial er du: Hyper Punch, Black Pack eller Grøn?

I 1998 flyttede Nike grænserne for vores fodboldforståelse da Mercurial blev præsenteret for verden. I 2014 tog Nike så eksplosiv fart til et helt nyt niveau da Mercurial Superfly IV indtog scenen i Madrid. Siden lanceringen er eksplosiv fart blevet repræsenteret i tre farver og vi tager et kig på dem her.

Sammen med Tiempo siloen udgør Mercurial den vigtigste repræsentation af Nike Football. Tiden har bragt en lang række ikoniske letvægtsstøvler med sig, men de færreste kan måle sig med den seneste Mercurial Superfly IV. Den er indtil videre blevet lanceret i tre forskellige farvevarianter og har samtidig fået følgeskab af tre Mercurial Vapor med identiste farver.

Hvad enten du er til Superfly IV eller Vapor X så kan du finde den lige her

Da Nike i slutingen af april inviterede en række gæster til lanceringen af den nyeste Mercurial tog Superfly ubetinget al opmærksomheden. Og det var da heller ikke så mærkeligt, når man tænker på, hvor fundamentalt anderledes den er fra sine forgængere. Dynamic Fit Collar og Flyknit danner således fundamentet for en ny måde at tænke fodboldstøvler på.

Men sammen med lanceringen af den nye Superfly, bragte Nike også deres 10. generation af Mercurial Vapor i spil og mens den, hverken kommer med en Dynamic Fit Collar eller Flyknit, så er denne Vapor X stadig den foretrukne model hos topspillere som Eden Hazard, Franck Ribery og Pedro.

Hvad enten du er til Superfly IV eller Vapor X så kan du finde den lige her

Med de tre farvervarianter er der i den grad kommet fart over feltet og der er således lidt til enhver smag. Første model kom i sommerens populære Hyper Punch, som i fremtiden utvivlsomt vil blive husket som farven der prydede billedet ved VM i Brasilien. Umiddelbart efter VM sendte Nike så en langt mere diskret model på gaden i sort. Denne farve blev dog lanceret uden spillersupport og har ikke været nem at spotte blandt professionelle.

Torsdag morgen blev det så tid til en ny farvevariant. Og denne gang faldt valget på en næsten selvlysende limegrøn, der dermed holder sig til det neon koncept, som Nikes designere har benyttet sig særligt meget af i 2014. Ydermere er den Superfly model holdt eksklusivt til den altoverskyggende Mercurial ambassadør, Cristiano Ronaldo. Det bliver derfor spændende at se, hvornår CR7 tager sine nye neogrønne Superflys på...

Hvad enten du er til Superfly IV eller Vapor X så kan du finde den lige her

Hvad enten man er til Hyper Punch, Sort eller Grøn, så bringer den nye Mercurial generation et skarpt look til græstæppet. Men faktisk bliver farverne ikke valgt helt tilfældigt. Der ligger rent faktisk nogle dybe overvejelser om det visuelle udtryk på fodboldstøvlerne. Dels holder Nike tæt kontakt til spillerne, som giver deres feedback på præferencer, dels følger Nike med i de modetrends der bevæger sig rundt omkring og samtidig ligger der også videnskabelige overvejelser bag.

Således har Nike i mange år benyttet sig af ideen om at stærke, iøjenfaldende farver rent faktisk også spiller en rolle på banen. Således har Nike erfaret at jo mere man står ud på banen, jo nemmere er det for medspillerne at lokalisere hinanden på banen. Dermed gør særligt Hyper Punch og ikke mindst den seneste limegrønne farve det nemmere for Bale og Co. at finde Cristiano Ronaldo, når han løber i position for at få bolden.

Hvad enten du er til Superfly IV eller Vapor X så kan du finde den lige her

De nyeste Mercurial fodboldstøvler er indtil videre blevet lanceret i tre forskellige farver. To særligt iøjenfaldende og en mere diskret og klassisk sort variant. Hvilken af de tre modeller er du mest til og hvilken farve så du helst de nye Mercurials i?