Ambassadøren for komfort er også Tribal klar: 11Pro Blå/Sort

Det er nogle store lanceringsdage for adidas. I går løftede de sløret for en ny Predator Instinct i lyset af dens 20 års jubilæum. Og i dag har de tre andre siloer så ført trop i det adidas kalder Tribal Pack. Det er blevet til en Pink/Blå Adizero, Sort/Orange Nitrocharge og her kigger vi på den Blå/Sort Adipure.

Designet fra Battle Pack bragte mange delte meninger med sig. Enten syntes man at det var virkelig fedt eller også mistænkte man adidas for at have mistet kontrollen over malerpenslen. Tilsynladende mente man det første i adidas, for i den nye Tribal Pack er mønsteret fra Battle Pack ført videre.

Du kan gå ind og forudbestille den nye Adipure 11Pro Blå/Hvid/Sort nu - kun 1.119,-

Men mens de tre første siloer fuldstændig har fået kopieret det forrige mønster på overdelen, så har adidas valgt at holde igen med mønsteret på den nyeste Adipure 11Pro. Helt præcis hvad årsagen er herfor melder historien intet om, men det har i hvert fald resulteret i en mere æstetisk stilren overdel end de andre tre fodboldstøvler.

Adipure 11Pro kommer derfor med en overvejende blå flade med sine velkendte syninger omkring forfoden. For et par modeller siden kom 11Pro med en læderoverdel af Taurusskind, men siden Battle Pack har adidas valgt at bruge deres Hybridtouch. De mange syninger og det indlagte Memory Foam på indersiden af støvlen, giver dog stadig en yderst komfortabel fodboldstøvle. Noget som virkelig har præget Adipure's rolle blandt de fire siloer.

Du kan gå ind og forudbestille den nye Adipure 11Pro Blå/Hvid/Sort nu - kun 1.119,-

Mens det meste af overdelen er blå så er hælkappen på 11Pro blevet malet med samme mønster som vi kender det fra Battle Pack modellen. Og apropos hælkappen, så har den paradoksalt nok længe været akillessenen for 11Pro. Men efter at adidas valgte at lave en ny konstruktion har 11Pro fået bedre fat om foden og yder nu en langt bedre lockdown end tidligere. Samtidig er den udstyret med et ruskindsmateriale, der øger komforten omkring hælen.

Det kan godt være at 11Pro er gjort mere "kedelig" når det kommer til det æstetiske design end de tre andre siloer. Men netop derfor har adidas nok tænkt at der skulle ske noget andet for at bryde den blå overdel. Om det præcis er derfor at adidas har valgt at male halvdelen af knopperne gule ved vi ikke, men det giver i hvert fald lidt mere dynamik til fodboldstøvlerne.

Du kan gå ind og forudbestille den nye Adipure 11Pro Blå/Hvid/Sort nu - kun 1.119,-

Udover de gule knopper er der dog ikke sket noget med underdelen, som stadig er lavet på 11Pro's velkendte ComfortFrame, samt Comfort Traxion knopsystemet. I 11Pro handler det som sagt først og fremmest om komfort og det går helt ned til sålen. Denne sålplade kombineret med knopsystemet giver en optimal distribution af energien der afgives i afsættet. Samtidig giver den ekstra knop i midten lidt ekstra greb i accelerations momentet og øger på den måde også farten i spurt.

Den nye 11Pro er muligvis ikke lige så flamberende som de tre andre siloer i den nye Tribal Pack. Til gengæld formår den stadig at skille sig lidt ud, med et brud på farverne nede omkring knopperne. Fodboldstøvlen for komfort er altså tilbage igen og denne gang i klassisk design. Hvad synes du om 11Pro's nye farver? Er det stilet eller for kedeligt?