Nike Flyknit: Én teknologi - tre forskellige sko

Nikes Innovation Lab har altid adskillige jern i ilden på samme tid. Mange projekter bliver droppet, andre bliver ført ud i livet og nogle projekter er så eksklusive at kun et fåtal i verden får glæden af dem. I 2014 har Nikes Flyknit teknologi virkelig taget fart og det har ført til en række innovative projekter. Se med her.

Flyknit revolutionen tog for alvor til da Nike i marts måned præsenterede deres nye fodboldstøvle Magista Obra. Siden har det virkelig tager fart og Nike har virkelig formået at vise verden, hvad deres designteam er lavet af. Den nye Mercurial Superfly førte flyknit teknologien videre og siden kom Elastico Superfly IC - Nikes bud på en indendørssko og senest har en helt eksklusiv og heldig gruppe af mennesker også fået muligheden for at forkæle deres fødder med Nike Free Mercurial Superfly by HTM.

Find et stort udvalg af sko med Flyknit lige her

De tre Superfly baserede sko har alle tilfælles at de bærer rundt på en overdel i Flyknit sammen med den efterhånden karakteristiske Dynamic Fit Collar. Samtidig er Nikes Flywire brugt i alle tre modeller for at give en lockdown og helt tæt fit, så skoen praktisk omklamrer sig helt rundt om foden. På den måde mærker man knap at man går rundt med en sko på foden.

Flyknit er et materiale der er baseret på strikketeknik. Tanken er at levere en overdel til sko, der langt bedre end tidligere, kan yde støtte de steder, hvor det er mest nødvendigt. Og mens støtten er det vigtigste en sko eller fodboldstøvle kan tilbyde, så yder Flyknit overdelen også den bevægelsesfrihed, der skaber den frie og behagelige følelse af at gå barfodet.

Find et stort udvalg af sko med Flyknit lige her

Og det var lige præcis den kombination, der for fire år dannede grundlag for at Nike gik i gang med at skabe en ny fodboldstøvle, som verden ikke havde set før. Resultatet så vi for nogle måneder siden, først med Magista Obra og senere Mercurial Superfly. Fodboldstøvlen blev skabt med henblik på at imødekomme den eksplosive fodboldsspiler, der både har brug for stor støtte, stabilitet og bevægelsesfrihed. Flyknit er imidlertid et blødt materiale, der i fodboldens verden hurtigt ville blive ødelagt af tacklinger. Derfor er overdelen dækket med en særligt udviklet variant af NikeSkin for at give overdelen den nødvendige beskyttelse.

Du kan finde de populære Mercurial Superfly lige her - kun 2.099

Elastico Superfly IC fører arven videre fra græs- til træunderlaget. Elastico er Nikes populære indendørssko, der med sin unikke ydersål yder det perfekte greb til at kunne bevæge sig hurtigt og stabilt rundt på underlaget. Men med den nye Flyknit overdel har Nike formået at give det sidste der manglede til deres indendørssko. Særligt Flywire teknologien og Dynamic Fit Collar yder her en helt central dimension til det hurtige spil, hvor retningsskift og vendinger kan gøre en afgørende forskel på banen.

Elastico Superfly er desværre udsolgt, men du kan finde andre modeller her

Men Nike stoppede ikke her. Og den nye Free Mercurial Superfly by HTM er resultatet af tre herrers vision: Nike CEO Mark Parker og designerne Hiroshi Fujiwara og Tinker Hatfield (manden bag Nike Free kollektionen). I et samarbejde om at skabe kontinuerlig ikoniske og innovative produkter gik de sammen med en række af Nikes designere. Her blev missionen at kombinere de bedste ideer fra deres fodboldstøvler og løbesko. Resultatet blev altså denne Free Mercurial Superfly.

Skoen integrerer som sagt en række af de teknologier vi kender fra Mercurial Superfly, men det der skulle den helt centralt ud er at overdelen ikke er blevet belagt med NikeSkin. Fraværet af denn væske har skabt en silkeblød overdel, der virkelig kæler for fødderne. Samtidig har Nike udstyret skoen med den stærkt populære Nike Free 5.0 sål der giver en unik støtte til foden.

Denne Free Mercurial Superfly HTM blev fundet så unik at Nike besluttede sig for kun at udgive modellen i et helt eksklusivt begrænset parti. Det betyder også at skoen ikke kan købes hos Unisport. Man kan kun håbe på at HTM (Hiroshi, Tinker og Mark) snart går sammen igen for at udvikle flere spændende og innovative sko, som kan nydes af et endnu større publikum end det har gjort i dette tilfælde. I mellemtiden kan vi til gengæld naturligvis glæde os over at Mercurial Superfly stadig kan anskaffes her på siden.

Nike Free Mercurial Superfly kan desværre ikke købes i Unisport, men du kan finde andre Nike Free modeller lige her

Nike har virkelig formået at rykke grænserne for fodtøj i løbet af det seneste års tid og Flyknit spiller en helt central rolle i det. Free Mercurial Superfly by HTM repræsenterer et øjebliksbillede af, hvad Nike kan. Desværre kom den i et så begrænset parti at kun de heldigste nåede at få dem. Men hvad synes du om hele Flyknit revolutionen? Hvilke sko med Flyknit har du i din samling?