VM-ugen der gik: Overraskelser og tangerede rekorder

VM's runde to bød på nogle, ja lad os da bare sige det som det er, massive overraskelser! Historiske resultater, fantastiske enkeltmandspræstationer og brudte rekorder var hvad den forløbne uge bød på. Vi samler op på de mest nævneværdige højdepunkter fra ugen der gik.

2. spillerunde lagde ud med en lille overraskelse da Brasilien ikke formåede at følge op på deres åbningssejr mod Kroatien. Der var ikke mange der havde spået mexicanerne mange chancer mod Brasilien, men særligt en mand skrev sig ind i folks bevidsthed. Ikke mange kendte Guilliermo Ochoa inden VM, men efter kampen mod Brasilien var Ochoa det eneste alle snakkede om. Med flere flotte redninger og i særdeleshed en redning absolut topklasse holdt Ochoa, Neymar og Co. fra faddet og sørgede dermed for at holde Gruppe A helt åben før sidste spillerunde.

Du kan få Mexicos VM landsholdstrøje lige her - kun 549,-

Find Ochoas handsker fra Nike her

Med den lille overraskelse var der til gengæld, lagt op til at Spanien skulle spille sig tilbage blandt VM favoritterne mod Chile. Men sådan skulle det ikke gå. For Chile havde absolut ingen planer om at lægge sig ned mod de spanske tyrefægtere. Tværtimod blev det tyren der i flere omgange fik stanget spanierne, hvor det gør allermest ond. Dermed blev det en realitet at en forsvarende verdensmester for første gang nogensinde kunne checke ud af VM med nederlag i de to første kampe. Samme skæbne led England, da de mod Uruguay måtte se sig besejret med 2-1. Ekstra salt i såret var det, at Luis Suarez stod bag de to scoringer. Suarez har overstået en sæson i Liverpool, hvor han blev kåret til Årets Spiller i Premier League. Englænderne sidder nok og genovervejer, hvorvidt de har lyst til at lukke Suarez ind i landet når han skal genoptage sin træning med Liverpool efter ferien.

Du kan få Spaniens landsholdstrøje her- kun 549,-

Hvis du mere er til England kan du finde deres trøje her- kun 599,-

Efter Spaniens exit mødtes Kroatien og Cameroun i Gruppe A's andet opgør. Det var en kamp, hvor intet andet end sejr talte og måske var det pres lidt for meget for afrikanerne. Ikke bare tabte Cameroun med hele 4-0. Også spillerne viste usympatisk opførsel på flere forskellige måder. Først fik Alex Song, hvad man kan kalde en god gammeldags nedsmeltning, da han valgte at slå Mandzukic ned bagfra. Det var bestemt heller ikke mental styrke Assou-Ekotto viste senere i kampen da han valgte at præsentere sin egen holdkammerat, Moukandjo, for sin afro frisure med en skalle i hovedet. Lad os bare konkludere at det ikke var en af de mest stolte dage i Camerouns historie.

Camerouns landsholdstrøjer har været populære, men du kan stadig nå at få deres udebanetrøje - kun 499,-

Efter et par begivenhedsrige dage, var der dog ikke lagt op til at spændingen skulle falde da Gruppe D skulle hoppe i totterne på hinanden. Den helt store overraskelse kom dog ikke fra det forventede sted. For selv om Uruguay og England levede op til den forventede spænding, så må Costa Ricas sejr over Italien siges at løbe med opmærksomheden. Det var ellers forventet at italienerne ville gøre kort proces og sikre sig videre avancement men Bryan Ruiz ville det anderledes og i stedet er Costa Rica nu klar til 1/8-dels finalerne, mens Italien og Uruguay skal ud i en ægte showdown, når de skal spille om 2. pladsen.

Frankrig ligner et land der har fået styr på tingene. I hvert fald, hvis man skal bedømme det ud fra deres to første kampe. Med en målscorer på 8-2 stormer franskmændende direkte mod det VM trofæ, som de har hungret efter lige siden Zizou og Co. vandt trofæet på hjemmebane i 1998. Med sprudlende angrebsspil, flotte kombinationer og overbevisende forsvarsspil må Frankrig indtil videre tage æren af at være helt i top iblandt favoritterne til at vinde VM. Spørgsmålet er så om Frankrig kan holde fast i alt det positive eller om de bliver rystet første gang de møder lidt modstand. Hvad tror du?

Få Frankrigs udebanetrøje lige her - kun 599,-

Inden VM var der en spiller, der mere end alle andre havde grund til at glæde sig til lige præcis denne slutrunde. Miroslav Klose rejste til Brasilien med 14 VM mål i bagagen. Et enkelt mindre end Ronaldo, der altså siden 2006 har toppet VM's All Time Topscorerliste. Og hvornår Joachim Löw helt præcis havde planlagt at benytte sig af Klose må stå uvidst hen. Under alle omstændigheder viste opgøret mod Ghana sig noget mere udfordrende end tyskerne nok havde regnet med og bagyd med 1-2 var det derfor et oplagt tidspunkt at smide Salto-Klose på banen. Og Klose skulle ikke bruge mere end 2 VM-minutter mere, så havde han tangeret Ronaldos 8 år gamle rekord. Rimelig godt gået af en mand på 36 år.

Gør som Klose og få de populære Hypervenom lige her - kun 1.619,-

Mange havde inden VM udset Belgien som en spændende outsider til at drille VM favoritterne og måske endda snuppe trofæet foran snuden på dem. De to første kampe har dog vist at Belgien stadig har lidt vej endnu, før de for alvor skal kunne drille de største. De har dog også vist at man ikke skal tro at man har Belgien, hvor man gerne vil have dem. For belgierne ved godt at kampen ikke er ovre, før dommerens sidste fløjt. Divock Origi fik sin debut for landsholdet den 1. juni 2014 - altså blot 12 dage før VM startede. Nu kan han skrive "Yngste målscorer ved VM" på CV'et. Origi blev ligesom i første kamp skiftet ind i stedet for Lukaku og måske skal Wilmots overveje om Origi ikke bare skal starte inde? I hvert fald har han i nu to kampe gjort en afgørende forskel for belgierne. Det bliver spændende at følge Origi i den nærmeste fremtid.

Find Belgiens landsholdstrøje her - kun 599,-

Du kan også følge i Origis fodspor og få Nike Superfly - kun 2.099,-

VM er lig med nostalgi. Der er intet som verdensmesterskabet som kan få en mand til at kalde minder frem af nogle af tidens største fodboldspillere. Hvis der til gengæld er noget, som virkelig kan gøre en fodboldspiller blød i knæene så er det et par Copa Mundial fodboldstøvler ved en VM slutrunde. Og Alireza Haghighi giver i den grad VM et dejligt touch hver gang han træder på banen med sine blackoutede Copa Mundial. Han skal have et kæmpe bjørnekram herfra, for at bære videre på legenden om fodboldstøvlen der har været med ved hver eneste VM slutrunde siden den så dagens lys.

Find de ikoniske fodboldstøvler fra Mundial-kollektionen her

VM har virkelig levet op til forventningerne om en begivenhed fyldt med højdepunkter. Vi har samlet op på nogle af de mest nævneværdige fra 2. spillerunde. Men hvad har i dine øjne været det mest sindsoprivende, følelsladede eller måske sjoveste højdepunkt ved VM? Del det med os i kommentarfeltet herunder.