En tur i tidsmaskinen: Predator 1994 vs. Revenge Pack 2014

Da adidas for over 20 år siden gik i gang med at arbejde på en ny fodboldstøvle, skulle der faktisk lidt mere end et nyt koncept til at overbevise dem om ideen. Nu sidder de i 2014 og er nok ret glade for at de præsenterede verden for Predator. Vi har fået fingrene i Predator anno 1994 dens remake anno 2014. Se dem sammen her.

Når vi i dag ser en ny fodboldstøvle, så har vi en forudbestemt forventning om at blive overrasket og imponeret på samme tid. Vi er simpelthen blevet opdraget i en tid, hvor innovation er et nøgleord i udviklingen af fodboldstøvler. Men det har ikke altid været sådan. Og i fodboldens verden kan man på mange måder kalde året 1994 for År 0.

Skriv dig op her for at få muligheden for at købe Predator 1994 Limited Edition.

Før denne tid, lignede de fleste fodboldstøvler nemlig hinanden. Indsigten i spillet var ikke lige så gennemgående og viden om materialerne langt fra lige så stor. Der var grundlæggende set ikke den store hunger eller konkurrence for at skille sig ud. Men i 1994 blev der dannet et nyt grundlag. VM i fodbold skulle for første gang afholdes i USA og det motiverede mærkerne til at gå ekstra meget i dybden med deres fodboldstøvler.

Resultatet i adidas blev en fodboldstøvle, som både æstetisk og teknologisk brød med grænserne for, hvordan en fodboldstøvle skulle produceres. Ideen og forarbejdet kom fra den australske og tidligere Liverpool spiller Craig Johnston, som skabte en række gummi-elementer på snuden af støvlen i et forsøg på at hjælpe børn med at kontrollere bolden bedre.

Og selvom adidas skulle have Bayern München legenderne Beckenbauer og Rummenigge til at godkende konceptet før de selv blev overbevist om det, så blev den første adidas Predator præsenteret med stor stolthed og optimisme. Og det er netop denne historie der har dannet grundlaget for at adidas i dag, 20 år senere, har skabt en ikonisk genfødsel af deres første Predator, med materialerne fra dagens fodboldstøvler, men med konceptet fra 1994.

Skriv dig op her for at få muligheden for at købe Predator 1994 Limited Edition.

Og konceptet bygger således på disse gummi-elementer, som altså er udviklet for at optimere spillerens kontrol med bolden. Det gælder både ved driblinger, skud, tæmninger og afleveringer. På Predator 1994 kom det til udtryk ved disse aggressive finner, som både sad på snuden, siderne og hælen. I Predator 2014 er udtrykket repræsenteret præcis på samme måde.

Og grundlæggende set er fodboldstøvlerne de samme. Forskellen er blot at adidas har valgt at designe denne Predator, som den ville blive produceret, hvis ideen fra 1994 var kommet frem i 2014. Derfor kommer denne Predator med en overdel af Hybridtouch, gummi-elementerne i SL-gummi, ligesom sålen er udviklet med den ny ControlFrame, der er skabt som et yderligere kontrol element.

2014-udgaven er altså resultatet af denne fejring som adidas har lavet til ære for deres mest ikoniske fodboldstøvle. Den kommer således derfor også som en Limited Edition. Denne model er samtidig den første i adidas' Revenge Pack, som udover denne Predator 1994 også vil komme til at inkludere Predator Accelerator fra 1998 og Mania fra 2002. De to andre modeller vil blive præsenteret senere.

Skriv dig op her for at få muligheden for at købe Predator 1994 Limited Edition.

ALT_TAG

Revenge Pack kalder adidas deres helt eksklusive hyldest til de modeller som lagde grundstenene til Predator-arven. Det er meget få siloer, som kan prale af en lige så imponerende historie som Predator og det kræver naturligvis også en helt unik fejring. Hvad synes du om adidas' genfødsel af deres ikoniske modeller? Hvilken fodboldstøvle ville du helst genskabe, hvis du skulle vælge?