Mercurial Superfly mørklægges med den nye Black Pack

2014 har i særdeleshed været et skelsættende år for Nike. For med Magista Obra og Mercurial Superfly har Nike lagt fundamentet for en ny retning, som vi glæder os til at følge i den nærmeste fremtid. Her tager vi et kig på den eksplosive Mercurial Superfly, som er kommet i en sort overdel i forbindelse med Black Pack

Revolutionen startede længe før Flyknit. Længe før Cristiano Ronaldo. Og længe før at spillet var blevet så hurtigt at der var behov for en revolution. Alligevel kunne Nike ikke holde sig fra fristelsen da de i 1998 sendte den første Mercurial på markedet, inspireret af en af verdens daværende største angriber, Ronaldo. Nu, 16 år og en lang række Mercurial fodboldstøvler senere, har Nike gjort det igen. Revolutioneret fodboldverdenen.

Find Mercurial Superfly Sort/Rød/Hvid og forudbestil den lige her - kun 2.099,-

Mercurial Superfly kalder de revolutionen. En fodboldstøvle udviklet for ekstrem eksplosivitet og umenneskelig fart. Denne gang er det ikke Ronaldo, men Cristiano Ronaldo der har lagt navn og person til inspirationen. Det har dog ikke gjort tingene mindre interessante. Tværtimod har CR7 om muligt, gjort denne fodboldstøvle endnu mere ikonisk.

Og nu er den nye Superfly kommet i en ny farvevariant. Og som del af Nikes Black Pack har Nike fuldstændig slukket lyset og mørklagt deres eksplosive fodboldstøvle. Eneste farve de har bevaret er den samme røde, som vi kender den fra Hyperpunch kollektionen, der jo som bekendt udgjorde Nikes VM støvler. Den har de placeret øverst på ankelsokken som et fint diskret brud på den sorte farve, som dog også blive brudt af Nike swooshets hvide linjer.

Find Mercurial Superfly Sort/Rød/Hvid og forudbestil den lige her - kun 2.099,-

Og hvad er så det særlige ved Superfly? Jo, der er såmænd flere grunde til at være imponeret over Nikes nyeste fodboldstøvle. For udover at få et imponerende eksklusivt look i sort, så er Superfly's Flyknit overdel ikke noget vi ser hver dag på fodboldstøvler. Faktisk så er 2014 første gang at fodboldstøvler blev udviklet med denne form for strikketeknik, som vi dels har set i adidas' limiterede Primeknit og naturligvis også Nikes egen Magista Obra.

Med Flyknit har Nike fundet frem til en overdel der både giver en unik barfods fornemmelse og en holdbar og supporterende støtte, som er nødvendig i en fodboldstøvle. Med Flyknit har Nike også fået muligheden for at udvikle deres Dynamic Fit Collar, der giver en helt ny oplevelse af at spille med fodboldstøvler. Den giver således en mere komplet fornemmelse da støvlerne vil føles som en mere naturlig del af kroppen.

Og hvori består så denne såkaldte eksplosivitet? To ting: Først og fremmest har Nike skabt en fodboldstøvle med en ultimativ lockdown. Det betyder at fittet er ultratæt, for at få foden til at sidde helt fast og stabilt inde i støvlen. Det er dels skabt gennem Dynamic Fit Collar og dels gennem de tilføjede Brio kabler som sidder forankret i snørrehullerne, således at de vil klamre sig om foden, når støvlen bindes.

Find Mercurial Superfly Sort/Rød/Hvid og forudbestil den lige her - kun 2.099,-

Ved at foden sidder helt tæt i støvlen vil CR7 og resten af Mercurial brugerne altså kunne bruge al energi på at få ultimativ speed i støvlerne. Det er dog også fremhjulpet ved en ny to-lags carbon fiber sål, som er lavet med så stor spændstighed at sålen nærmest fungerer som en slangebøsse, når der sættes af fra jorden. Grunden til at sålen er lavet i to lag og ikke tre som tidligere modeller er at Nikes spillere har efterspurgt mere fleksibilitet i sålen. Og det har de altså opnået gennem denne konfiguration.

Find Mercurial Superfly Sort/Rød/Hvid og forudbestil den lige her - kun 2.099,-

Den nye Mercurial Superfly blev præsenteret ved et storslået event i april i Madrid og ved dette event havde Nike taget flere af deres modeller med, heriblandt denne Blackoutede model. Nu er den så blevet offentliggjort og vi har glædet os til øjeblikket. Hvad er din mening om Nikes Black Pack?