VM-ugen der gik: Tyskland er verdensmestre!

Med et enkelt fløjt sluttede det. Begivenheden vi har gået og planlagt vores liv efter de sidste fire år. Og eventyret kunne vel nærmest ikke ende anderledes. Efter 24 års tørke kan Tyskland endelig kalde sig verdensmestre igen og det er oven i købet på sydamerikansk jord, hvor et europæisk land aldrig har vundet. Det er blevet tid til at samle op på ugens højdepunkter for sidste gang i denne omgang.

Og ugen kunne vel næppe have startet mere chokerende end den gjorde. I den første semifinale skulle Brasilien og Tyskland op mod hinanden i en gentagelse af VM finalen fra 2002. Optakten til kampen havde for Brasilien været alt andet end optimal efter at de måtte se bort fra to af deres mest dyrebare spillere; Neymar Jr. og Thiago Silva. Neymar havde brækket en ryghvirvel i kampen mod Colombia og måtte dermed vinke farvel til sin deltagelse ved dette VM. Thiago Silva havde karantæne med to gule kort og kunne altså ikke lede sit land. Det viste sig at have afgørende betydning i både semifinalen og finalen, for Brasilien sluttede de to sidste kampe med en målscore på 1-10. En historisk dårlig statistik for Brasilien, som kunne have været endnu værre, hvis dommeren havde valgt at præsentere ham for det røde kort i hans nødbremse i det andet minut i bronzekampen.

Find det udstyr der har været med til at forme VM 2014 lige her

Og så var der jo lige den semifinale. En historisk semifinale. For tyskerne slog ikke bare brasilianerne ud af, hvad der skulle have været deres VM, de maltrakterede dem med en sejr på 7-1, hvor hele fem forskellige tyskere kom på måltavlen, hvor tre af målene blev lavet med F50 Adizero. En tydelig bekræftelse af at det tyske hold ikke blot har ét omdrejningspunkt, men i særdeleshed er en holdpræstation. Dermed fik tyskerne revanche for nederlaget i 2002, hvor Ronaldo skød tyskerne i sænk med to mål.

I den anden semifinale mødte Holland og Argentina hinanden. Og med superstjerner som Messi, Lavezzi, Higuain, Van Persie, Sneijder og Robben, kunne man næsten ikke tillade sig andet end at forventer masser af eksplosiv fodbold. Men spændingen udeblev, ikke bare i 90, men 120 minuter. Vi skulle helt frem til straffesparkskonkuren, før pulsen bare kom en smule op. I sidste ende viste Argentina sig at være stærkest. Men lige så historisk den første semifinale mellem Brasilien og Tyskland var, lige så hurtigt vil vi nok glemme den anden semifinale.

Find det udstyr der har været med til at forme VM 2014 lige her

Og før vi skulle finde vores nye verdensmester, så skulle vi jo lige have afgjort bronzekampen. Og den blev vel reelt set allerede afgjort i 2. minut. På en fejldom fra dommeren, fik Holland straffe og mens han (også fejlbart) undlod at udvise Thiago Silva, så kunne Robin Van Persie med sit 5. VM mål knække den smule tro brasilianerne måske havde tilbage efter at deres ære var blevet taget fra dem i semifinalen. Holland blev aldrig rigtig presset af de historisk tandløse brasilianere og med to yderligere scoringer kunne Holland bringe deres første bronzemedalje hjem til medaljeskabet.

Finalen stod mellem Tyskland og Argentina og her var de fleste øjne rettet mod Messi. Manden der siden han kunne gå, er blevet betragtet som arvtageren fra Maradona der i 1986 førte Argentina til deres 2. VM trofæ. Nu havde Messi den oplagte mulighed for at gøre Maradona kunsten efter og føre sit land til toppen af verden. Det gik desværre ikke sådan. Til gengæld kan Messi trøste sig med at han alligevel fik en titel med hjem fra VM, omend det nok er en lille trøst. Messi blev nemlig kåret som Turneringens Spiller og fik dermed overrakt Golden Ball.

Find det udstyr der har været med til at forme VM 2014 lige her

En anden prestigefyldt titel er Golden Glove, der går til turneringens bedste målmand. Og der er nok ikke mange der vil undre sig over at Manuel Neuer fik den titel. Som en sand autoritet har Manuel Neuer blot lukket 4 mål ind og har bekræftet at han er det, enhver målmand bør stræbe efter at blive. Under VM formåede den tyske mur blandt andet også at skrive en noget anderledes rekord. Ud af 59 berøringer i hele kampen var 21 af dem uden for feltet. Noget der virkelig fortæller at Manuel Neuer er over det hele.

Selve finalen blev langt fra en af de mest målrige af slagsen, og mindede vel på mange måder finalen for 4 år siden mellem Spanien og Holland. Afgørelsen faldt således også på samme måde med en scoring sent i anden halvleg af forlænget spilletid. Og paradoksalt nok blev en spiller, som ellers blev vraget tidligt i turneringen, nemlig Mario Götze. Og der sidder nok nogle mennesker i Nikes hovedkvarter og klapper selvtilfreds. Götze var nemlig blandt de spillere der var med til at præsentere den helt nye Magista Obra og det var netop i disse støvler at han scorede det eneste og afgørende mål i VM finalen.

Find det udstyr der har været med til at forme VM 2014 lige her

Dermed kan Tyskland endelig kalde sige verdensmestre igen, efter at de kunne løfte pokalen i 1990. Siden 2002 er Tyskland enten blevet nummer to eller tre, så det var vel også kun et spørgsmål om tid, før de tyske kæmper kunne få fingrene i VM trofæet igen. Det interessante er at sidste gang Tyskland også var mod Argentina på et enkelt mål, dog i den ordinære spilletid. Dermed er tyskerne godt i gang med at udvikle sig til at være lidt af en ond ånd for Argentina. Ikke desto mindre så sender vi et kæmpe tillykke afsted til Tyskland som alt andet lige har imponeret ved flere lejligheder ved dette VM.

ALT_TAG