Adidas hylder Predator 1994 med Limited Edition Revenge Pack

For 20 år siden blev måden, vi tænker fodboldstøvler på ændret for altid med introduktionen af den første adidas Predator fodboldstøvle. Nu hylder adidas deres ikoniske Predator med remakes af de tre mest populære modeller i den såkaldte Revenge Pack, der alle er Limited Edition. Den første hylder fodboldstøvlen, der startede det hele, adidas Predator 1994.

Adidas har med lanceringen af Predator Instinct godt gang i fejringen af en af de mest ikoniske fodboldstøvle-kollektioner i historien - og 20 år og 14 modeller senere i 2014 (ja, der er en smuk symbolik i tallene) har adidas lanceret den første af tre hyldeststøvler til deres mest ikoniske Predators. Den første hylder fodboldstøvlen der startede det hele, adidas Predator fra 1994 med et historisk vingesus.

Følg dette link og skriv dig op for at få muligheden for at købe Predator 1994

Konceptet hedder Revenge Pack, og bringer tre af de mest ikoniske Predator-designs tilbage bygget på Predator Instincts moderne teknologier. Den første Predator rystede for alvor posen og gik en helt anden vej end folk var vant til med fodboldstøvler og gav spillere helt nye muligheder for at sætte skru og kraft i bolden - og redesignet er decideret kræs for kendere! Introduktionen af skrueelementer var den største innovation siden Adi Dassler introducerede skrueknopper, og man må i den grad side, at teknologien har sat sine spor.

Adidas har derfor været designskitserne igennem og lavet en utroligt vellignende hyldest til den originale Predator fra 1994, der kommer som Limited Edition. For fans af Predator kilder den alle de rigtige steder i gensynet med de ikoniske Predator gummi-elementer på snuden, den polstrede pløs, brede hæl og ikoniske krokodille-tekstur på læderet.

Der er dog en række centrale forskelle, der skiller 2014-udgaven af adidas Predator fra udgaven i 1994; overdelen er lavet i Hybridtouch, som er adidas' mikrofibermateriale, der emulerer de gode egenskaber fra læder med en god smidighed og lækker komfort - og samtidig er holdbare, lette og mindre vandabsorberende.

Allervigtigst er dog de ikoniske Predator-finner på snuden af fodboldstøvlen. De blev udviklet af australske Craigh Johnston, der under en træningssession med børn fik ideen til at sætte gummielementer på snuden for at give både mere kraft og greb i bolden. Adidas samlede hurtigt ideen op, og revolutionerede på den måde fodboldstøvler, der aldrig skulle blive helt det samme igen.

Følg dette link og skriv dig op for at få muligheden for at købe Predator 1994

Og netop skrueelementerne på snuden af adidas Predator 2014 er da også ramt ganske godt. Størrelsen er ikke lige så aggressiv som på originalen, men både vinklen og udformningen af de enkelte elementer sidder lige i skabet. Det samme gør de på hælen og både inderside- og ydersiden af fodboldstøvlen, og rammer derfor godt udtrykket fra 1994.

Det samme gør den røde "adidas"-skrift på hælen samt den røde torsionsbar der løb i et ottetals-formet mønster. Sålen er dog adidas' ControlFrame, der er lavet til at optimere grebet i bolden, når man benytter sålen til at kontrollere den - hvilket faktisk sker på 10 % af alle berøringer.

Og netop ControlFrame er et godt eksempel på den modernisering, som Predator fodboldstøvlen har været igennem på de 20 år - for 2014-udgaven af adidas Predator er nemlig ikke bare en reproduktion; den er lavet, så den rent faktisk er funktionel også i dag. Med overdelen af Hybridtouch, Predator-elementerne af SL-gummi samt mikrofiber-elementer i stedet for læder kan adidas Predator i den grad stadig begå sig på banen.

Trods de små forskelle starter adidas deres hyldest rigtig rigtig godt med Revenge Pack, der også tæller adidas Predator Accelerator fra 1998 og adidas Predator Mania fra 2002. Modellerne kommer dog i et stærkt limiteret antal, så det handler om at være klar på tasterne, hvis du vil have fingrene i et par. Hvordan det?

Følg dette link og skriv dig op for at få muligheden for at købe Predator 1994

ALT_TAG

Hvad synes du om redesignet af adidas Predator fra 1994? Har adidas ramt designet godt, og er det en støvle du kunne finde på at stikke fødderne i for at føle det historiske vingesus? Del meget gerne dine tanker med os herunder.