Unisport WebTV: Joltter oplever favelaen fra nye perspektiver

I sidste afsnit af Joltter in Rio startede lagde Joltter hårdt ud på sin sidste dag i Rio med at se en af sine største frygter i øjnene, nemlig højdeskræk, ved at drageflyve hen over byen. Nu er Joltter dog tilbage tilbage i sit helt rette element. Dog under nogle lidt andre omgivelser end han er vant til. Se med her.

En af Brasiliens største eksportvarer er fodboldsspillere. Antallet af brasilianske fodboldsspillere ikke bare i hjemlandet, men i hele verden er imponerende højt. Det er ikke mindst på grund af landets ubetingede kærlighed til sporten. Og når vi siger ubetinget, så mener vi det i ordets reneste form. For på Joltters sidste dag blev han vidne til en imponerende scene da han på toppen af et af landets fattigste områder spillede fodbold på en flot kunstgræsbane.

En af de ting Rio er særligt kendt for, både på godt og ondt, er deres favelaer. Områder, som er beboet af den fattige del af indbyggerne. Og mens disse mennesker vokser op og lever med langt dårligere vilkår end de fleste, så har legendariske spillere som Pele, Romario og Ronaldo formået at slå alle odds og vise at alt er muligt, hvis man har viljen med sig.

Og at der gemmer sig tusindevis af fodboldtalenter her er også noget som man har anerkendt i Brasilien. Så meget at man har bygget faciliteter til børnene, som ikke kan leve uden fodbold. I Rios største favela er der for eksempel bygget en kunstofbane og det var denne, Joltter besøgte på sin sidste eftermiddag i storbyen.

Og med en udsigt ud over hele favelaen sluttede Joltter sig til de mange fremmødte børn og unge, som kommer hver dag for at spille fodbold og forfølge den samme drøm som Ronaldo gjorde da han var barn. Og oplevelsen var en uforgelemmelig en af slagsen for Joltter, som et par gange lige måtte puste ordentligt ud, for ikke at blive for overvældet.

For scenen var noget anderledes end han er vant til. Og særligt menneskene gjorde indtryk på Joltter. Et godt eksempel var at Joltter ikke ligefrem havde taget skoene med til at spille fodbold. Og da det gik op for en af spillerne, tilbød han sine egne sko til Joltter.

Der har været et væld af sindsoprivende oplevelser i de to uger Joltter tilbrage i Rio, men hans sidste dag vil helt sikkert stå i erindringen, som en af de bedste oplevelser. At spille fodbold med de lokale i favelaen sætter tingene i et helt andet perspektiv og med de rammer er det nok de færreste ting, der fremover kan imponere Joltter. Hvad synes du om Joltters rejse? Hvad har været det bedste?