adidas Q&A - Predator kollektionens betydning for adidas

For 20 år siden startede en adidas rejse, som har sat sine spor ikke bare hos adidas, men hele fodboldverdenen. Og det har adidas ikke tænkt sig at lade gå stille hen. I anledning af sit 20. års jubilæum, hylder adidas derfor deres mest ikoniske fodboldstøvle: Predator.

Da Antoine Hadjimanolis, Product Manager hos adidas, fik æren for at blive en del af det team, der skulle organisere den store fejring af Predators 20. års jubilæum var han ikke et sekund i tvivl om at det var en opgave han ville tage med stor ærefrygt. Nu er det blevet 2014 og adidas er godt igang med at hylde fodboldstøvlen, der på mange måde definerede fortiden, nutiden og fremtiden da den kom ud.

I et interview med netop Antoine Hadjimanolis, fortæller han hvilke tanker, der har dannet fundamentet for denne storslåede lancering af Predator Instinct, som altså er skabt for at hylde Predatior kollekionen. Læs med her og bliv klogere på, hvad Predator betyder for adidas.

Hvad består de nye teknologiske elementer af den nye Predator Instinct i? "Med Predator handler det hele om kontrol. For at sikre at Predator's spillere får fuld kontrol over bolden er den nye Predator Instinct blevet lavet med en række nye teknologiske innovationer.

Den største innovation kommer dog gennem den nye control frame. Denne ramme går hele vejen rundt om støvlen og sætter sig omkring forfoden. Ved at bruge et modellerbart TPU materiale, vil spillerne komme i besiddelse langt et langt bedre greb om bolden. Det sikrer et bedre touch, særligt på bunde af støvlen. Omkring 20% af kontrollerende kontakt med bolden foregår med undersålen. Det er noget vi aldrig rigtig har undersøgt før. Men ved at udvikle denne control fram giver spillerne større kontrol end nogensinde før, særligt når de dribler."

Hvad består de nye design elementer i den nye Predator Instinct af? "Predator's 20. års jubilæum er et stort og ikonisk øjeblik for adidas. For at hylde dette jubilæum, vil vi lancere 14 unikke Instinct designs i år, som en del af Predator Instinct sortimentet. Mønstrene og designet fra Predator Instinct kan allerede ses på den Predator som blev lanceret forud for VM i Brasilien, som udgjorde en del af adidas Battle Pack.

Men den vigtigste fodboldstøvle er den nye 'Predator Instinct', som officielt lancerer kampagnen. Vi ville gerne lave et virkelig ikonisk design ved at bringe de røde, hvide og sorte farver fra den tradtionelle adidas Predator tilbage."

Hvor kommer inspirationen bag det nye design fra? Denne Predator Instinct kollektionen er inspireret af aggressive dyr, som bruger deres instinkt når de jagter. Det mønstrede design på støvlerne er en direkte reflektion af disse dyr.

Hvorfor er i gået tilbage til en klassisk farvevariant? "For tyve år siden, da disse farver først blev introduceret, blev den røde farve designet for at symbolisere blod. Det er noget som vi gerne ville genoplive. Ved at bruge de klassiske farver rød, hvid og sort, kan vi introducere nye innovative teknologier samtidig med at vi kan hylde adidas' historie og ikke mindst denne ikoniske fodboldstøvle."

Du kan købe adidas Predator Instinct lige her - kun 1.359,- kr.

Vil Predator Instinct skille sig ud fra de 13 andre fodboldstøvler i denne serie? "Predator Instinct repræsenterer lanceringen af Predator Instinct serien. I løbet af året vil vi introducere 14 forskellige designs baseret på Instinct teamet. Vi har allerede set tre varianter af den nye Predator som blandt andet inkluderer Battle Pack modellen, som blev båret under VM i Brasilien."

Hvor kom "Predator Instinct" navnet fra? Navnet Instinct kan bindes op på de dyr som danner grundlaget for inspirationen til støvlen. Vi ville gerne holde os til essensen af, hvad det vil sige at være et rovdyr. Instinktet repræsenterer hjertet af, hvad der driver rovdyr i dyreverdenen.

Det passer samtidig rigtig fint på fodboldspilleres aktioner på en fodboldbane. Visioner og valg på en fodboldbane har meget at gøre med ens instinkt. Navnet passer meget naturligt ind med støvlen og adidas' spillere, der bærer denne fodboldstøvle.

Hvor vigtigt er Predator i adidas' historie? Det er uden tvivl den vigtigste fodboldstøvle i adidas' historie. Det var her det hele startede. Før Predator, så alle fodboldstøvler mere eller mindre ens ud. Da Predator 94 kom ud, skilte designet sig grundlæggende ud. Zonerne på støvlen, lagene af gummi, det var alt sammen helt nyt. Predator er utvivlsomt det største adidas ikon. Selv nutidens unge er klar over Predator's betydning, ikke bare for dem selv men også for de ældre generation. Det er helt sikkert den mest efterspurgte fodboldstøvle vi vil præsentere i år.

Hvordan har Predator udviklet sig gennem de seneste 20 år?

Predator har virkelig rykket sig med tiderne. Forskellen på 1994 Predator og Predator Instinct er mildest talt enorme, lige fra materialer og komponenter til teknologi og vægt. Vores adidas Innovation Team har arbejdet tæt samme med os omkring denne fodboldstøvle og sikret at de nyeste teknologiske innovationer er blevet inkorporeret, som støvlen udviklede sig. Støvlerne har også tilpasset sig i forhold til de trends der har været. I dag handler det for eksempel meget om letvægt, tyndere og færre lag på støvlerne. Det er noget som er reflekteret i den nye Predator Instinct kollektion, uden at være minimalistisk som f50.

Er du også vild med Predator? Køb adidas Predator Instinct lige her - kun 1.359,- kr.

Er der en eller flere støvler som er særlig vigtige i denne kollektion? Først og fremmest er der vores "tilbage til basis" Predator Instinct. Den er utroligt vigtig for os, for det er den støvle som vil lande oveni lanceringen af Predator kollektionen. Det andet store højdepunkt er Revenge Instinct serien. Det samler historien for tre Predators, som vi relancerer med deres originale design - den originale 1994 Predator, 1998 Accelerator og 2002 Mania. Disse er de mest efterspurgte fodboldstøvler i vores kollektion. Hver dag får vi henvendelser fra fans på sociale medier, hvor de beder adidas om at bringe disse Predators tilbage, så vi regner med at responsen til disse bliver helt fantastisk.

Hvorfor er Mesut Özil den førende ambassadør for Predator? Özil er det ideelle billede på en playmaker i fodbold. Han er en meget finpoleret ung fodboldspiller. For nogle spiller, som for eksempel vores f50 spillere, handler det om fart og at skabe fare. Özil er mere en kontrollerende spiller, som skaber sin indflydelse på midtbanen. Han har fantastiske visioner, touch og visioner og det er gennem ham at resten af holdet opbygger spillet - han er så at sige holdets akse. Han er også en meget ikonisk spiller, hvilket også gør ham til en perfekt repræsentation af Predator.

Hvor længe har I arbejdet på denne Predator Denne Predator Instinct har været igennem en 24-måneders proces, så vi startede med arbejdet helt tilbage i 2012. Alle vores fodboldstøvler går igennem en udviklingsproces på 2 år. Vores adidas Innovation Team arbejder som regel med os på de teknologiske elementer for at udvikle støvlens præstationsevne yderligere.

Du kan finde den nye adidas Predator Instinct lige her - kun 1.359,- kr.

Har I brugt feedback fra jeres spillere? Gennem hele den 24 måneder lange udviklingsproces fik vi feedback fra spillerne - lige fra design fasen til udvikling og test. Ved hver eneste fase, havde vi spillere til at teste støvlerne. Fodboldstøvlerne blev testet igennem af alle vores internationale professionelle spillere samt hundredevis af amatører.

Reaktionen fra spillerne har været fantastisk. Støvlen har været længe undervejs og de ældre spillere bliver ofte utrolig glade når de ser det traditionelle Rød/Hvid/Sort design vende tilbage. De yngre spillere er også blevet utrolig glade for den nye Predator og sådan som den præsterer. De siger tit at det giver dem en vis status og selvtillid fordi det er en så ikonisk fodboldstøvle.

Har du en personlig favorit i kollektionen? Min favorit er relanceringen af Accelerator på grund af det den repræsenterer. Jeg er helt vildt med den støvle og det var en helt fantastisk oplevelse at arbejde med at bringe en så ikonisk fodboldstøvle tilbage 16 år efter at den blev lanceret.

ALT_TAG

Nu hvor du er blevet klogere på den rejse adidas Predator har været igennem de sidste 2 og ikke mindste sidste 20 år, hvad mener du så om kontrol støvlen? Er den blevet mere eller mindre ikonisk i dine øjne?