Nike præsenterer Black Pack: Sort er det nye sort

Temaet for det seneste års fodboldstøvler har først og fremmest kredset sig om én specifik begivenhed: VM i Brasilien. Og med så farverig en destination som Brasilien, har det naturligvis været nærliggende at designe fodboldstøvlerne i et væld af farver. Men nu hvor VM er afsluttet er det tid til at starte på en frisk. Og derfor giver Nike os Black Pack. Se med her.

Sort er det nye sort. Det må være den brief Nikes designteam har fået, da de skulle designe den første kollektion af fodboldstøvler efter VM. Black Pack er rent faktisk en gammel kending, som så dagens lys første gang for lige godt et år siden. Dengang fik kollektionen dog navnet Stealth Pack. Det var en kollektion der fik masser af medvind og derfor har Nike besluttet sig at gå tibage til år nul igen og fjerne den store palet af farver, der ellers har prydet fodboldstøvlerne den seneste tid.

Og ligesom for et år siden, så gælder det blackoutede design hele Nikes sortiment af fodboldstøvler. Men i modsætning til sidste år, så er der sket et par ting og sager på netop den front. Siden sidst har vi nemlig sagt farvel til den populære CTR360 Maestri III. Til gengæld er der kommet hele to nye fodboldstøvler, samt en enkel opdatering.

Med denne Black Pack har Nike dog stadig bevaret to af de farver, som har været med til at præge designet på deres fodboldstøvler, senest i deres Hyper Punch kollektion, som udgjorde VM kollektionen. Her taler vi naturligvis om Magista Obra og Opus og Tiempo's Neon og Hypervenom og Mercurial Superfly og Vapor's Rød. Og det er netop denne fordeling Nike har gjort ved denne nyeste kollektion.

For Tiempo's vedkommende er der altid noget særligt når den udkommer i en blackoutet variant. Denne silo er nemlig Nikes ældste og kan dateres helt tilbage til VM i 1994, hvor hele 10 spillere i finalen optrådte med den første Tiempo Premier i en netop sort udgave. Tiempo Legend V er den seneste udgave af den 20 år gamle kollektion, og den bærer stadig rundt på en overdel af kængurulæderskind. Noget som efterhånden er en sjældenhed på markedet. Dog har Nike belagt overdelen med deres velkendte ACC teknologi for at sikre støvlen det samme konsistente touch.

Hop ind og forudbestil Tiempo Legend Sort/Hvid/Neon allerede nu - kun 1.259,-

Da Stealth Pack blev præsenteret sidste år var Hypervenom netop ankommet til Nike Football familien. Den blackoutede variant var sålede blot den anden colorway til den nye silo. Siden er Hypervenom dog ankommet i et væld af populære farvekombinationer og nu lukkes cirklen på et første succesfuldt år med Stealth Pack. Hypervenom blev udviklet til at erstatte T90 kollektionen og med sin ultrafleksible overdel har den taget markedet med storm. Nikes anatomiske GF13 læst, samt deres innovative NikeSkin har leveret en fodboldstøvle, der kan tilpasse sig mange forskellige fodtyper. Og det er særligt denne bløde overdel med sin unikke tekstur for øget boldføling, der har gjort Hypervenom til en af markedets mest populære fodboldstøvler det seneste års tid.

Hop ind og forudbestil Hypervenom Sort/Hvid/Rød allerede nu - kun 1.619,-

Og når vi nu snakker om populære fodboldstøvler, så kan vi naturligvis ikke komme udenom den nye Magista Obra. Magista repræsenterer starten på en ny revolution fra Nike og som vi så ved lanceringseventet i Barcelona i marts kommer den nu også i en blackoutet model, kun brudt af en neon stribe på ankelsokken.Og ankelsokken er netop en af de ting der er med til at gøre Magista Obra helt unik. Sammen med Flyknit overdelen er den billedet på, hvordan fremtidens fodboldstøvler måske vil komme til at se ud. I hvert fald har Nike arbejdet i fire år på at udvikle netop dette resultat. Og vi må virkelig også sige at den har taget alt og alle med storm.

