Historien bag Nikes nye Hypervenom SE i Guld

Med designet på den nye Hypevenom Special Edition har Nike omfavnet noget af det smukkeste enhver fodboldspiller har: Drømmen om storhed. Med inspiration fra Neymar's barndom har Nike netop præsenteret den nye Hypervenom i Guld. Bliv klogere på historien bag designet her.

Hvad gør man når man gerne vil have noget, som ikke findes nogen steder? Man laver det da bare selv. Neymar Jr. var bare 12 år da han begyndte at spraymale sine fodboldstøvler i guld. Det var altid en af hans helt store drømme at spille i en guldfodboldstøvle, men da man ikke kunne købe sådan nogle nogen steder, tog han sagen i egen hånd.

Køb de nye Hypervenom SE Guld kan allerede i dag - kun 1.619

I videoen fortæller Footwear Design Director Denis Dekovic hvordan de blev gjort bekendt med Neymars historie. Faktisk har de kendt til historien siden 2012 da Neymar stadig spillede i Santos. Her fik de muligheden for at sætte sig ned og snakke sammen og her fortalte Neymar at han som 12-årig begyndte at spraymale sine fodboldstøvler inden hver kamp.

Med viden om at Neymar skulle spille en central rolle ved VM i Brasilien i 2014, gik Nike tilbage til deres skrivebordet med bevidsthed om at den historie skulle danne grundlaget for en helt særlig fodboldstøvle, som en hyldest til Neymar denne sommer.

Køb de nye Hypervenom SE Guld kan allerede i dag - kun 1.619

Det var dog ikke nemt at finde den helt rette farve og faktisk har Nike været igennem adskillige toner og skalaer af guldfarven før de ramte plet. Og selvfølgelig var Neymar med under hele processen for at godkende farven, der først og fremmest skulle afspejle den samme guldspray, som Neymar brugte som ung.

Hypervenom blev første gang præsenteret i 2013 og blandt de første spillere i den var Neymar. Han er i følge Nike nemlig den perfekte repræsentation af, hvad Hypervenom står for: Deadly Agility (Drablig Smidighed). Fodboldstøvlen er lavet for at tilgodese kreative og offensive spillere, betragter risici som en central del af deres spil. Derfor er overdelen lavet med en fleksibiiltet, der giver spilleren stor bevægelsesfrihed, kombineret med en ydersål der yder den nødvendige støtte og faste greb til at kunne lave skarpe retningsskift og vendninger.

Køb de nye Hypervenom SE Guld kan allerede i dag - kun 1.619

Neymar Jr. har fået sin første fodboldstøvle, ligesom Cristiano Ronaldo og Messi har fået det og vi er ret overbeviste om at denne Hypervenom SE Sonho Dourado langt fra er den sidste Neymar Jr. Special Edition. For at understrege designets inspirationskilde, kommer denne Hypervenom med særlige indlægssåle, der grafisk fortæller historien om den 12-årige Neymar, der spraymalede sine fodboldstøvler i guld, for at skille sig ud fra alle de andre. Nu behøver han dog ikke længere at spraymale støvlerne inden hver kamp - det har Nike sørget for med denne Hypervenom SE Guld.

Den nye Hypervenom SE Guld kan forudbestilles fra den 26. juni. Indtil da kan vi jo blive lidt klogere på, hvilke tanker der har ligget bag Nikes design af fodboldstøvlen, der først og fremmest hylder Neymar Jr. Hvad siger du til historien om den 12-årige Neymar der spraymalede sine fodboldstøvler? Har du nogensinde gjort det samme?