VM-ugen der gik: Et VM med sydamerikanere i fokus

Så fik vi taget hul på 1/8-dels finalerne og allerede i den første kamp mellem Brasilien og Chile, fik vores hjerter lov til at springe et par bank over i en medrivende kamp. Men hvilke andre overskrifter er værd at huske tilbage på, fra den netop overståede uge? Joltter tager et kig på Ugens VM highlights. Og nå ja, så var det vist også lige et par give-away's at få styr på.

Ugen startede noget bizart da Luis Suarez for tredje gang i sin karriere valgte at bide sin modstander. Man kan have mange meninger om det efterspil der har været, men lad os da bare fastslå at det tog og fjernede masser af fokus på mange andre ting, såsom at Italien for anden slutrunde i træk ikke formåede at kvalificere sig videre fra gruppespillet. En noget kritisk statstik fra landet som blev verdensmester i 2006.

Hvis du ikke allerede har sikret dig det seneste VM udstyr så find det lige her

Italien skal altså vente hele fire år på at rette op på to mislykkede slutrunder. Et land, der stadig lever i bedste velgående er til gengæld Argentina. Æren for det, kan Messi dog nok stille og roligt påtage sig. Med fire mål i det indeldende gruppespil, to af dem i den sidste kamp mod Nigeria, har Messi sørget for at et ellers middelmådigt argentinsk mandskab, stadig drømmer om at løfte trofæet i deres brasilianske brødres hjem. Messi har ganske enkelt været ustoppelig ved VM og det bliver spændende at se, hvor meget mere han har i gemmerne til os.

Argentina skal møde Schweiz i 1/8-dels finalen og efter at schweizerne gik noget skamfuldt ud af deres kamp mod Frankrig, så har de i den grad rejst sig og fået bygget selvtilliden op igen. Ikke mindst på grund af Xherdan Shaqiri, der lavede hattrick mod Honduras i en 3-0 sejr. Det var samtidig dette VM's andet hattrick og VM historiens 50. hattrick. Så en lille jubilæumspris skal gå til Shaqiri.

Og så nåede vi til 1/8-dels finalerne, som åbnede med et brag af et sydamerikansk opgør mellem Brasilien og Chile. Og den kamp bød på flere interessante aspekter. Ikke mindst fordi David Luiz fik scoret sit aller første landskampsmål. Et okay fornuftigt tidspunkt at vælge at gøre det på. Desværre for ham fik det ikke afgørende betydning.

Hvis du ikke allerede har sikret dig det seneste VM udstyr så find det lige her

En spiller der på sin egen måde fik afgørende betydning var, naturligvis, Neymar Jr. Han fik aldrig rigtig sat sit helt afgørende præg på kampen, men alligevel fik han lov til at skyde et afgørende straffe i straffesparkskonkurrencen, der var med til at sikre Brasiliens sejr. Om det var fordi at Neymar simpelthen var for overvældet af at spille i sine guld støvler ved vi ikke. Men i hvert fald valgte Neymar kun at spille en enkel halvleg i støvlerne. For da han kom ud til 2. halvleg var han hoppet tilbage i VM farverne. Hvad mon det skyldtes?

Og ja, det er vel også uundgåeligt at kommentere på Adidas' F50 Adizero. Fodboldstøvlen der bare bomber videre ved VM. Og støvlerne kannu også potentielt skrive VM's flotteste mål på CV'et. I hvert fald var James Rodriguez første scoring mod Uruguay i den anden 1/8-dels finale et studie i sublim teknik og verdenssklasse. Med sine to mål topper James Rodriguez nu også topscorerlisten helt alene med 5 scoringer. En imponerende præstation af den blot 22-årige colombianer.

Hvis du ikke allerede har sikret dig det seneste VM udstyr så find det lige her

Joltter savner vuvuzelaen ved dette VM. Det er han så nok også ene om, for tilskuer-bølgen er da alt andet lige lidt mere behagelig at lytte til og se på. VM har generelt været en fornøjelse at følge med i med masser af kontroversielle, spændende, sjov og medrivende highlights. Vi har samlet nogle af de mest interessante fra denne uge. Hvad har været dit yndligshøjdepunkt fra denne uge?