Nike hylder Celtics grundlægger med ny 3. trøje

Man siger at der er koldt på toppen. For Celtic kan det udtryk til tider være slående rigtigt. Vi skal nemlig helt tilbage til sæsonen 1994-95, for at finde en sæson, hvor Celtic ikke endte som endte nr. 1 eller 2 i den bedste skotske række. Nike har godt nok ikke være med lige så længe, men derfor kan de jo stadig levere flotte trøjer til den stolte skotske klub. For nylig præsenterede de Celtics 3. trøje. Se den her.

I november 1887 besluttede den irske Marist præst Broder Walfrid at grundlægge sin egen fodboldklub. Formålet for klubben var at komme fattigdommen til livs, ved at starte klubben som et velgørenhedsprojekt. Han navngav klubben Celtic Football Club og i 1888 i maj måned spillede klubben sin første officielle fodboldkamp. Holdet optrådte i hvide trøjer og vandt i øvrigt kampen med 5-2 mod Rangers.

Det er netop denne historie Nike lod sig inspirere af, da de skulle designe Celtics nye 3. trøje. Den er således en direkte hyldest til klubbens grundlægger og til det første spadestik der blev taget i klubbens lange historie. Således er de tre inkorporerede farver Grøn, Hvid og Gul en moderne fortolkning af de irske farver, som er Celtic's grundlægger's oprindelige nationalitet.

Indvendigt i nakken har Nike tiføjet en lille vimpel fane, designet i samme stil som Celtic's karakteristiske grønne og hvide ringe fra hjemmebanetrøjen. Indeni har Nike tilføjet klubbens stolte motto: "A club like no other" (En klub som ingen anden). Denne 3. trøje vil altså være iblandt Celtics nye kollektion, når de skal ud og prøve kræfterne af først og fremmest i den hjemlige liga, men mest af alt i Europa, hvor klubben for alvor kan få den modstand de mangler i Skotland.

Selvom Nike 3. trøje hylder en tid der går helt tilbage til før vores oldemødre levede, så stråler den af moderne design og den vil helt sikkert gå lige i hjerterne på selv de mest inkarnerede Celtic fans. Hvordan synes du at designet på Celtics nye 3. trøje spiller med de to andre trøjer?