Nike og Manchester City lancerer ny udebanetrøje

Nike lancerede sent fredag den nye Manchester City udebanetrøje, som de engelske mestre skal bære når de er på farten. Den er lavet med reference tilbage i tiden fra før City blev stenrige - og vi ser nærmere på udebanetrøjens historie her.

Manchester City blev sidste år kåret som engelske mestre i deres første sæson med Nike som sponsor, og nu skal den blå Manchester-klub så forsvare deres andet mesterskab på 3 år i deres nye udebanedragter.

Find Manchester Citys nye udebanetrøje lige her - kun 599,-

Har har Nike lavet en historisk reference, da den nye Manchester City udebanetrøje er blevet lavet mørkeblå med en række vandrette striber på fronten af trøjen. Striberne bliver langsomt lysere nuancer af blå, hvilket giver en moderne fremtoning.

Netop den mørkeblå er en reference til maj 1999, hvor City spillede oprykningskamp fra 2. Division i England mod Gillingham, og hvor to sene scoringer sikrede 2-2 og derefter en sejr til de lyseblå (eller, mørkeblå som de jo var i den kamp) hvilket var ensbetydende med oprykning til Championship.

Find Manchester Citys nye udebanetrøje lige her - kun 599,-

Den dag bar City nemlig en mørkeblå fodboldtrøje med gule striber, og for at hylde netop den kombination er den nye sæsons udebanetrøje lavet med gule navne og numre bag på trøjen samt gule sponsorlogoer fra Nike og Etihad Airways på fronten. Inde i kraven har Nike også lavet en lille trekant, hvor der står "We are City". OK, den gamle trøje fra 1999 havde lodrette striber, men referencen er der stadig.

Manchester Citys engelske mestre skal naturligvis ikke gå ned på teknologien, og derfor er deres udebanetrøje også lavet af Nikes DRI-FIT materiale, der sikrer, at Agüero, Negredo, Jesus Navas, Zabaleta samt de andre dyre drenge ikke overhopheder på banen. Udebanetrøjen er samtidig lavet af 97 % genbrugt plastic, hvilket hjælper til at spare på miljøet.

Find Manchester Citys nye udebanetrøje lige her - kun 599,-

Hvad siger du til Manchester Citys nye udebanetrøje og den historiske reference, som den bærer med sig? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder.