Adidas præsenterer en ny generation af deres Nitrocharge 1.0

Efter et år i selskab med den første generation af Nitrocharge 1.0, har adidas i dag løftet sløret for en ny og opdateret generation. Stadig under navnet Nitrocharge 1.0 har adidas bygget videre på deres viden og erfaring og skabt ændringer der lever en klart forbedret fodboldstøvle til holdets motor. Gør dit første kendskab med den nye Nitrocharge 1.0 lige her og nu.

Rygterne har svirret i nogle uger og flere billeder af spillere med en ny adidas støvle har floreret på forskellige sider, men nu har adidas gjort op med al tvivl og løftet sløret for den nye Nitrocharge 1.0. Og bare ved første kig er ændringerne ret åbenlyse, hvor den mest karakteristiske feature hos The Engine, nemlig den fastlåsende Energysling har fået en lidt anderledes placering end tidligere.

Gå ind og forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 allerede nu

Nitrocharge er først og fremmest bygget med en ambition om at mindske energiforbruget så meget som muligt. Den ambition har adidas forfulgt ved at bygge på ideen om, at jo løsere foden sidder i støvlen, jo mere energi skal der bruges, når der sættes af fra jorderne både ved acceleration og retningsskift. Målet er derfor enkelt: Byg en fodboldstøvle, der holder foden så fastlåst på sålen som overhovedet muligt.

Tidligere har fodboldspillere rent faktisk eksperimenteret med at opnå den støtte ved at tape fodboldstøvlen ind. Og det er på mange måder her adidas har hentet inspiration til deres Energysling , som har spillet en helt central rolle. I denne nye udgave er den således gjort bredere, samtidig med at den er blevet rykket op så den sidder mere jævnt på tværs over foden. Ved at dække et større område over pløsen har adidas dermed opnået at yde en endnu bedre lockdown end første generation.

Gå ind og forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 allerede nu

Den opdaterede Energysling er dog langt fra den eneste ændring på den nye Nitrocharge 1.0. For adidas har også finpudset den mesh som sidder omkring midterfoden og hælen. Materialets funktion her er først og fremmest at yde en bedre stabilitetet og støtte og i modsætning til sidste generation har adidas valgt at føje de beskyttende pads, som tidligere kun sad om hælen, men nu bevæger sig hele vejen ned langs siderne omkring midterfoden. Det har de gjort for at øge beskyttelsen fra slag på dette område af foden.

Også omkring Nitrocharges snude er formen ændret. Adidas har nemlig ændret teksturen med de mange syninger og skabt en mere plan overflade for at give en mere personlig pasform omkring forfoden. Omkring storetåen har adidas dog skabt nogle særligt formede protective pads for øget beskyttelse til tæerne. Samtidig har adidas tilsynladende hentet lidt inspiration fra deres f50 adizero, hvor de har tilføjet et Dribbletex lignende materiale til støvlens spids.

Gå ind og forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 allerede nu

Energysling har som tidligere skrevet overtaget et større område af pløsen, og selve pløsen har også fået en lille opdatering. Her har adidas nemlig placeret en lille skumpude, som holder snørebåndet fra at ligge og gnave. En anden optimering i komforten er inderbeklædningen omkring hælen, som kommer i et blødt Hybridtouch materiale og gør den nye Nitrocharge 1.0 yderst behagelig at bære.

Og mens vi kan glæde os over en række ændringer, der utvivlsomt har ført en bedre fodboldstøvle med sig, så har adidas bevaret deres Sprintframe sammen med Speed Traxion 2.0 knopsystemet. Også Nitrocharges Energypulse er bevaret i samme format. Teknologien bygger på en ide om give en så stabil sål som muligt og den zig-zaggede struktur fungerer således som en stabilisator og distribuerer energien optimalt rundt ved afsæt fra jorden.

Gå ind og forudbestil den nye Nitrocharge 1.0 allerede nu

Alt i alt er er den nye Nitrocharge 1.0 kommet stærkere og endnu mere energifyldt end før. Adidas' motor er klar til at fylde benzin på deres løbestærke spillere og det skal blive spændende at se, hvordan de tager imod den.

Den hedder stadig Nitrocharge 1.0, men efter lidt over et års levetid har det været tid til at opdatere The Engines funktioner. Og umiddelbart lader det til at virke rigtig fint for adidas. Hvad synes du om denne nye generation? Er det en fodboldstøvle du vil prøve kræfterne af med?