Nike Free Mercurial Superfly by HTM - en innovativ statement

Hvis Nike skal fremhæve én teknologi, der virkelig har taget kegler i 2014, så må det nok være Flyknit-teknologien. Den moderne strikketeknik findes i dag både i sneakers, fodboldstøvler, bluser og meget mere. Et af resultaterne af Flyknit-revolutionen kommer fra et helt specielt samarbejde mellem tre af de største navne i Nike familien. Få et eksklsusivt kig på Nike Free Mercurial Superfly by HTM i Neon her.

Tidligere på året udgav Nike den unikke sneaker Free Mercurial Superfly by HTM i sort. Skoen fremstod som resultatet af et innovationssamarbejde mellem CEO Mark Parker og designerne Hiroshi Fujiwara og Tinker Hatfield. Skoen udkom i et stærkt begrænset antal og blev kun solgt gennem en række særligt udvalgte Nike forhandlere. For kort tid siden gentog Nike så konceptet, dog denne gang i en hyldest til den skarpe Neon, som blandt andet har prydet en anden Nike revolution, nemlig Magista Obra.

Selvom denne model også udkom i et stærkt begrænset parti, så nåede Unisport at få fingrene i et par og vi kunne ikke dy os fra at sende den en tur foran kameralinsen. For denne Free Mercurial Superfly by HTM er ikke blot et visuelt syn for guderne, men rent faktisk også et innovativt højteknologisk pragteksemplar.

For med denne sneaker har Nike skabt en sko, der bringer komforten til nye højder med den barfodsfremmende Flyknit overdel. Og hvis man føler at Mercurial Superfly eller Magista Obra er behagelige, så vil man falde bagover når man mærker denne Free Mercuria Superfly. Her har Nike nemlig ikke belagt overdelen med NikeSKIN, hvilket gør materialet endnu blødere og det skaber en sneaker, som man praktisk talt ikke mærker er der. Som prikken over i'et har de tre visionære herrer udstyret skoen med den yderst komfortable Free sål, som vi kender fra Nike's Free løbesko.

Historien om at skabe den mest komfortable løbesko går mange år tilbage og for Nikes vedkommende helt tilbage til 1970'erne, hvor den første karakteristiske vaffeljernssål blev udviklet. Siden har Nike været igennem en fantastisk innovationsrejse med Nike Air teknologien, indtrædelsen i fodboldverdenen og altså senest med innovationer som Nike Free, de nyeste fodboldstøvler Superfly og Magista til en form for (foreløbigt) klimaks med denne Free Mercurial Superfly by HTM.

Nu har Nike så leveret to varianter, en Sort og en Neon, og spørgsmålet er så, hvad fremtiden bringer. Indtil videre har det kun været de hurtigste og heldigste der har kunnet, få fingre i skoen, men mon ikke at Nike snart indser at efterspørgslen efter dette innovative resultat er stort nok til at skoene ikke bare skal udgives som Limited Editions?

*At Nike omfavner innovation, kan der vist ikke herske nogen tvivl om. De to løbesko, som er inspireret af Nikes Mercurial Superfly og Free løbesko, er en imponerende repræsentation af, hvor langt "swooshet" er nået siden det blev til i starten af 70'erne. Man kan ikke andet end glæde sig til at se, hvad det næste bliver fra det amerikanske sportsmærke. Hvad er dit yndingsprodukt fra Nike?