VM 2014 - 10'erne dominerer i Brasilien

VM har været spækket med flot spil, spektakulære mål og store individuelle præstationer. Traditionelt set har spillerne med nummer 10 på ryggen leveret til VM-slutrunder, og denne er ingen undtagelse med Neyar, Messi, Rodriguez, Benzema og Bryan Ruiz som gode eksempler.

Der hviler som regel altid et stort forventningspres, når en spiller ifører sig trøje nummer 10. Ved VM er forventningerne endnu højere, og hele nationer har sat deres lid til, at nummer 10 kan levere. Det har især fem 10'ere gjort ved dette VM - og dem tager vi et kig på i dag.

Neymar Jr. - Brasilien Den unge brasilianer er måske den af VMs 10'ere, der har båret det største ansvar på sine skuldre. Som talismanen for Brasilien har værtslandet kigget med spændte og forventningsfulde øjne på Neymar Jr. Barcelona-spilleren lader dog til at trives med presset, og har i den grad leveret.

Neymar har indtil videre scoret 4 gange, og tog sig også af at eksekvere det ekstremt vigtige straffespark i 1/8-dels finalen mod Chile. For at understrege Neymar Jr.'s betydning har Nike endda udstyret ham med et par unikke, guldfarvede Nike Hypervenom Phantom, som følger op på historien om den unge Neymar, der spraymalede sine fodboldstøvler guld som barn. Neymar er desværre dømt ude af resten af VM, men kan håbe på at hans kollegaer hjemfører guldet alligevel.

Lionel Messi - Argentina En anden mand, der i den grad bærer en nations forventninger på sine skuldre, er Lionel Messi. Den argentinske troldmand er af mange stadig anset som verdens bedste spiller, og selv om han måtte tage til takke med andenpladsen ved sidste kåring, er han ustoppelig på dagen. Spørgsmålet var, om Messi kunne levere ved VM efter en gennemsnitlig sæson efter hans standarder (og han lavede alligevel 41 mål i alt...)

Levere kunne han dog, Leo. I den grad - og med 4 mål og 3 Man of the Match awards må man sige, at Messi har trukket Argentina fremad. Spørgsmålet er så, om det er nok til at overkomme Belgien, der venter i kvartfinalen?

James Rodriguez - Columbia Det er vel fair nok at sige, at man har haft en ret svedig turnering, når man er VM-topscorer med 6 kasser og scoret et VMs absolut bedste mål. James Rodriguez har slået sit navn fast med syvtommersøm, og har været den lysende stjerne på et imponerende spillende Columbia-hold.

I sine Adizero har Rodriguez vist, at Monaco købte en stjerne i svøb, da de hentede ham for 335 mio kr. i FC Porto. Rodriguez har været her, der og alle vegne, og nu rygtes Real Madrid interesserede i den teknisk dygtige columbianer. Er Rodriguez turnerings spiller so far?

Karim Benzema - Frankrig Endnu en angriber, som i den grad har taget VM 2014 til sig. Franskmanden har besluttet sig for at score mål, og det har han da også gjort; 3 er det blevet til hidtil, og Benzema har indtil nu vist sig som et velspillende Frankrig-holds helt store profil.

Benzema er også dedikeret Adidas F50 Adizero-mand, og sætter en tyk streg under at Adidas' letvægter en populær fodboldstøvle blandt turneringens mest målfarlige herrer. Benzema og Frankrig klarede den dog ikke forbi den tyske maskine, men Real Madrid-angriberen har bestemt vist sit værd på den helt store scene med 3 mål.

Bryan Ruiz - Costa Rica Der var nok ikke mange der havde set den komme - Costa Rica i kvartfinalen ved VM? Bevares, mellemamerikanerne er et rigtig godt fodboldhold, men efter at været landet i Dødens Gruppe med England, Italien og Uruguay blev Costa Rica ikke spået alt for store chancer. Bryan Ruiz ville det dog anderledes.

Den tidligere Fulham-spiller spillede nemlig en central rolle i Costa Ricas flotte avancement. Han scorede da også mod Grækenland i sine Predator Instinct - og gav en af VMs flotteste udtalelser, da han skulle beskrive Costa Ricas avancement fra gruppen; "Vi var i Dødens Gruppe - men det var de andre hold, der døde"...

ALT_TAG

Hvad siger du til de fem 10'eres præstationer ved VM, og har der været andre spillere, med nummer 10 på ryggen, der har imponeret dig? Dos Santos? Hazard? Eller en helt tredje? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder.