Hvem kommer et skridt tættere på VM trofæet?

Gruppespillet er overstået og VM har virkelig leveret varen. Stjerner der har levet op til forventningerne, favoritter der på overraskende vis er blevet slået ud og underdogs der har leveret overbevisende resultater. Nu går VM for alvor ind i en afgørende fase og vi tager et kig på de første vind-eller-forsvind kampe.

Drømmen lever endnu for 16 nationer. Og den er lige blevet en 1/8 del mere reel. I første opgør af slutspillet møder to nationer hinanden, der kender hinanden særligt godt. De to sydamerikanske lande har mødt hinanden et utal af gange både i VM kvalifikation og Copa America. Også i VM sammenhæng har Brasilien og Chile en fortid. Sidst de mødte hinanden ved VM var i 1998 i Frankrig, hvor Brasilien vandt med hele 4-1 på blandt andet to mål af Ronaldo.

Er du klar til at støtte dit land? Gå ind og find udstyr for de resterende lande ved VM

I dette opgør vil der i særdeleshed være fokus på Neymar Jr., der i øjeblikket deler topscorerrollen med Thomas Müller og Leo Messi. Særligt fokus vil der også være, kampen også vil blive Neymars første i sine guld Hypervenom. Historien går som bekendt på at Neymar som 12 årig spraymalede sine fodboldstøvler i guld inden hver kamp. Det vil derfor være helt specielt for Neymar endelig at kunne få opfyldt sin drøm og spille i et par fodboldstøvler i guld.

Del Neymars drøm ved at købe de nye Hypervenom SE Guld - kun 1.619

Andet opgør vil også være mellem to sydamerikanske nationer, nemlig Colombia og Uruguay. Endnu engang vil disse to lande vide præcis, hvad de går ind til og der vil ikke være noget som helst efterladt til tilfældighederne. Mest kontroversielt vil nok være fraværet af Luis Suarez, der netop er taget hjem til Uruguay efter at FIFA har givet ham en karantænde på 9 officielle landskampe samt 4 måneder fra al fodboldrelateret aktivtet. Uruguay vil dog klamre sig til sidste gang Uruguay og Colombia mødtes, hvor Uruguay vandt 2-0 også uden Suarez på holdet. Til gengæld vil Colombia se tilbage på deres sejr på 4-0. Der er ingen tvivl om at ingen af disse to lande har tænkt sig at give noget væk gratis.

Er du klar til at støtte dit land? Støt din favorit ved VM med deres trøje lige her

Vinderne af ovenstående to opgør kan se frem mod at møde hinanden i kvartfinalen. Deres potentielle modstander i semifinalen finder vi i opgørene mellem Frankrig og Nigeria, og Tyskland og Algeriet. Frankrig og Nigeria har rent faktisk kun mødt hinanden en enkel gang. Det var i optakten til VM i 2010 og her løb Nigeria med sejren. Det var dog en fransk nation i en noget anden fatning end vi har set dem ved dette VM. Med sejre på 3-0 og 5-2 har Frankrig virkelig gjort alvor ud af deres rolle som outsider og der er ingen tvivl om at Les Bleu har fået blod på tanden. Omvendt har Nigeria også gjort en fin figur senest med et værdigt nederlag på 2-3 mod Argentina, hvor de bestemt viste at de kan spille lige op med selv de største nationer.

Det er svært at tro, men kigger man på de indbyrdes statistik mellem Tyskland og Algeriet, så er algerierne faktisk favoritter. To gange har de to hold mødtes og begge gange er afrikanerne gået sejrrigt ud af opgørene. Det er dog efterhånden mere end 30 år siden at de mødte hinanden sidst og der kan nok ikke være nogen tvivl om at tyskerne står med den overvejende favoritværdighed i 2014. Spørgsmålet er så om Algeriet kan genoplive noget af den storhed de havde tilbage i starten af 80'erne? I hvert fald har afrikanerne været en VM's positive overraskelser med optimistisk og angrebsivrigt fodbold. Omvendt er tyskerne ved at være godt trætte af at de ikke har løftet VM trofæet siden 1990, så der skal nok lidt mere til end optimistisk fodbold til at stoppe det tyske maskineri.

