Hvem fører fodboldstøvleræset mellem PUMA, Nike og adidas?

De store sportsmærker spilder ikke tiden. Knap havde Lahm løftet Vm trofæet ovenpå Tysklands triumf, før både Nike, adidas og PUMA var klar til at sende et nyt artilleri på gaden med deres respektive siloer. Og mens det til tider kan virke uoverskueligt, hjælper vi dig med at få et samlet overblik over de fodboldstøvler, der vil ramme græsplænerne rundt omkring i Europa.

Op mod VM slutrunden i Brasilien var der virkelig tryk på fodboldstøvle fabrikkerne rundt omkring i verden. I et sandt mekka, konkurrerede særligt Nike, adidas og PUMA om at stjæle rampelyset ved fodboldens største scene. Og hvem der fører den konkurrence vil vi ikke påtage os rollen til at afgøre det. Til gengæld vil vi med glæde samle de senest lancerede fodboldstøver fra de tre giganter.

Og skal vi starte helt kronologisk så tog det ikke mere end en enkelt dag, før PUMA allerede var på banen med en ny omgang af deres af deres to mest populære siloer evoPOWER og evoSPEED. Og mens deres VM kollektion bestod af det modige Tricks design, så gik de med denne lancering tilbage til ens-farvede fodboldstøvler. Dermed ikke sagt at de blev mindre iøjenfaldende, for støvlerne kom i en kombination af Gul og Lilla.

De to støvler, der benyttes af stjerner, som Balotelli, Fabregas, Agüero og Marco Reus, kom i hver deres dominerende farve - evoPOWER i Gul/Lilla og evoSPEED i Lilla/Gul. EvoSPEED var imidlertid den eneste af de to, som kom i en opdateret 1.3 version. Det betød at PUMA nu har valgt at rykke deres everfit cage på ydersiden, således at skelettet nu sidder udenpå, ligesom på evoPOWER. Ræsonnementet herfor skulle være at den support, som teknologien skulle give, kommer bedre til sin ret ved at sidde på ydersiden i stedet for indersiden.

Hvis er til PUMA's fodboldstøvler kan du finde dem lige her

Det kan godt være at PUMA var hurtigt ud, men med få timers mellemrum kom der et modsvar fra Nike. Og det var med alt hvad den kunne trække, for det var ikke bare en eller to men alle fire siloer. Dermed fik vi nye farver på de stærkt efterspurgte Magista Obra og Mercurial Superfly, som virkelig har omvæltet fodboldstøvlemarkedet. Og designet var mindst lige så efterspurgt. De fire siloer kom nemlig i en Black Pack og mørklagde en ellers farverig VM kollektion.

Man ser efterhånden ikke sorte fodboldstøvler lige så meget, som man gjorde engang og det affødt at mange tager sagen i egen hånd og blackouter deres fodboldstøvler. Men i denne omgang havde Nike altså valgt at imødekomme ønsket om sorte fodboldstøvler og vi må da også sige at designet virkelig kommer til sin ret, særligt på Superfly og Obra, som ser utrolig skarpe ud. De øvrige to støvler, Hypervenom og Tiempo Legend, ser dog ikke mindre eksklusive ud. Vi har dog gjort bekendtskab med disse to støvler i et blackout design fra sidste års Stealth Pack, der i øvrigt kom omkring samme tidspunkt som denne Black Pack.

Gå ind og vælg din foretrukne silo fra Black Pack lige her

Og så fik vi lige et par dage til at trække vejret. Men så heller ikke mere end det. For om onsdagen var adidas så ude og det startede med en ny Predator Instinct, som videreførte Battle Pack mønsteret, dog i farver der leder tankerne tilbage på de første Predtor støvler, som kom i Rød/Sort/Hvid. Og det var netop dette adidas ville opnå med det. I år er det nemlig 20 år siden den første Predator så dagens lys og derfor har adidas valgt at bruge Predator Instinct til at danne grundlaget for en fornem fejring af dets 20 års jubilæum.

Dagen efter fulgte de resterende tre siloer så trop i hvad adidas kalder Tribal Pack. Og i samme stil som den nye Predator Instinct kom de nye adidas støvler med det samme mønster som Battle Pack. Farverne strækker sig over et bredt spektrum fra Pink/Blå i f50 adizero til Blå/Sort i 11Pro Adipure og Sort/Hvid/Orange i Nitrocharge.

Er du til adidas' nye Tribal Pack så kan du finde dem lige her

Ovenstående lanceringer kom så hurtigt i rap at vi lige var ved at miste pusten. Vi bevarede dog fatningen og holdt tungen lige i munden så vi kunne levere dette overblik. Og der er nogle interessante udgivelser ind i mellem. Og lad os da så komme tilbage til spørgsmålet: Hvem mener du fører støvleræset af Nike, adidas og PUMA?