Sørgmodigt farvel og heltemodige præstationer

VM 2014 er gået ind i sin afgørende uge. I aften bliver det alvor når Brasilien og Tyskland går i krig om den første finalebillet. Inden da, ser vi tilbage på sidste uges højdepunkter - både de gode, de grimme og de sjove. Læs med her og se om vi har taget dit bedste højdepunkt fra ugen med.

Vi starter fra toppen med sidste uges første nævneværdige højdepunkter, som fandt sted ved Frankrigs 1/8-dels finalekamp mod Nigeria. Denne kamp blev endestationen for Nigeria, som ellers viste heroisk fight i en lang del af kampen. Nigerias nedtur startede dog i det 59. minut. Den franske midtbanemand Blaise Matuidi, gik skævt ind i en tackling og endte med at stemple Ogenyi Onazi så grimt på anklen at han brækkede foden to steder. Matuidi fik imidlertid kun gult kort og mens Onazi måtte vinke tidligt farvel til VM kunne Matuidi kæmpe videre for franskmændene, Om det var vendepunktet i kampen skal vi ikke afgøre, men præcis 20 minuter senere kunne Pogba sende Frankrig på vinderkurs med sine CR360 Maestri III fra Flash Pack.

Du kan gå ind og finde det VM udstyr som du står og mangler lige her

I Tyskland begynder man for alvor at lege med tanken om at kunne løfte VM trofæet for første gang siden 1990. Det hold dog uventet hårdt mod Algeriet, som tvang tyskerne ud i 120 minutters fodbold, før de måtte kapitulere. Med to mål i forlænget spilletid mod et enkelt fra Algeriet vandt Tyskland. Det gjorde de blandt andet på et mål af Mesut Özil, som endelig fik vist lidt af den klasse vi ved han har. Det er dog ikke kun fra hans Predator at tyskerne kan score mål. I kvartfinalen mod Frankrig fordoblede Mats Hummels nemlig sine VM scoringer med det enlige mål og dermed har Predator udgjort 3 af Tysklands mål ved VM.

Hvis Neymar er Brasiliens folkehelt, så tager Tim Howard æren som USA's folkehelt. Tim Howard har haft en fantastisk slutrunde og, hvor paradoksalt det end lyder, så kulminerede Howard's præstationer med USA's exit i 1/8-dels finalen mod Belgien. Tim Howard brød nemlig rekorden for flest redninger i en enkel kamp da han blev noteret for 15 redninger. En statistik der er blevet holdt ved regnskab siden VM i 1966. Howard og hans Nike Premier SGT målmandshandsker indbragte ham Budweiser Man of the Match prisen og bare i løbet af kampen genererede Tim Howards navn over 1,8 millioner tweets. Efter kampen har hans fænomenale præstationer også afledt hashtagget #ThingsTimHowardCouldSave. Giv det et kig. Der er nogle ret episke ting ind i mellem.

Find de samme målmandshandsker som Tim Howard står i her - kun 809,-.

1/8-dels finalen blev endestationen for USA. Til gengæld lever Brasilien endnu efter at de slog deres sydamerikanske venner fra Colombia med 2-1. Og det var blandt andet takket været et drøn af et frispark fra David Luiz, som beviste at den nye Magista i den grad også kan sende missiler afsted. Der har været mange flotte mål ved VM og er der er ingen tvivl om at Luiz' scoring til 2-0 ligger helt oppe med de flotteste scoringer.

Men imens folkefesten var på vej mod sit klimaks blev Brasilien lamslået, da den altoverskyggende folkehelt Neymar faldt til jorden og måtte bæres fra banen. Mareridtet blev virkeligt da det kom frem at Neymar at brækket sin tredje ryghvirvel og ikke vil komme til at spille mere ved VM. En grim nyhed for alle fodboldelskere, selv endda for tyskerne, hvoriblandt Bastian Schweinsteigger har været ude og sige at han var ked af Neymars fravær. Vi vil altså ikke komme til at se mere til Neymars Guld Hypervenom ved VM. Til gengæld kan Neymar glæde sig over at Nike også valgte at udvide deres Guld koncept til en række af deres andre sneakers.

Du kan gå ind og finde det VM udstyr som du står og mangler lige her

Over på den anden side af grænsen går det argentinske folk rundt og drømmer sig tilbage til 1986. For denne slutrunde ligner på mange måder dengang Maradona førte Argentina til sin anden VM titel. Særligt i gruppespillet lignede Messi en enmandshær, men siden er andre spillere kommet godt efter, heriblandt Di Maria, der sendte Schweiz ud i kulden med sin scoring i forlænget spilletid. Messi og Argentina vil dog helt sikkert savne Di Maria i semifinalen mod Holland. Han når nemlig ikke at blive klar efter at han måtte lade sig udskifte med en muskelskade i kvartfinalen mod Belgien.

Og så er der jo Holland. Det af de resterende store nationer der måske mest hungrer efter et VM trofæ. De har nemlig aldrig vundet VM. Og med Louis Van Gaal ved roret er det måske ikke helt usandsynligt at Holland løber med titlen. Van Gaals sidsteminuts udskiftning af Cillesen med Tim Krul er blevet diskuteret heftigt over hele verden. Var det genialt eller dumdristigt? Krul gik til den rigtige side ved alle fem spark og reddede to, så konklusionen må dog være at beslutingen var Louis Van Geniaal.

Find de samme målmandshandsker som Tim Krul står i her - kun 809,-.

Alle ovenstående højdepunkter er mindeværdige, men hvis der er en spiller vi kommer til at svane at skrive om så må det være James Rodriguez. Den 22 årige spiller fra Colombia der har taget verden med storm ved denne slutrunde. James scorede sit sidste mål i turneringen i kvartfinalen mod Brasilien, hvilket bragte ham op på 6 scoringer. Det gør ham i øjeblikket til ene topscorer ned til Messi og Müller som de nærmeste forfølgere med hver 4 scoringer. Spørgsmålet er om 2 kampe er nok for de to til at indhente James' 6 scoringer? En ting er i hvert fald sikkert - alle tre spiller i F50 Adizero og dermed tager Adidas' Adizero æren som den mest scorende fodboldstøvle ved VM.

ALT_TAG

I aften finder vi dette års første VM finalist og vi er ikke et sekund i tvivl om at det bliver en kamp spækket med spændende højdepunkter. Vi har samlet nogle af de mest nævenværdige højdepunkter fra den forgangne uge. Men har vi glemt noget?