For lidt over et år siden præsenterede adidas verden for en ny motor. En motor som skulle give de utrættelige spillere på holdet endnu mere energi at løbe på. Nu har adidas opdateret deres motor med en ny generation og det har inviteret os til en sammenligning af de to generationer. Se med her.

Baseret på feedback fra spillere som Dani Alves, Steven Gerrard og Javi Martinez, fandt adidas frem til et behov, som dannede fundamentet til en ny fodboldstøvle. De kaldte den Nitrocharge og den fandt hurtigt sin plads i adidas familien. Nu er over et år gået og adidas er blevet endnu klogere på #The Engines facetter. Det har nu resulteret i en ny generation, som både ser og præsterer anderledes.

Gå ind og forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 allerede nu - kun 1.444,-

Og lad os da bare starte der, hvor det brænder mest. For det element som har gjort Nitrocharge til sin egen lille niche er uden diskussion det gummibånd som løber tværs over foden og som hedder Energysling. Ideen med Energysling er at båndet ligger og holder foden fast på fodsålen i et skridsikkert tag. Men hvor båndet i den første generation sad en smule diagonalt over vristen, er den på anden generation placeret mere lige hen over vristen.

Og tænker vi helt logisk over, så giver det vel også mere mening at båndet sidder mere jævnt over foden. Samtidig er båndet gjort bredere end tidligere, så det på den måde også strækker sig over et større område af foden. Til sidst har adidas også rykket Energysling længere op så det dækker mere af pløsen. På den måde sørger adidas også for at Energysling rigtig kan strammes rundt om foden når snørebåndet spændes. I øvrigt er pløsen også nu blevet udstyret med en lille beskyttende pude, så snørebåndene ikke ligger og kradser og generer.

Gå ind og forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 allerede nu - kun 1.444,-

Udover Energysling, har adidas også ændret på snudens Hybridtouch overdel. Det er stadig samme Hybridtouch materiale, men i modsætning til første generation kommer den nye Nitrocharge uden syningerne i snuden. Dermed danner 2. generation grobund for en mere personlig og fleksibel tilpasningsform. Samtidig har adidas udformet den ene side af snuden med en række forformede puder, som både fungerer som beskytelse og samtidig giver lidt tekstur og dermed friktion, når bolden skal kontrolleres.

Et sidste område som er blevet ændret fra første til anden generation området omkring midterfoden og hælen, hvor et slags beskyttende mesh pryder overdelen. Det er først og fremmest blevet større på den nye Nitrocharge og er også blevet børstet så overfladen er mere glat og dermed nemmere at rengøre for snavs. Også de beskyttende puder omkring første generations hæl er blevet placeret anderledes så de dækker et større område. Til gengæld dækker de ikke på samme måde omkring hælen. En ændring hvis forbedring kan diskuteres.

Gå ind og forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 allerede nu - kun 1.444,-

Alt i alt er den nye Nitrocharge utvivlsomt ikke bare blevet opdateret, men også forbedret. Og den udgør et perfekt værktøj til den hårdt arbejdende spiller på holdet. Efter at have gjort et indgående bekendstkab med den nye generation, hvad synes du så umiddelbart om Nitrocharge og er det en støvle, som du skal have i dit artilleri?