Hvis du ikke allerede har sikret dig det seneste VM udstyr så find det lige her

Iblandt disse fire kampe finder vi fire tidligere verdensmestre. Over på den anden side har vi til modsætning blot en verdensmester. Til gengæld har Holland, som skal op mod Mexico, været i tre VM finaler. Og Holland er da allerede godt i gang med at drømme om endnu en VM finale, i hvert fald som minimum. For med den overbevisende sejr på 5-1 lagde Oranje et fantastisk fundament til deres VM deltagelse. Mexico har dog på ingen måde tænkt sig lade hollænderne komme nemt til fadet. Mexico præsterede mindst lige så overbevisende resultateri deres Gruppe A, hvor de blandt andet formåede at holde Neymar og Brasilien fra at score. Så mens Holland måske kan påtage sig en lille favoritværdighed, betyder det langt fra at resultatet allerede er bestemt på forhånd.

Vinderen af dette opgør vil få fornøjelsen at måde et af VM's nok to største overraskelser. At Costa Rica formåede at eliminere al form for modstand i Dødens Pulje havde absolut ingen troet på - nok ikke engang Los Ticos selv. Ikke desto mindre endte de på toppen af Gruppe D og det betyder at de får fornøjelsen af at møde Grækenland, der med et mål i absolut sidste minut sikrede sig videre avancement til fordel for Elfenbenskysten, som de fleste nok havde set videre fra Gruppe C. De to nationer har aldrig mødt hinanden så det vil blive spændende at følge deres første opgør - særligt med så meget på spil. Costa Rica kan skrive historie hvis de kommer videre fra 1/8-dels finalen, hvilket vil være første gang nogensinde, mens Grækenland allerede er i gang med at skrive græsk historie. Aldrig har grækerne formået at komme videre fra gruppespillet. Med smag for slutspillet er det dog helt sikkert at grækerne har fået mod på at skrive lidt mere historie, før de runder kapitlet af.

Du kan blandt finde de forskellige VM fodboldstøvler lige her

Det, af de fire hold, der går hele vejen til semifinalen kan se frem mod at møde enten Argentina, Schweiz, Belgien eller USA. Historisk har Argentina et ret godt tag på Schweiz med hele seks sejre mod nul til Schweiz. Argentina har dog ikke vist overbevisende styrke i det indledende gruppespil. Havde det ikke været for troldmanden Messi, så havde tingene nok heller ikke set så positive ud for Argentina. Det må dog være dejligt at vide at man har en spiller, der nok skal klare sagerne for en. Også i Schweiz fik de dog bekræftet at de også har en lille troldmand ved navn Shaqiri. Han går nemlig ind til 1/8-dels finalerne med et hattrick i bagagen. Så selvom at Schweiz viste store svaghedstegn i opgøret mod Frankrig, mener vi næppe at der er grund til at give Argentina sejren på forhånd. Hvad mener du?

Ved det absolut første VM der blev afholdt i 1930 i Uruguay vandt USA 3-0 over Belgien. Siden har USA ikke vundet et opgør mod Belgien. Faktisk har de tabt samtlige fire møder der har været siden. Nu får de så chancen for at gøre det onde mod Belgien, som de gjorde i 1930. Det var nemlig første og eneste gang de to hold mødtes ved en VM slutrunde. Der har været store forventninger til belgierne ved dette VM og selvom at de går til 1/8-dels finalen med 9 point, så sidder man alligevel med en følelse af at forventningerne ikke er helt indfriet. Spørgsmålet er om Belgien har gemt på kræfterne til slutspillet? Det bliver i hvert fald helt sikkert interessant at følge dette opgør, hvor forudsigelserne synes at være fuldstændig åbne.

Du kan også finde VM tøj- og skokollektioner lige her

ALT_TAG

Jagten på VM trofæet træder ind i en helt afgørende fase, når Brasilien og Chile åbner 1/8-dels finalerne lørdag aften. Og der venter nogle virkelig spændende opgør, hvor både favoritter og underdogs skal bevise, hvad vi virkelig kan forvente af dem. Hvordan tror du at 1/8-dels finalerne vil udvikle sig? Og hvem har du som favoritter til at løfte trofæet efter at have set gruppespillet?