Vi er mange som er imponerede over Nikes rejse gennem de sidste 43 år. En rejse som har budt på adskillige innovative resultater i hele sportens verden. De kreative grafikere fra Golden Wolf har animeret en lille film i en visuel fortælling om netop dette. Se den her.

For få dage siden skrev vi om en nyligt præsenteret bog fra Nike, som med billeder og tekst fortæller om Nikes historie fra deres første sko i 1971 til dagens seneste innovationer, som for eksempel Magista Obra og Mercurial Superfly. Og ja, til manges overraskelse var Nikes første sko rent faktisk en fodboldstøvle, som dog trods alt blev betragtet som en multifunktionel støvle.

Læs mere om bogen Genealogy of Innovation lige her

Nu har Golden Wolf så gjort bogen til live i en lille animationsfilm på under 2 minutter, og kogt 43 års innovation ned. Og det kreative arbejde er virkelig værd at tage et kig på, for Golden Wolf har virkelig forstået at omfavne kernen fra de forskellige perioder.

Siden 1971 har Nike haft store ambitioner om at træde ind i fodboldens verden, men det var ikke før 1994, da Nikes Tiempo Premier slog igennem ved VM i USA at Nike for alvor trådte ind på fodboldscenen. Og da de 4 år senere med fænomenet Ronaldo præsenterede verden for Mercurial, var der ingen vej tilbage. Nike var ikke bare kommet for at blive, de var kommet for at revolutionere.

Og efter denne milepæl har det først og fremmest handlet om at se fremad og finde ud af, hvad det næste innovative projekt skulle være. Og i dag kan Nike da også stå og se tilbage på en lang række game-changers som Total 90, CTR360 Maestri, Mercurial Vapor og Superfly og naturligvis senest Flyknit revolutionen med Magista Obra og Superfly.

Nikes innovationsrejse er imponerende. Man skal bare kigge på deres portefølje for at se, hvor langt de er nået. Men hvilken af Nikes fodboldstøvler er din alletiders favorit?