Puma lancerer favela inspirerede evoPOWER Graphic

Langt størstedelen af de lancerede fodboldstøvler i 2014 har haft en eller anden form for forbindelse til VM i Brasilien. Inspirationskilderne synes uendelige når det kommr til Sydamerikas største land og selvom VM går ind sin 2. sidste uge, er Puma ikke færdig med at lade sig inspirere. Vi præsenterer her Puma evoPOWER Graphic.

Karneval, samba, amazonas, naturen, gadekunst. Der er nærmest ikke det, som de store mærker ikke har ladet sig inspirere af, når de har skullet designe deres seneste kollektioner af fodboldstøvler. Brasilien er da også et kulturelt farverigt land, med mange forskellige elementer og det ville da være en skam ikke at lade sig rive med af det, nu hvor VM i fodbold afholdes der.

Den favela inspirerede evoPOWER Graphic kan forudbestilles her - kun 1.359,-

Puma har naturligvis også haft deres andel i det farverige udvalg af fodboldstøvler senest med deres Puma Tricks i pink og turkis. Det er denne kollektion der hovedsageligt har præget Pumas tilstedeværelse ved VM, hvor vi har kunnet se spillere som Balotelli, Agüero og Yaya Toure optræde i det alternative design. Men halvvejs inde i VM har Puma besluttet at det ikke skulle være helt slut med brasiliansk-inspirerede designs.

Den nye evoPOWER Graphic kan allerede forudbestilles her - kun 1.359,-

Det viser de med deres netop nylancerede variant af evoPOWER, som de kalder Graphic. Kilden til inspiration kommer fra et af Brasiliens og i særdeleshed Rio De Janeiro's mest særprægede kendetegn, nemlig favelaerne. Med de mangefarvede huse, maler favallaerne byerne i et farverigt landskab. Og det er netop disse farver Puma nu har kastet på deres fodboldstøvle. Det er også understreget yderligere ved at tegne favelaen ind i indlægssålen, hvilket giver en fed æstetisk detalje til fodboldstøvlerne.

På bagsiden af støvlen har Puma også sendt en lille hilsen til den brasilianske fodboldkultur, som vi alle ved bygger på en dyb kærlighed til fodbold. På hælen står der således: "Que emocionante uma partida de futebol" (Så følelsesladet en fodboldkamp er).

Den favela inspirerede evoPOWER Graphic kan forudbestilles her - kun 1.359,-

Selvom favellaen ikke repræsenterer Brasiliens mest stolte side, så er områderne uundgåelig når man taler om Brasilien. Lige så mange negative ting favelaen indeholder, lige så mange positive ting er der også at hente her. Nogle af Brasiliens absolut største fodboldspillere har nemlig en fortid i og omkring disse udsatte områder, heriblandt Zico, Romario og Ronaldo.

Den nye evoPOWER Graphic kan allerede forudbestilles her - kun 1.359,-

Og det er netop denne inspirerende del af Favelaen Puma har valgt at inkorporere i deres evoPOWER, der som bekendt er udviklet for at yde den bedste støtte til fodens anatomiske forme og bevægelser. Ved at bygge deres fodboldstøvle på en overdel der kan strække sig i begge retninger, samt en rygrads-inspireret ydersål, skal kraften i ens spark dermed kunne øges, da foden kan bevæge sig frit både i opad- og nedadgående retning.

Den favela inspirerede evoPOWER Graphic kan forudbestilles her - kun 1.359,-

evoPOWER er Pumas seneste silo og den har allerede bygget et stort og loyalt publikum, som stadig stiger. Blandt professionelle spillere i disse fodboldstøvler er Balotelli, Reus og Fabregas. Og denne model vil helt sikkert også tiltale mange brasilianske fodboldspillere. Hvad mener du om denne nyeste favela-inspirerede model? Falder den i din smag?