Adidas giver nyt eksklusivt liv til Primeknit med nyt design

Verdens første strikkede fodboldstøvle er tilbage. Adidas har netop præsenteret verden for endnu en variant af deres Primeknit. Og ligesom den første model, kommer den nye Primeknit i et stærkt begrænset antal, så hvis du ærger dig over at have misset den i første omgang, så er der ingen tid eller grund til at tøve i denne omgang.

Da vi første gang gjorde bekendtskab med verdens første strikkede fodboldstøvle, skulle der ikke meget til for at imponere os. Vi vidste jo ingenting om konceptet. Nu er der efterhånden gået næsten fem måneder og vi er blevet meget klogere på, hvad det rent vil sige at spille med en fodboldstøvle i en strikket overdel. Og lad det være sagt med det samme: Der skal nok lidt mere til at imponere os denne gang.

Hvis du vil have muligheden for at købe den nye adidas Primeknit, skal du skrive dig op her!

Der skal dog lidt mere til for at skræmme adidas væk fra at lancere endnu en Primeknit. For det er lige præcis, hvad de har gjort i dag. Og mens den rent æstetisk har ændret sig, så bygger den nye Primeknit på samme koncept som den første. Som i, præcis samme koncept. For Primeknit kommer stadig i en kampvægt på 156 gram, med en overdel af Primeknit overtrukket med en polymiseret væske for at øge holdbarheden på den ellers så bløde overdel.

Og så er det jo at vi faktisk lige må tage "præcis" ud af ligningen igen. For har adidas har trods alt ændret en smule på den polymiserede belægning. For tidligere model led under at spille under våde vejrforhold, hvilket gjorde det et problem at spille i regnvejr. Så for at styrke holdbarheden - også i regnvejr - så har adidas skabt en mere vandafvisende belægning, så overdelen ikke længere opsuger for meget vand. Dermed har adidas trods alt gjort lidt mere end blot at skifte det farvede garn ud med noget sort og hvidt garn.

Hvis du vil have muligheden for at købe den nye adidas Primeknit, skal du skrive dig op her!

Men hvad er så ellers historien bag Primeknit? Jo, adidas Primeknit er først og fremmest bygget på et fundament lånt fra adizero F50. Det kan hovedsageligt ses på ydersålen som er lavet med den velkendte SprintFrame samtidig med at knopsystemet er den samme SPEEDTRAXION konfiguration, der sikrer et mere aggressivt greb i banen. Det afhjælper blandt andet en øget acceleration og større sikkerhed i vendinger og retningsskift.

Hvis du vil have muligheden for at købe den nye adidas Primeknit, skal du skrive dig op her!

Og ovenpå denne adizero F50 sål, sidder så den overdel der gør Primeknit så unik. For den er nemlig udviklet med adidas' strikketeknik som de har navngivet Primeknit. Det har resulteret i en overdel med blot et enkelt lag og ét helt stykke. Tanken bag dette kalder adidas for "the knitted fit" og bygger på en ide om at øge sensationen af en barfodslignende oplevelse.

Og den barfodslignende oplevelse er lige præcis noget de store mærker virkelig har efterfulgt med deres nyeste fodboldstøvler blandt andet med evoPOWER hos PUMA, Magista Obra og Mercurial Superfly hos Nike og altså Primeknit hos adidas. Og der er er ingen tvivl om at den tynde overdel i Primeknit virkelig formår at skabe en pasform og en føling med bolden, som ikke mange andre fodboldstøvler formår.

Hvis du vil have muligheden for at købe den nye adidas Primeknit, skal du skrive dig op her!

Som nævnt indledningsvist har Primeknit altså ikke ændret sig på de tekniske parametre. Til gengæld har den fået en lile make-over. Og mens første model hyldede adidas' Samba Pack, så tyder det nye look på at adidas har hentet inspiration fra deres Battle Pack. For i denne omgang har adidas blot at valgt at holde sig til det lidt mere neutrale design i Sort/Hvid. Det giver dog på ingen måde en neutral fodboldstøvle. Tværtimod har adidas virkelig formået at skabe et stilet look der virkelig lever op til den eksklusivitet, som adidas har bygget omkring deres Primeknit.

For eksklusiv må man sige at den er. Sidste gang optrådte Luis Suarez, som den eneste i Samba Primeknit og det endda i blot en enkelt kamp. Den udkom yderligere i kun 250 par på verdensplan, så det var et meget begrænset udsnit af alverdens fodboldspillere der overhovedet nåede at få et par. I denne omgang har adidas fordoblet antallet af Primeknit, så der kommer 500 par på verdensplan - stadig et ret begrænset antal må man sige.

Hvis du vil have muligheden for at købe den nye adidas Primeknit, skal du skrive dig op her!

ALT_TAG

Adidas har netop udgivet endnu en model af deres Primeknit fodboldstøvle og selvom vi allerede har gjort bekendtskab med den én gang før, er den ikke blevet mindre eksklusiv af den grund. Det bliver spændende at se, om flere af adidas' spillere vil benytte sig af Primeknit. Hvad siger du selv til adidas bidrag