Adidas Predator Instinct nu med klassiske Predator-farver

I kølvandet på et succesfuldt VM 2014 gearer adidas op til den kommende sæson med en ny omgang farvelade til deres fire fodboldstøvler. Den første i rækken er Predator Instinct, der kommer i en ikonisk Sort/Rød/Hvid farvevariant, der for alvor vækker minder om de gamle Predator fodboldstøvler. Skal vi se nærmere på den? Godt så!

Normalt kunne man forvente en storstilet lancering, når en af de mest ikoniske fodboldstøvlesiloer får en opdatering - men faktisk gik lanceringen af Adidas Predator Instinct relativt ubemærket hen. Sådan da. Instinct blev nemlig introduceret som en del af Adidas' Battle Pack, der blev lanceret til og dominerede under VM 2014.

Forudbestil dit eget par af adidas Predator Instinct allerede nu kun 1.359,- kr.

Nu er spotlyset dog rettet direkte mod Predator Instinct, der kommer i sin første ikke-Battle Pack farvevariant - og det vil formentlig varme hjerterne hos mange Predator-entusiaster at se de ikoniske Sort/Røde/Hvide farver tilbage på Predator. Designet er det samme som på Battle Pack-udgaven af Instinct med det løvfrø-inspirerede mønster, men ellers er designet typisk Predator med en sort base, hvide adidas-striber og en rød accentfarve på snuden. Det smager unægteligt lidt af Predator fra de gamle dag, og faktisk minder Instinct også lidt om de ældre modeller. Adidas lancerer 14 Instinct-modeller i 2014, bl.a. Revenge Pack, der hylder Predator fra 1994, Accelerator fra 1998 og Mania fra 2002. Så er der lidt at se frem til der...

Med den nye farve træder Predator Instinct ind på scenen, og det er med en opdatering på teknologi-fronten i forhold til forgængeren Predator LZ II. De fem dødbringende zoner er der stadig, men har fået en make-over for at blive endnu mere optimeret til øget kontrol og kraft.

Predator Instinct er nemlig udstyret med nogle zigzag-formede kontrolelementer af 3D SL gummi, der er en lille smule klæbrigt, og som sørger for at give dig mere friktion mellem fodboldstøvle og bold - noget, der i sidste ende giver dig optimale betingelser for øget kontrol over bolden. Zonerne er mere aggressive end tidligere, og griber derfor også mere i bolden. Pass-zonen på indersiden af Instinct har desuden fået tilføjet nyudviklede gel-puder, der sørger for at hjælpe dig når du skal aflevere og tæmme bolden præcist.

På Instinct finder man zonerne Drive, der sidder på vristen, Dribble, der sidder på ydersiden af forfoden, First Touch, som findes på snuden af Predator Instinct, Sweet Spot der sidder på indersiden ved storetåen og slutteligt Pass, der findes på indersiden af Predator. Alle disse zoner er optimeret til at give dig bedre kontrol over bolden og dermed dække de mest væsentlige behov for den kreative fodboldspiller.

Med andre ord er der pakket rimelig meget teknologi til kontrol ned i Predator Instinct med de fem gummizoner - men det stopper ikke her! Adidas har nemlig researchet en masse på, hvor man egentlig berører bolden og kommet frem til, at hele 10 % foregår med ydersålen. Derfor er Control Frame-sålen også blevet designet med en række små finner og hakker, således at du også her får en smule bedre greb i bolden. Det skulle jo nødig være de 10 % af dine berøringer, der gør at du ikke kan afgøre kampen...

Selve overdelen på Predator Instinct er lavet med anden generation af adidas' kængurulæderemulerende materiale, Hybridtouch. Tyskerne har arbejdet på det syntetiske læder i mange år, og har endelig fundet en formel der både er smidig, holdbar og ganske tynd, hvilket skal give en vanvittigt lækker komfort i fodboldstøvlen. Samtidig er selve læsten - den fodform som Predator er bygget over - også blevet en kende bredere, hvilket er et nik tilbage til de ældre Predators, der også var lidt brede i pasformen.

Forudbestil dit eget par af adidas Predator Instinct allerede nu kun 1.359,- kr.

Og adidas Predator Instinct føles da også lidt som de gamle Predator fodboldstøvler, både i kraft af den lidt bredere pasform, men også fordi den giver samme fornemmelse af robusthed og solidtet, som siloen er så kendt for. Udseendet er måske ikke helt det samme som det var dengang i 90erne og op gennem 2000-tallet, men adidas har med den 14. generation formået at indfange meget af magien fra de gamle fodboldstøvle - samtidig med at proppe den med moderne teknologi. Fordi hvorfor ikke...?

Den nye Predator Instinct er ikke kommet for at danse, og 20 år efter lanceringen af den første adidas Predator holder siloen i den grad fanen højt med fokus på at give nogle af verdens bedste spillere det optimale våben til at styre kampen og afgøre den til deres fordel. Predator er klar. Er du klar til Predator?

Hvad synes du om den nye farve på adidas Predator Instinct - og er de Sort/Røde/Hvide farver noget for dig? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder, på Facebook, Twitter og Instagram hvor vi meget gerne hører fra dig!