Ugens Støvlespots - VM Edition: Messi og Neymar SE

Vi er trådt ind i det afgørende slutspil og har allerede fundet de første kvartfinalister. Som temperaturen stiger tager vi endnu et kig på, hvordan det går fodboldstøvlerne ved VM. Og med et følelsesladet VM er det umuligt ikke at finde nogle interessante spots. Se med her.

ADIDAS F50 ADIZERO - 42 MÅL James Rodriguez (Colombia) - F50 Adizero Battle Pack Vi fortsætter med at tage udgangspunkt i vores Fodboldstøvle VM Topscorer statistik. Og på toppen fortsætter F50 Adizero med at bombe løs. Til gengæld har vi fået et nyt navn med flest mål i fodboldstøvlerne. James Rodriguez har haft et imponerende VM og med sine to mål i 1/8-dels finalen mod Uruguay understregede James at det ikke bare var lidt begynderheld. Han er kommet for at slå sit navn fast i Brasilien og det har F50 virkelig hjulpet ham med at gøre med 5 VM mål - det ene flottere end det andet.

NIKE MERCURIAL VAPOR SUPERFLY - 21 MÅL Xherdan Shaqiri (Schweiz) - Nike Mercurial Superfly Rød/Neon/Sort Det har været en følelsesmæssig rutschebane for Schweiz ved VM, men med deres 3-0 sejr mod Honduras og videre avancement er schweizerne helt sikkert ovenpå i øjbelikket. Ikke mindst på grund af Shaqiri, der med VM historiens 50. hattrick for alvor meldte sin egen, Schweiz' og ikke mindst Nikes Superfly's ankomst ved VM. Superfly har efterhånden lavet 21 mål i Brasilien, der skal dog ske ting og sager hvis den eksplosive fodboldstøvle fra Nike skal nå op på Adizero, der har lavet det dobbelte antal mål.

ADIDAS PREDATOR - 16 MÅL Sokratis Papastathopoulos (Grækenland) - Adidas Predator Instinct Battle Pack Predator Instinct sidder på fødderne af nogle af verdens største teknikere. Men det er hovedsageligt mindre profilerede spillere, der for alvor har vist Predator Instincts Battle Pack mønstre frem ved VM. I gårsdagens kamp mellem Costa Rica og Grækenland var det således Instinct der stod for begge scoringer og særligt Sokratis' udligning i de døende minutter af ordinær spilletid, var tæt på at skrive græsk VM historie. Desværre for Sokratis og Grækenland viste Costa Rica størst mental styrke i straffesparkskonkurrencen.

NIKE HYPERVENOM - 15 MÅL Neymar Jr. (Brasilien) - Nike Hypervenom Guld + Rød/Neon Sort Indrømmet, Neymar Jr. er utrolig meget i fokus ved dette VM. Men det brasilianske vidunderbarn spiller også en helt central rolle i år. Særligt fordi det i denne kamp var forventet at Neymar skulle optræde i sine guld Hypervenom, der er inspireret af hans barndomsdrøm om at spille i et par fodboldstøvler i guld. Neymar startede også kampen i de blændende guldstøvler, men det blev ikke til mere end en halvleg i støvlerne. For da Neymar kom ud til 2. halvleg var han skiftet tilbage i VM farverne, som Neymar indtil videre har scoret 4 VM mål. Det var således også disse støvler Neymar skød sit straffe i. Mon guldet blændede ham for meget til at han kunne koncentrere sig?

NIKE MERCURIAL VAPOR X - 10 MÅL Guillermo Ochoa (Mexico) - Nike Mercurial Vapor X Rød/Sort/Neon Der er altid masser af fokus på markspillerne og særligt dem, der optræder i Nikes letvægtsstøvle. Men faktisk optræder en række af VM's målmænd også i Mercurial Vapor X og heriblandt er en af VM's kæledægger Guillermo Ochoa. Ochoa har virkelig taget verden med storm med flere overbevisende præstationer. Desværre for Ochoa blev 1/8-dels finalen endestationen for mexicanerne og spørgsmålet er om Ochoas præstationer i de første fire kampe kan sikre ham Golden Glove?