Hop ind og forudbestil Magista Obra Sort/Hvid allerede nu - kun 2.099,-

Og mens Obra tog alle med storm, fulgte Opus meget stille og roligt ind i rampelyset sammen med Obra. I modsætning var mange kunne mistænke så er Magista Opus langt fra en take down model, til den altoverskyggende Obra. Det er tværtimod en kampdygtig fodboldstøvle, der mest af alt kan betragtes som den retmæssige arvtager til den udgåede CTR360 Maestri III. Den er nemlig lavet med samme KangaLite materiale i overdelen som Maestri og bygger også på samme læst. Opus er derfor på mange en kombination af Obra og Maestri og under VM har vi da også set masser af fodboldspillere vælge Opus frem for Obra, da de simpelthen foretrækker det som Opus tilbyder.

Find Magista Opus Sort/Hvid og forudbestil den her - kun 1.484,-

Mens Magista kollektionen repræsenterer den nyeste side af Nike, så repræsenterer Mercurial, hvor langt Nike er nået på 20 år. Siloen der så dagens lys første gang i 1998 er nået til sin 13. og 14. generation. Mercurial Vapor er den 10. generation i Vapor-familien og den blev præsenteret sammen med den altoverskyggende Mercurial Superfly. Nu er den så også blevet blackoutet og som altid står letvægtsstøvlen utrolig skarpt. Denne 10. generation har fået et par finjusteringer i forhold til Vapor IX. Og det kan først og fremmest se ved at Nike har fjernet pløsen for at lave overdelen i et helt stykke, hvilket medvirker til et langt tættere fit end det har været muligt tidligere. Knopkonfigurationen og den nye stærkere og mere spændstig nylonplade i ydersålen er et andet område, hvor Nike har forsøgt at fremhæve den eksplosivitet som Mercurial familien er ambassadør for.

Find Mercurial Vapor X Sort/Rød/Hvid og forudbestil den lige her - kun 1.484,-

Og eksplosivitet var lige præcis fundamentet, som Nike byggede den nye Mercurial Superfly på. Udviklet ud fra samme koncept som Magista med en Dynamic Fit Collar og Flyknit overdel, ville Nike skabe en fodboldstøvle, der kunne fremhæve de eksplosive spillertypers absolutte styrke - eksplosiv fart. Og den innovative overdel har medbragt et af de bedste fit markedet kan tilbyde, stærkt hjulpet af Brio kablerne, der er lavet ud fra samme koncept som Flywire, hvilket vi kender fra de tidligere Superfly modeller. Mens fittet er et vigtigt element for at kunne optimere sin eksplosivitet, så er sålen en helt afgørende feature og her er Nikes carbon fiber ydersål blevet reduceret til et to-lags i modsætning til forrige modellers tre lag. Det giver såmænd en mere fleksibel sål, hvilket Nikes spillere har efterspurgt.

Find Mercurial Superfly Sort/Rød/Hvid og forudbestil den lige her - kun 2.099,-

Alt i alt er denne Black Pack ikke nogen revolution, når det kommer til hverken design eller teknologi, men sorte fodboldstøvler er efterhånden blevet en mangelvare og at Nike endnu engang vælger at sortlægge deres siloer er i den grad nok til at vi får armene i vejret. Og særligt med præsentationen af de to nye Flyknit baserede fodboldstøvler Magista Obra og Mercurial Superfly synes vi at det er helt på sin plads at blackoute dem.

Nikes Black Pack er netop blevet præsenteret og helt ligesom sidste år, er vi sikre på at denne blackoutede kollektion ikke får lov til at samle særlig meget støv på hylderne. Blackoutede fodboldstøvler har simpelthen bare et eller andet over sig, som vores ben til at trippe. Hvad synes du om den nye Black Pack og hvilken af de 5 modeller har du kastet din kærlighed på?