Unisport WebTV: Jakob anmelder Mercurial Vapor X

Efter stor efterspørgsel har Jakob taget Mercurial Vapor X på fødderne og gået i sit anmelderhjørne, for at gøre dig klogere på, hvad den nye Vapor X egentlig er for en størrelse. Så hvis du er en Mercurial-fan, så vil du gerne lige bruge dine næste 10 minutter i selskab med Unisport WebTV's helt egen anmelder.

Da den nye Superfly IV kom ud, tog den (med rette) det meste af opmærksomheden. Det betød dog også at den medfølgende Mercurial Vapor X fik stjålet en del af sit rampelys. Og hvis vi spørger Jakob, så er det lidt en skam, for ifølge hans vurdering, så er den 10. generation af Mercurial Vapor familien muligvis den bedste af sin slags - nogensinde. Men hvad gør den lige til det?

Du kan gå ind og købe den nye Mercurial Vapor X lige her - kun 1.484,-

Grundlægende begrunder Jakob det med at Nike simpelthen har formået at tage alle de ting, som ikke har været til stede i de tidligere generationer og formået at kombinere det i en rigtig fornuftig udgave af Mercurial Vapor modellen.

Og hvis vi starter med komforten, så er der flere ting der hjælper denne speedstøvle på vej. Først og fremmest har Nike simpelthen helt fjernet pløsen og lavet overdelen i ét helt stykke - velnok inspireret af designet i Superfly. Og det kombineret med en noget tyndere og ikke mindst blødere overdel end tidligere, giver et langt mere adaptivt og ikke mindst personligt fit.

En af de ting man skal være opmærksom på med den nye Vapor er at den løber en smule længere i længden end tidligere - en kvart til en halv størrelse længere for at være helt præcis. Så en anbefaling er, at hvis bredden tillader det, er det værd at overveje at gå ned i størrelsen. Hvis ikke, så er der ingen grund til at fortvivle, for fittet vil stadig være super tæt, blot en smule længere i spidsen.

Du kan gå ind og købe den nye Mercurial Vapor X lige her - kun 1.484,-

En anden ting som Nike er gået væk fra med den nye Vapor X er SpeedControl teknologien, der jo som bekendt optimerede grebet i bolden i høj fart. Det har Nike skiftet ud med MicroControl, som er baseret på samme princip, men kommer i en anderledes tekstur der er mere mat og ikke lige så klæbrig som tidligere. Til gengæld sikrer teksturen et mere konsistent greb om bolden og yder derfor også en langt mere præcis føling med bolden.

Og så til en lidt kontroversiel udmelding, for rent faktisk mener Jakob at den komprimerede nylon sål, som Vapor X er bygget på, er bedre end den ellers så populære carbon fiber sål som sidder på Superfly. Argumentet baserer han på en vurdering af at kombinationen af fleksibilitet og stabilitet, nylonpladen bringer med sig, bare giver en bedre responsivitet og støtte. Særligt afsættet sålen giver, når der accelereres er noget som Jakob er yderst imponeret over.

Du kan gå ind og købe den nye Mercurial Vapor X lige her - kun 1.484,-

Alt i alt mener Jakob at Mercurial Vapor X er en topstøvle i sin egen ret og går man og tror at Vapor X bare er lillebroderen til Superfly, så skal man bestemt tro om, for Vapor X har i særdeleshed nogle fordele, som er værd at udforske på egne fødder.

Endelig blev det tid til en ny anmeldelse og denne gang faldt den på den nyeste Mercurial Vapor X, som efter Jakobs mening potentielt er den bedste i Vapor familien. Men har du selv prøvet den nye Vapor X og i så fald, hvad synes du selv om den? Del din mening med os i kommentarfeltet herunder.