NIKE MAGISTA OBRA - 8 MÅL Keylor Navas (Costa Rica) - Nike Magista Obra Neon/Rød/Sort Magista Obra er blevet fremlagt som en fodboldstøvle udvikelt til den kreative playmaker. Det betyder dog ikke at andre fodboldspillere ikke kan optræde i dem. Iblandt dem, der er ligeglade med, hvem Obra er lavet til, er Costa Ricas målmand Keylor Navas, der har udgjort en af Costa Ricas helt centrale roller i deres overraskende VM eventyr. Og Navas' redning i straffesparkskonkurrencen i går var med til at sikre at Costa Rica kan svæve på den lyserøde sky, i hvert fald lidt endnu.

PUMA evoPOWER 1 - 6 MÅL Diego Godin (Uruguay) - Puma evoPOWER Tricks Før Uruguay i lørdags røg ud mod Colombia, var der store forhåbninger om at landet med VM's mindste befolkning, kunne gentage VM succesen fra 1950. Det håb blev i høj grad tændt af Godins enlige scoring mod Italien, der sendte Uruguay videre til 1/8-dels finalerne frem for Italien. Godin har om nogen haft en fantastisk sæson, med overbevisende forsvarsspil og flere afgørende scoringer og denne scoring var endnu en af dem. Desværre kunne Godin og hans evoPOWER ikke skabe flere mirakler mod Colombia, hvor James Rodriguez i særdeleshed tog glansen fra Uruguay.

Nike Magista Opus - 2 MÅL Giovani Dos Santos (Mexico) - Nike Magista Opus Neon/Rød/Sort Havde en fodboldkamp blot varet 90 minutter, så havde Dos Santos og hans Magista Opus som minimum sikret Mexico chancen for at afgøre det i forlænget spilletid. Dos Santos kunne nemlig endelig se sit navn på scoringstavlen og sætte sine Magista Opus i fokus. Således kunne han understrege at Magista Opus absolut ikke skal betragtes som et dårligere alternativ til Magista Obra, men nærmere som en selvstændig fodboldstøvle med sine egne fordele og styrker. Desværre for Dos Santos får han ikke chancen for at score flere mål i sine Magista Opus.

Mauricio Pinilla (Chile) - Umbro Geoflare Vi slutter denne uges støvlespot af med et par bonusspots. Første finder vi i Chile. Han blev skiftet ind i det 87. minut, ramte overliggeren i det 120. minut og brændte Chiles første straffespark. Det var utvivlsomt en noget følelsladet kamp for Maruricio Pinilla. Pinilla er en af de få spillere, der har optrådt med Umbro ved VM og i denne 1/8-dels finale var Pinilla hoppet i denne noget alternativt designet GeoFlaire.

Lionel Messi (Argentina) - Adidas F50 Adizero Battle Pack Messi Edition Det må da være okay at kunne fejre sin fødselsdag til VM i Brasilien og så oven i det få et par helt eksklusive F50 Adizero fra Adidas. Det var lige præcis det Messi fik fornøjelsen af at opleve da han fyldte 27 år den 24. juni. Som en hyldest valgte Adidas blot at lave 27 par på verdensplan, så det er kun de absolut hurtigste og heldigste, der nu kan kalde sig ejer af denne fødselsdags-version. Messi var tilbage i sin anden Battle Pack Messi Edition i kampen mod Nigeria og det var nok en meget god ide, for her scorede han to gange.

FODBOLDSTØVLERNES TOPSCORLISTE Adizero - 42 Superfly - 21 Predator - 16 Hypervenom - 15 Vapor X - 10 Magista Obra - 8 Tiempo - 6 evoPOWER - 6 Magista Opus - 2 Vapor IX - 2 evoSPEED - 2 Warrior Superheat - 2 Nitrocharge - 2 CTR360 Maestri - 1 Adipure - 1 Warrior Gambler - 1 Mizuno Morelia Neo - 1 Mizuno Wave Ignitus - 1

VM er altid garant for store oplevelser og flotte præstationer og i øjeblikket må vi bøje os i støvet over for F50 Adizero, som virkelig bomber løs ved VM. Vi har endnu engang taget et kig på ugens fodboldstøvler og fundet nogle interessante spots frem. Hvilke interessante VM støvlespot har du gjort dig?